Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy a lányom...

Miért van az hogy a lányom sosem beszél meg velem semmit?

Figyelt kérdés
Érzem hogy valami nyugtalanítja, de mikor rákérdezek, hallgat. A lányom 13 éves. Viszont a barátaival mindig jól érzi magát, de itthon nem igazán. Van valami oka ennek?

2021. máj. 9. 23:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9, Talán egy terapeuta felidegené, hogy hülyének nézem. Bár neki is vannak alvásproblémái, de nagyrészt a gépezés miatt. Nem szeretném viszont eltiltani tőle, mert talán azt hinné, hogy csak azért hogy neki rossz legyen. Bár elég rossz nézni hogy reggel mindig fáradt. De lehet, azért is mert frusztrálja valami. De nem tudom hogyan nyerjem el a bizalmát. Ha rákérdezek hogy "Mesélsz valamit?" azt egy picit gáznak érzem. Vagyis az ő számára.
2021. máj. 10. 00:26
 12/17 anonim válasza:
96%

Szia! Én 16 éves fiu vagyok.Anyukámmal nem szívesen beszélek így komolyabb dolgokrol..Igazábol én sem tudom hogy miért de nem szeretek..Viszont én úgy gondolom ez 13 évesen normális.Vagy talán az lehet hogy kiskorárába nem beszélgettél vele komoly dolgokrol..anyummal én sem beszéltem saja..És ez miatt lehet hogy nem szeretek vele komoly dolgokról beszélni. Viszont szerintem ne eroltesd a beszélgetéssel kapcsolatba..Most kezd kamaszodni ilyenkor picit békén kell hagyni hogy megtalálja úgymond a személyiségét. Lehet nem így van de az én véleményem ez.. És ha elmúlik nála ez akkor elkezd veled beszélgetni. Próbálj meg nyitni felé de ne erőltesd. És lehet hogy rosszabb lesz a helyzet. Viszont akkor egy pillanatig se gondolt azt hogy nem szeret..Csak szimplán inkább a barátaival beszél meg mindent és velük tölt több időt.(bocsánat a rossz fogalmazásért kicsit fáradt vagyok már de remélem értehtő voltam😁)

Egyébként a 3-as csak trollkodott . Szóval így összefogalva kicsit hagyd őt békén. Hagyd hogy megtalálja magát és idővel megváltozik. Nálam is szerintem elmúlik ez ha már elkezdek dolgozni stb. Egyébként nálam kb 1 éve van ez hogy nem szeretek beszélni komoly dolgokról.. 14 évesen pl mindig elmondtam ha összejöttem valakivel vagy ismerkedtem.Most meg ha szóba jön a barátnős téma akkor kínosan érzem magam és inkább elterelem:D elégge megkomolyodtam ebbe az 1 évbe viszont ezt nem nagyon mutatom ki neki.. teljesen más lett a felfogásom/gondolkozásom mint régebben. Bár ez a korral jár:D

2021. máj. 10. 00:30
 13/17 anonim válasza:
92%
12# a tiltás szerintem nem lenne jó hatással..Sőt jobban eltávolodna.egyébként nyugodtan érdelődj nála.. Csak ha érzed hogy nem szeretne beszélni róla akkor ne erőltesd.. De nagyon tudom ajánlani azt hogy üljetek le egy beszélgetéssel ezzel kapcsolatosan. Beszéld meg vele hogy mit szeretne. Illetve kérdezd meg,hogy miért nem közeledik. Próbáljátok megbeszélni. Szerintem elmondaná hogy miért nem közeledik.y
2021. máj. 10. 00:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem alakítottál ki vele bizalmas, megértő kapcsolatot a nevelése során.
2021. máj. 10. 00:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Saját magamból kiindulva.

Anyám sosem hallgatott meg, mindig csak is az ő képzeletbeli világa létezett. Mindent megakart magyarázni szabni mit hogyan mikor érezzek, mit érezhettem, mit hogyan kell csinálnom..

Sosem érdekelte én kivagyok én mit szeretnék. Ennek fényében mindig harcoltunk egymással.

Soha semmit nem mondtam el neki és ez mai napig így van pedig 34 vagyok. Sosem számíthattam rá. Neki mindig csak a nővérem volt és van.

2021. máj. 10. 08:17
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

de általában nem értettem mit mond, így nem is igazán törődtem ezzel - magyarul lesza... őt. Nem kell szépíteni, nem vetted a fáradtságot, hogy megértsd, akkor mit vársz?

Miért mondjon el bármit is neked?

2021. máj. 10. 12:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen és sem bíztam a szüleimben. Egyszerűen mindig az volt, hogy: eltereltek a témát, nem figyeltek, kB sosem hallgatták meg amit mondani akartam.
2021. máj. 10. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!