Anyukám tegnap egyszer csak előállt nekem azzal hogy adjam meg neki a jelszavamat.Én mondtam, hogy bocs, nem.Erre ő elkezdett erőszakoskodni, hogy de neki kell mert meg kell néznie a "dolgaimat".(a tanulási felületre gondolt)De mondtam , hogy majd belépek neki ha kell.De ő ott elkezdett kiabálni, hogy mi az, hogy nem adom meg a jelszavam meg mit rejtegetek.Az égvilágon semmit nem rejtegetek de valahogy nem szeretném ha "véletlenül" elolvasná a többiekkel való üzenetezésem.Olyan meggyőzően állította, hogy az teljesen normális, ha ő tudja a jelszavamat.Most ez kom így van?Mert szerintem NAGYON nem.Kihívta apát is, hogy te jóég a gyerek nem adja meg a jelszavát normális ez??Végül elmondtam neki mert ki tudja mekkora patáliát csapott volna, talán még meg is ver..De szerintem azért ez annyira magán dolog, nehogy már ezt is tudnia kelljen.Bár ő mindig is ilyen volt, turkált a dolgaim között mindig megtudta amit akart.Rohadt idegesítő.
Mellesleg magváltoztattam a jelszavam de lehet, hogy majd visszaállítom..:/
Amúgy még azt nem, hogy azért nem vagyok egy problémás gyerek.Van, baráti társaságom nem vagyok egy ilyen csendes sarokban ülős DE jól tanulok, mindig szólok, hogy ha elmegyek valahova.És amúgy szerintem sincs semmi joga tudni a jelszavam de hát...nem tudok mit csinálni.
2021. ápr. 29. 12:06
12/33 anonim válasza:
Változtass jelszavat, mert ez nem normális, akkor sem, ha nincs rejtegetni valód. Ennyi magánszféra mindenkinek jár már 12 évesen is, pláne ha már majdnem felnőtt vagy. Kiabálhat ha akar, téged ez ne hasson meg. Apukáddal próbálj meg beszélni erről, ő gondolom (remélem), hogy nem ért ezzel egyet.
2021. ápr. 29. 12:15
13/33 anonim válasza:
Nincs joga. 1-es válaszolónak nagyon igaza van!
Döbbenetes, hogy mennyi ilyen kérdés van.
Akkor sincs joga, ha még nem vagy 18 éves. Ahogyan nincs (erkölcsileg) joga beleolvasni a naplódba sem. Ahogyan nincs joga felbontani a barátaidtól, netán szerelmedtől érkező leveleket sem (tudom, ez ma már szinte teljesen megszűnt, de pár évtizeddel ezelőtt ez volt a kapcsolattartás szokásos módja).
És ezeket úgy írom, hogy magam is szülő vagyok. Érthetetlen számomra, hogy az én generációm (ill. abból sok ember) hogyan hülyült meg pár évtized alatt annyira, hogy olyan kontrollmániás legyen, ami a mi kamaszkorunkban szüleink részéről elképzelhetetlen volt. Most mondhatnánk, hogy a gyk nem reprezentatív minta a társadalomról, de sajnos máshonnan is ezt az eszetlen kontrollmániát hallom.
2021. ápr. 29. 12:40
14/33 anonim válasza:
Nem. pl. ezért van a Krétában is két hozzáférés, tanulói meg szülői. Egyébként én is szülő vagyok, a gyerek magánügye az a saját magánügye, ugyan nekem nincs is energiám arra hogy végigolvassam a barátnőjével a csacsogását, fogalmam nincs mások honnan szednek erre időt, de az levéltitok is ráadásul, van rá jogszabály.
2021. ápr. 29. 12:46
15/33 anonim válasza:
Èn is teljesen igy vagyok.
Nekem nem is engedi meg hogy kódolva legyenek a dolgaim.
Apumat meg nem érdekli hogy mit beszelgetek es hogy kivel.
