Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell azzal csesztetnie...

Miért kell azzal csesztetnie anyámnak, hogy oltassam be magam?

Figyelt kérdés

Anya folyton azzal jön, hogy regisztráljak már az oltásra, mert ha lesz valami program a sulival nyáron, akkor nem fogok tudni részt venni enélkül. Tehát nem a család egészsége miatti aggódásból mondja, mert egyébként ő előszeretettel mondogatja azt is, hogy amúgy nincs értelme az oltásnak, meg hülyeség, hogy rá van erőltetve az emberekre...

És amikor említettem itthon, hogy a suli által szervezett egyhetes programra csak az mehet, aki 18 alatti vagy be van oltva, na azóta anyám minden nap ötször megkérdezi, hogy regisztráltam-e , miért nem, oltassam be magam, mert lemaradok a nyári dolgokról. Konkrétan veszekszik velem ezért. Pedig amúgy én nagyon világosan megmondtam, hogy átgondolom addig a napig, amíg vissza nem kell jelezni annak a tanárnak , aki benne van a sulis kirándulás szervezésében.(amiről egyébként annyit tudunk, hogy melyik héten lesz, ha lehet ilyet szervezni, de hogy mi lesz konkrétan azt nem. Tehát lehet nem is érdekelne az a sulis tábor) És szerintem ha nem is oltatom be magam, akkor is csak egy egyhetes valamiről maradok le, mert amúgy nem nagyon járok el sehová,mert nincs kivel. Strandra senki nem szeret járni a barátaim közül, egyedül meg nem jó, bulizni se szoktunk. A baráti találkozók nálunk úgy történnek, hogy meglátogatunk valakit a társaságból, vagy elmegyünk valami olyan helyre, ahol nincsenek emberek.(pl erdő) Az egyetlen ok, amiért beoltatnám magam az az, hogy sok idősebb környékén lakónak segítek, és úgy talán biztonságosabb lenne, nem pedig azért mert kimaradnék valami egyhetes programról, ami lehet nem is lesz, vagy lehet nem is érdekel, ha már megtudom miről lesz szó.

És nekem semmi kedvem anyám csesztetését hallgatni, hogy oltassam be magam, mert jajj lemaradok arról az egyhetes fene tudja miről. Nem értem miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy át akarom gondolni. Én sem cseszegetem őt, hogy oltassa már be magát... Akkor nem értem, hogy neki miért kell ezen hepciáskdoni.

2021. máj. 5. 10:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
45%

Te meg tudod kik azok a birkák?! TI! Akik mennek egymásután, mert az úgy jó, szólni nem merünk semmi miatt, mindent tűrünk szép csendben, ha meg valaki nem áll he a sorba, akkor megy a köpködés.

Gyengébbek kedvéért még egyszer/ az oltás NEM kötelező és ha falhoz vered magad sem fogja beadatni magának sok ember, ez van, tetszik, nem tetszik! Ahogy neked jogod van oltatni, úgy a másiknak joga van nem oltatni, ez ennyire egyszerű. Lehet hőbörögni, senkit nem érdekel. Nem te fogod helyettem eldönteni a másik helyet, hogy mit adasson be magának és mit nem.

2021. máj. 5. 11:32
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
Álljon már meg a menet! Ki kérdezte a privát véleményeteket az oltásról?? Ha akarod, hát fogd magad és oltasd be magad, ha nem akarod, akkor meg ne, lévén hogy nem egy kötelező oltásról beszélünk, ehhez mindenkinek joga van. Jó hogy már nem egy csapat habzó szájú, kötekedő anonim akarja megszabni másoknak, hogy beoltassa-e magát.🤦🏻‍♀️
2021. máj. 5. 11:35
 13/23 anonim ***** válasza:
58%
Ha annyira elkerülhetetlenül fontos lenne, mindent pikk-pakk megoldaná és kétséget kizáróan, tökéletesen le lennének tesztelve az oltások, akkor nem önkéntes alapon működne, hanem kötelező oltás lenne, de nem az! Akkor meg hadd ne más döntse el helyettem, hogy én szeretném-e beadatni vagy sem! Én se szólok bele más döntéseibe, úgyhogy ezt ők se tegyék meg, főleg hogy közük nincs hozzá.
2021. máj. 5. 11:41
 14/23 anonim ***** válasza:
Esetleg öntudatos, nem??? 😂
2021. máj. 5. 11:41
 15/23 anonim ***** válasza:
60%
Inkább isten mentsen a 13-mashoz hasonló, magukat felsőbbrendűnek képzelő és mások életébe belepofázó, helyettük dönteni akaró birkáktól! Menj oltasd magad és ne mással foglalkozz..
2021. máj. 5. 11:42
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

Gusztustalan, amit az oltáspártiak itt művelnek ennél a kérdésnél…..

Egy nem kötelező oltásról van szó, mégis itt szapulják habzó szájjal és vérbenforgó szemekkel azt, aki él azzal, hogy ez egy nem kötelező oltás!! Döbbenet.

