Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mond ilyeneket az anyám?

Miért mond ilyeneket az anyám?

Figyelt kérdés

Filmet néztünk és abban egy nőnek sok szeretője volt.

Na anyám erre elkezdi magyarázni,hogy ő ezt mennyire elítéli..

Én meg mondtam neki,hogy ha a nőnek ez jó,hát csinálja.

Erre anyám rögtön megkérdezte,hogy:Miért? Szerinted ez normális?

Amire annyit mondtam,hogy mindenki azt csinál a saját testével amit akar..

Anyám erre csak annyit tudott mondani,hogy nem fog csodálkozni,hogy ha elkapok valamit vagy terhes leszek..

17/L

2021. máj. 9. 22:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
Anyád begyöpösödött gondolkodású, gondolom túl sokat volt vidéken. Vond le a következtetést, hogy ne mondj el neki mindent az életedről.
2021. máj. 9. 22:46
 2/17 anonim ***** válasza:
40%

"mindenki azt csinál a saját testével amit akar"

Ha a saját szüleid, testvéreid élnének úgy, rád semmiféle hatással se lenne az egész, azt hiszed? Vagy ha a saját férjed, vőlegényed, vagy csak "párod", az se érintene sehogyan sem, hiszen "az ő teste"?

2021. máj. 9. 22:49
 3/17 A kérdező kommentje:

Falunk lakunk,az igaz..

Anyámnak annyit mondtam,hogy van egy férfi az életemben és ennyi.

2021. máj. 9. 22:51
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
Egy felnőtt ember már akármit csinál a testével, az nem érinti a szüleit (márha nem lak náluk). Ha a párjának meg nem tetszik, akkor nem jön össze/szakít vele. Úgy pedig, hogy elvettél valakit, illene ismerni annyira, hogy kinél mi fér bele. Ha valami nagyon olyat csinál, amivel nem ert egyet, akkor el lehet válni. Azaz ha egy nő mindenkivel összevekszik azzal kinek is árt? Ha barátja/férje van ez megcsalás vagy nyitott kapcsolat. Ha az utóbbi, akkor az meg van beszélve, megteheti, de gondolom bizonyos szabályok azért ott is vannak. Ha meg egyedül élek egy lakásban singlen, akkor meg milyen hatással van ez a családomra, testvéreimre?? Természetesen nem viszi haza a családba szeretkezni senki sem napi szinten a szeretőket, hanem ha otthon is lakik megoldja egy hotelben.
2021. máj. 9. 22:56
 5/17 A kérdező kommentje:

Nem nagyon érdekel,hogy ki mit csinál a testével.

Nem én fogom a későbbiekben meginni a levét,vagy éppen az "előnyét" élvezni.

Nyilván egy felnőtt embet elfogja tudni dönteni azt,hogy neki mi a jó. A többi ember meg ne szóljon már bele,hogy hogyan éli az életét.

2021. máj. 9. 22:57
 6/17 anonim ***** válasza:
25%

"Nyilván egy felnőtt embet elfogja tudni dönteni azt,hogy neki mi a jó."

Ha ez így lenne, nem lennének alkeszok, játékfüggők, drogosok, stb. Nagyon naív vagy még. És máris viszed a bőrödet a vásárra. Szó szerint.

2021. máj. 9. 23:29
 7/17 anonim ***** válasza:
80%

Tipikus szülő-kamaszgyereke közti gumicsont.

Van valóságos probléma? Nincs. Eltérő nézőpontok vannak. Ami két, ennyire eltérő élethelyzetben levő ember között természetes. És mivel függőségi viszony van köztük, az eltartó mondta ki az utolsó szót a vitában.

Ezen agyalni teljesen felesleges.

2021. máj. 9. 23:34
 8/17 A kérdező kommentje:

Ha neki az jó,hogy tudatmódosító szerhez,vagy alkoholhoz nyúl,hát tegye.

Viszem a bőröm a vásárra? Miért? Azért mert nem érdekel,hogy a másik ember mit tesz saját magával?

2021. máj. 9. 23:44
 9/17 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem anyukád meglepődött, hogy a lánya akit nem ilyen "többszeretősnek" nevelt, nem lát kivetnivalót abban a viselkedésben. Egyértelmű, hogy számára nem az a normális viselkedés és nem szeretné ha te úgy viselkednél. Nyilvánvalóan van különbség aközött, hogy valakinek több kapcsolata van mielőtt megállapodik, vagy napról napra váltogatja a partnereit.

Persze az, hogy te a több szeretőt elfogadhatónak gondolod, nem jelenti hogy neked is több van jelenleg, vagy lesz majd. Ha te 17 vagy, akkor anyukád olyan 40+ lehet, az ő korosztálya már felvilágosultabb de nem annyira szabatos mint a harmincas korosztály, főleg ha kis faluban éltek. Fogadd el hogy sosem fog erről egyformán gondolkodni veled, sajnos a válaszából (majd terhes leszel v elkapsz valamit) nem a megértés és nyitottság sugárzik.

2021. máj. 9. 23:54
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor anyád a tipikus Karen, aki mindenkinek megmondja, hogy mit csinálhat, és fenn van a plafonon, hogyha valaki nem ért vele egyet. Gondolom még mélyen hívő is, mert az az igazi gyilkos kombó.

Csak azt nem értem, hogy ha anyád ekkora prüdéria, akkor hogy a francba néztek ilyen témájú filmeket?

Egyébként alapvetően nincs azzal probléma, hogyha egy nő „normális keretek között” él nemi életet (persze a normális keretek alatt mindenki mást ért, és ezzel sincs probléma), de ezért valakit megkövezni már nagyon nincs rendjén. El lehet fogadni anyád álláspontját is, vagyis hogy nem nézi ezt jó szemmel, de hogy rögtön ítélkezik, az már nem okés.

2021. máj. 10. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!