2021. ápr. 29. 12:53
16/33 anonim válasza:
Lehet hogy, félt vmitől és ezért akarja megnézni az üzeneteidet. Nem akarja hogy bajba kerüljél. Ilyen szempontból mondjuk megérthető de amúgy nem
2021. ápr. 29. 12:58
17/33 anonim válasza:
Ez teljesen egyéni döntés. Egyébként hivatalosan van joga, mivel minden tekintetben felelősséggel tartozik érted. Ha bármi történne, őt fogják elővenni helyetted. Szóval hivatalosan van joga, erkölcsileg pedig megkérdőjelezhető. De ez t egyénileg szokták eldönteni. Ha nincs titkolni valód, add meg, bár azt a szülőt sem értem, aki ennyire durván csekkolja a gyerekét, bőven elég lenne, ha csak ismerősök vagytok a facebookon, onnan is látja, ki ír kommenteket vagy ki lájkol. Nálunk pl. anyám nem tudja a jelszavam, de én tudom az övét, sose láttuk egymás üzeneteit, csak, ha a másik megmutatja, és ez 16 éves koromban is így volt, amikor még face függő voltam (már fel se járok, képem sincs). Sose tudta a jelszavam, de nem is érdekelte, és mégse lett semmi bajom pár felesleges utazgatáson és csalódáson kívül. 26F
2021. ápr. 29. 13:08
18/33 anonim válasza:
Én is tudom a gyerekeim jelszavát a telefonra. Megmondtam, ha lecserélik, akkor nem lesz telefon. Még soha nem olvastam bele, pedig a nagyobbik 17 éves és 10 évesen kapta az első okos telefonját. Vészhelyzetre van, mert igenis léteznek gyerekek behálózására szakosodott bűnözők. Az ajtót is bezárom ha elmegyek itthonról, de ettől még nem félek paranoiásan a betörőktől. Ez egyfajta biztosíték.
Annyit teszek, hogy kb fél évente kinyitom a telefont, majd visszazárom. Lehet, hogy ez a gyakori népe szerint kontrollmánia, de pont nem érdekel. És ettől 100% hogy nem lesznek életképtelen mamahotelesek.
2021. ápr. 29. 13:11
19/33 anonim válasza:
Nehéz ügy ez, valaki irta, hogy régebben nem volt ez.Azt se kell elfelejteni,hogy régen nem leselkedett ránk "talán"ennyi veszély.Velem pl. az történt, hogy kb.19 óra körül mentem haza és egy pasas kiszólt a kocsiból és a nevemen szólitott.Sohasem láttam, de én azt hittem,hogy csak nem ismertem fel.Hirtelen azt gondoltam, hogy a szüleimet ismeri.Mondta nekem,hogy üljek be a kocsiba, mondtam én téged nem ismerlek.Azt mondta de õ ismer engem.En kis naiv beültem, elindult a kocsival és elkezdett tapogatózni és szemtelenkedni, nagyon megijedtem.Az volt a szerencse, hogy lámpa volt és a bolondságában nem vette észre és belement az elõtte való kocsiba.Ekkor gyorsan kiugrottam a kocsiból és elspuriztam.A mai napig nem tudom,hogy ki volt és még arra sem volt idõm ijedtemben, hogy megnézzem a rendszámát vagy segitséget kérjek.Szóval régen is voltak ilyen dolgok, viszont engem a szüleim nem féltettek és pontosan ez volt a baj, hogy semmire sem figyelmeztettek.Ha lámpa nem lett volna ki tudja hovavitt volna és az biztos,hogy megerõszakolt volna.16 éves voltam.
2021. ápr. 29. 13:20
20/33 anonim válasza:
"mert igenis léteznek a gyerekek behálózására szakosodott bűnözők"
Ez egyrészt ritka, másrészt a 17 éves nem kisgyerek már. Ha kellőképpen felvilágosítottad, csak van annyi esze, hogy felismerje és elkerülje a "gyerekek behálózására szakosodott bűnözőket".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!