Milyen jogon és alapon akarjátok ti bárkinek is megszabni anonimitás mögé bújva a GYK-ról, hogy ki mit kezdjen a saját életével!? Nektek megszabta bárki is, hogy beoltassátok magatokat? Ugye, hogy nem. Akkor ti honnan veszitek a bátorságot a másikat bacogatni, szidni és fröcsögni, amiért ő nem oltat???

2021. máj. 5. 11:49
 17/23 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy a hozzám hasonlóak miatt terjed olyan nagyon a vírus. Konkrétan, ha nem muszáj, nem megyek sehová járványtól független. Pl a nyári dolgaim, amiket írtam, az azok, amiket akkor csináltam, amikor nem volt vírus. Nem hinném, hogy oltatlanul annyira nagyon fertőznék, ha amúgy két hetente egyszer megyek emberek közé(már, ha éppen nem vagyunk suliba). Hivatalos nyári melóm nem volt, a környéken élők állatait gondoztam, amikor nem voltak otthon mondjuk nyaralás miatt, vagy mondjuk időseknek segítettem a kertben, úgy hogy max távolról néztek rám, vagy miután végeztem. Vírus alatt meg az, hogy 2-3 hetente egyszer találkozok a barátokkal, azzal a kemény 3-5 fővel, elhagyatottabb helyen, az szerintem nem olyan vészes. Olyan ritkán megyek emberek közé, amennyire csak lehet, szerintem felesleges kapkodnom az oltás miatt. Szerintem feleslegesen húznám azoknak az idejét, akiknek indokoltabb, hogy hamarabb sorra kerüljenek. Most az, hogy ha tehetem, egyszer érintkezek közelebbről maximum 5 emberrel, egy hónapban egyszer, az nem akkora sürgős dolog. Valószínűleg fogom magam oltatni, csak nem kapkodom el. Átgondolom, aztán meglátom. Ha arra jutok, hogy akkor igen, akkor ennek hétnek a végéig úgyis regisztrálok, nem kell minden nap hepciáskodnia azon, hogy mikor regisztrálok már.

Pláne anyám ne hepciáskodjon ezen, ő hajtogatja a legjobban, hogy ő semmiképp nem oltat, mert "ez az egész egy hülyeség, meg nem lehet az egészségügyi állapota miatt egyébként sem", igaz, hogy az orvost nem kérdezte meg róla, hogy a problémája kizárja-e az oltást, meg utána se olvasott a témának....

2021. máj. 5. 11:57
 18/23 anonim ***** válasza:
42%

"Menj oltasd magad és ne mással foglalkozz.."

Ez a gondolatmenet szép és jó lenne, ha ennek a döntésnek nem lenne olyan hozadéka, ami jóval túl mutat az egyénen....

2021. máj. 5. 14:16
 19/23 anonim ***** válasza:
20%
Nem azt mondtam, hogy szerintem normális, ha egy szülő kényszeríti a gyerekét arra, hogy beoltassa magát, csak azt mondtam hogy törvényes. A gyerek otthon lakik, még kiskorú. Dönthet helyette a szülő. Nem azt mondom egyetértek ezzel, de attól még így van.
2021. máj. 5. 14:42
 20/23 anonim ***** válasza:
49%

Ja és majd erőszakkal elráncigálja a gyereket és lefogja, hogy be tudják oltani?? Attól, hogy 18 alatti még ki lehet kérni a véleményét és nem kell ráerőszakolni egy olyan oltást, ami nem kötelező és ő maga (még) nem szeretné beadatni. Normális szülő legalábbis nem erőszakolja ezt a gyerekére, ha ő maga nem akarja.

19 Azt hiszel és gondolsz, amit akarsz, az oltás attól még továbbra sem kötelező és ahogy neked jogod van eldönteni, hogy beadandó, úgy a másiknak joga van azt mondani, hogy köszi nem. Nem diktatúra van elvégre (bár Vikike már azt csinált az országból), hogy a neved kuss és azt csinálod, amit mondanak. Ha annyira elengedhetetlen lenne az oltás és kellőképpen le lenne tesztelve, ahogyan azt kell, akkor kötelező lenne, nem pedig opcionális. De ugyebár nem kötelező, innentől pedig történet vége. Én sem szólok bele ki, mit adat be magának, ő se tegye.

3x voltam közvetlen kontaktban covidossal, ezek közül az egyik a párom volt, akivel együtt élek és aki 4 hétig produkált pozitív tesztet és egyszer sem kaptam el! Szóval köszönöm szépen, de nincs szükségem kb 1 év alatt összetákolt oltásra, aminek a jó isten tudja csak milyen mellékhatásai lehetnek esetlegesen évekkel később.

Attól még, hogy be vagy oltva egyébként ugyanúgy elkaphatod, sőt fertőzhetsz is nyugodtan, tehát azért hagyjuk, hogy minden azok hibája, akik nem oltatnak. Ha te félsz, akkor beoltatod magad, ha meg már be vagy oltva, mit pörögsz azon, hogy más nincs?? Nem a te dolgod, megnyitottak éttermek, szállodák stb, fogod a kis kártyádat, aztán mész vele, ahova akarsz.

2021. máj. 5. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!