Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék egyetemet váltani,...

Szeretnék egyetemet váltani, a szüleim ellenzik? Így is meglépjem?

Figyelt kérdés

Nem fogok kertelni, azért, mert együtt vagyok az egyik tanárommal.

Több, mint 1 éve, teljes titokban. Családjaink, legközelebbi barátaink tudják, de pl olyan nincs, hogy közös nyaraláson olyan képet posztolnánk, amin mind a ketten rajta vagyunk, vagy együtt elmennénk bevásárolni, esetleg az utcán kézenfogva sétálnánk. Tudom, ezek kis dolgok és az elején, mikor egy jó kalandnak indult, nem is gondoltam, hogy ezek fognak hiányozni. De egyre rosszabb, és én még két évig erre a szakra fogok járni, jövőre is lesz olyan tárgy, amit ő tart, ráadásul az kollokvium, nem "csak" szeminárium.

Minden egyetemen előfordulnak ilyen esetek, ezzel én is tisztában vagyok, de ritka a felvállalt kapcsolat. Nálunk a dékán nem nézi jó szemmel ezeket, nem akarom még jobban "kihúzni a gyufát".

Ezért szeretnék átjelentkezni egy másik egyetemre, ugyanerre a szakra. Budapesten belül maradnék, tehát költöznöm, vagy többet autóznom nem kéne.

A szüleim viszont nem örülnek ennek, mert hogy már a nagyszüleim is ide jártak, ők is és hogy miért dobom el ezt egy szerelem miatt. Meg hogy miért nem mond fel ő, amikor nem ez a munka a fő bevételi forrása. Vagy ha nem lenne itt másik egyetem, akkor vállalnám a napi autópályázást miatta, vagy elköltöznék vidékre évekre?! De szerencsére van, át is vennének. Ráadásul az valamivel könnyebb is, szóval csak jól járnék.

A párommal komolyabban tervezünk egymással, de úgy érzem, hogy én nem bírok ki még minimum 2 évet így. Csak jobb lenne, ha a szüleim is támogatnának, nem azt éreztetnék, hogy ez egy rossz döntés.

2021. ápr. 28. 10:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
a mi évfolymunkn is volt egy csaj aki összejött az egyik tanárral. mindenki tudott róla, nyílt titok volt. amennyire tudom, nem volt semmi balhé vagy probléma ebből. tavaly össze is házasodtak.
2021. ápr. 28. 11:42
 12/19 anonim válasza:
89%
Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy amennyiben mégis ott maradnál, szerintem etikusabb lenne más tanárt felkérni az osztályozásra. Sok boldogságot kívánok!
2021. ápr. 28. 11:44
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha ugyanazt tanulnád és évet sem vesztenél, akkor én sem értem a szüleid ellenkezését. Az nem érv, hogy a nagypapa meg a dédpapa meg a huszonhatodik ősöd is odajárt. És ha nem abban az irányban tanultál volna tovább, akkor mi lenne???

Ha nagyon eldurvul otthon a légkör, maximum költözz a párodhoz. Neki nyilván van önálló egzisztenciája.

2021. ápr. 28. 11:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek nincs beleszólása tradíció ide vagy oda. Én is váltanék. (Voltam hasonló helyzetben, munkahelyen belül váltottam osztályt mert a főnököm volt a párom. Azóta a férjem. Ez így volt etikus.)
2021. ápr. 28. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy váltottam, hogy meg se kérdeztem anyukámékat, csak kijelentettem. Ezek a te tanulmányaid.
2021. ápr. 28. 17:39
 16/19 anonim válasza:
51%
Aki lepontozott megmondaná mi rosszat írtam?
2021. ápr. 28. 18:44
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
12 szerintem is. Azert egy vizsganal nehezen bizonyithato, hogy nem elfogult a tanar( es nehezen is megvalosithato). A dontes a tied kerdezo, ha szerinted az jobb akkor valts.
2021. ápr. 28. 22:08
 18/19 anonim válasza:
Teljesen igazad van 17, ezért is írtam. Amennyiben én kerülnék ilyen helyzetbe, így oldanám meg, és akkor a dékán sem ellenezhet semmit.
2021. ápr. 29. 07:21
 19/19 Savlekotő ***** válasza:
34%
Azon nem akadtak ki h a tanároddal vagy,azon h ez téged zavar váltanál emiatt egyetemet viszont már igen? Kicsit furcsa ez nékem. Ki is rúghatják őt hiába vagytok felnőttek,ez nem etikus,munkahelyre sem jo bevinni a párkapcsolatot,mert pl szakítás előtt után is a munka rovására mehet stb stb. Én váltanék,és felvállalnám onnantól,meddig akartok még titokban élni,h kvázi valaki elköpi valahol,mert előferdülhet,aztán lesz nézés mint nyúl a lukban,eleve rémes éveken át bujkálni,hazudozni színlelni ez nem egészséges és mi van ha csak ez a jó benne ez az izgalmi faktor h tilosban jártok, és amint fel vállalható nem lesz már meg ez a varázs.. El gondolkodnék itt sok mindenen.
2021. ápr. 29. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!