Mi késztethet arra egy anyát, hogy azt mondja a 17 éves lányának, hogy költözzön el otthonról?
Kérdező, nem tudhatjuk, hogy nálatok mi volt. Egy ilyen családot ismerek személyesen, ott kívülállóként már én is ezt tanácsoltam az anyukának. A szitu röviden annyi, hogy a 13 éves lány nem tanul, a suliban csak kegyelemből rugdossák át kettesekkel. (voltak már nev. tanban, nincsenek olyan képességbeli problémák, amik ezt indokolják) Otthon állandóan veri magát, nem segít semmit, veszekszik az anyjával és heti szinten közli a 6 éves féltesóval, hogy utálja. Családsegítőnél voltak, de nem történt változás.
A lány szemében apuka a szent, mert az havonta egy hétvégére elviszi Pestre,(anyuka másik nagyvárosban lakik) olyankor persze nem kell tanulni, meg minden van, mozi, pláza, programok. A kis liba meg képtelen belátni, hogy igazából nem kell az apjának, az ennyivel letudja az apaságot, játssza a jófej szülőt. Nem tudom, hogy lázítja -e ráadásul a gyereket az anyja ellen, de mindegy is. Na erre a szitura mondtam azt, hogy költöztesse egy kicsit apához, had lássa már egy kicsit reálisabban a helyzetet a csajszi is. Meg szerintem ebben a szituban apuka is megérdemli, hogy bizonyítsa be a hétköznapokban, hogy milyen jófej. Mondjuk akkor, amikor félévente behívják a suliba, hogy a gyerek bukásra áll, mert nem csinál semmit az órákon.
Érdekes lenne erről azt megkérdezni, aki ezt mondja a gyereknek.
De én nem értek hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!