Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Joga van tudni a jelszavam?

Joga van tudni a jelszavam?

Figyelt kérdés

Anyukám tegnap egyszer csak előállt nekem azzal hogy adjam meg neki a jelszavamat.Én mondtam, hogy bocs, nem.Erre ő elkezdett erőszakoskodni, hogy de neki kell mert meg kell néznie a "dolgaimat".(a tanulási felületre gondolt)De mondtam , hogy majd belépek neki ha kell.De ő ott elkezdett kiabálni, hogy mi az, hogy nem adom meg a jelszavam meg mit rejtegetek.Az égvilágon semmit nem rejtegetek de valahogy nem szeretném ha "véletlenül" elolvasná a többiekkel való üzenetezésem.Olyan meggyőzően állította, hogy az teljesen normális, ha ő tudja a jelszavamat.Most ez kom így van?Mert szerintem NAGYON nem.Kihívta apát is, hogy te jóég a gyerek nem adja meg a jelszavát normális ez??Végül elmondtam neki mert ki tudja mekkora patáliát csapott volna, talán még meg is ver..De szerintem azért ez annyira magán dolog, nehogy már ezt is tudnia kelljen.Bár ő mindig is ilyen volt, turkált a dolgaim között mindig megtudta amit akart.Rohadt idegesítő.

Mellesleg magváltoztattam a jelszavam de lehet, hogy majd visszaállítom..:/

2021. ápr. 29. 11:40
1 2 3 4
 1/33 Savlekotő ***** válasza:
88%
Nem,de sajnos van ahol 20 30 éveseknek is anyuka rendezkedik mert csak ott tud érvényesülni sehol máshol.. Nem csodálom h egyre több a hazugság mai kontroll mániás családokban
2021. ápr. 29. 11:43
 2/33 anonim ***** válasza:
29%

Mennyi idős vagy?

Ha felnött, akkor nem kell megadni semmi esetre sem.

2021. ápr. 29. 11:46
 3/33 anonim ***** válasza:
16%

Nincs joga. Sajnos a nők ilyenek. A párjuk telefonját is óránként akarják ellenőrizni.

Magukból indulnak ki. Azért nem bíznak senkiben.

2021. ápr. 29. 11:47
 4/33 anonim ***** válasza:
25%
Ez attól függ, hány éves vagy
2021. ápr. 29. 11:47
 5/33 anonim ***** válasza:
89%
Rohadtul nincs joga hozzá. Állj ki ezért, ez egy marhaság. Ez a szülőktől egy tipikus manipuláció "ez teljesen normális". Nem teljesen normális, egyáltalán nem normális.
2021. ápr. 29. 11:52
 6/33 A kérdező kommentje:
17/L
2021. ápr. 29. 11:54
 7/33 anonim ***** válasza:
6%
akkor van
2021. ápr. 29. 11:55
 8/33 anonim ***** válasza:
93%

Anyukádnak nincs igaza. Az egy dolog, hogy a gyerek a nagykorúságáig a szülő felelőssége, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne joga az életkorának és érettségének megfelelő mértékű privát szférára, és a határai tiszteletben tartására. Nyilván a szüleidnek joga van tudni az iskolai eredményeidről, arról hogy mikor merre jársz, vagy mibe keveredsz bele (ha ilyen történik), esetleges egészségügyi problémákról - viszont a totális kontrollt egészséges személyiségű ember nem képes elviselmi ebben az életkorban már.

A lehetőségeid közül az a legrosszabb, ha betörsz nekik (ilyenekből lesznek a 40 éves szűz mamahotelesek). Ami ennél jobb megoldás, hogy vagy nyíltan megvívod a szabadságharcodat (lesz pár ordítós kiborulás, de ez ezzel jár), vagy ha is nem veszekszel velük, akkor is nagyon világosan tudatosítod magadban, hogy a viselkedésük nem normális, nem jogos, és megtervezed, hogy tudsz függetlenedni, amint elég idős leszel hozzá.

2021. ápr. 29. 11:56
 9/33 anonim ***** válasza:
86%

A mai napon már a sokadik hasonló kérdés, csak ez nem telefonnal kapcsolatos.

A válasz: NEM.

2021. ápr. 29. 11:59
 10/33 anonim ***** válasza:
87%

Hogy lenne? Azért, mert 17 éves, és papíron még nem felnőtt, már a magánéletéhez sincs joga?

El kell fogadnia, hogy nem muszáj mindenről tudnia. Meg kéne próbálnia az élet egyéb területein érvényesünie...

2021. ápr. 29. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!