Szeretnék egyetemet váltani, a szüleim ellenzik? Így is meglépjem?
Nem fogok kertelni, azért, mert együtt vagyok az egyik tanárommal.
Több, mint 1 éve, teljes titokban. Családjaink, legközelebbi barátaink tudják, de pl olyan nincs, hogy közös nyaraláson olyan képet posztolnánk, amin mind a ketten rajta vagyunk, vagy együtt elmennénk bevásárolni, esetleg az utcán kézenfogva sétálnánk. Tudom, ezek kis dolgok és az elején, mikor egy jó kalandnak indult, nem is gondoltam, hogy ezek fognak hiányozni. De egyre rosszabb, és én még két évig erre a szakra fogok járni, jövőre is lesz olyan tárgy, amit ő tart, ráadásul az kollokvium, nem "csak" szeminárium.
Minden egyetemen előfordulnak ilyen esetek, ezzel én is tisztában vagyok, de ritka a felvállalt kapcsolat. Nálunk a dékán nem nézi jó szemmel ezeket, nem akarom még jobban "kihúzni a gyufát".
Ezért szeretnék átjelentkezni egy másik egyetemre, ugyanerre a szakra. Budapesten belül maradnék, tehát költöznöm, vagy többet autóznom nem kéne.
A szüleim viszont nem örülnek ennek, mert hogy már a nagyszüleim is ide jártak, ők is és hogy miért dobom el ezt egy szerelem miatt. Meg hogy miért nem mond fel ő, amikor nem ez a munka a fő bevételi forrása. Vagy ha nem lenne itt másik egyetem, akkor vállalnám a napi autópályázást miatta, vagy elköltöznék vidékre évekre?! De szerencsére van, át is vennének. Ráadásul az valamivel könnyebb is, szóval csak jól járnék.
A párommal komolyabban tervezünk egymással, de úgy érzem, hogy én nem bírok ki még minimum 2 évet így. Csak jobb lenne, ha a szüleim is támogatnának, nem azt éreztetnék, hogy ez egy rossz döntés.
ELTE-ről Pázmányra váltanék.
Szerintem sem lenne az ilyen párkapcsolatokkal/kapcsolatokkal probléma, de sokan máshogy gondolják a kivételezések, különböző engedmények miatt. Így sem arról híres a szak, hogy hallgatóbarát lenne a legtöbb oktató, nem akarunk nekik plusz támadási felületet biztosítani.
Én láttam anno együtt egy főiskolai tanáromat az egyik szaktársammal... Totál meglepett, azt hittem a csávó nem is látja, hogy nő vagy férfival áll szembe, annyira közömbös volt mindenkivel. Erre egy diáklánnyal volt együtt... Ők is gondolom titokban voltak együtt, hát nem vmi jó lehet titkolózni, bújkálni... Én attól félnék, h ez adott egy plusz kötődést.. Ez az izgalom ami ezzel a tanár-diák szerelemmel jár. És ha sulit váltasz, már nem leszel ilyen izgalmas... Vagy neked ő... De ne így legyen. :)
A szüleidnek nincs beleszólása. Én úgy szakot váltottam, hogy utólag tudták meg. Ennyi. :)
Az elején még tényleg az izgalom hajtott, de ősz óta kb együtt élünk, az online oktatás miatt nincs is meg az a tipikus tanár-diák szitu amúgy sem, és így sem unalmas a kapcsolatunk. Szóval attól nem félek, hogy az egyetemváltás ártana.
Ő is amellett van, hogy jelentkezzek át, ha erre van lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!