Kernetek idopontot orvoshoz telefonon a telefonfobias felnott gyereketeknek, ha o nem mer, vagy elneznetek otthon, hogy rosszul van?
Én teljesen megértem, bár nálam szerencsére nincs ennyire elharapózva a dolog. Ha valami hivatalos ügyben kell telefonálnom, addig halogatom, amíg csak tudom, és ha rászánom magam, senki nem lehet a közelemben. Ja, és én 34 éves vagyok.
Basszus, te inkább elnézed, hogy rosszul van és szenved, minthogy megeressz helyette egy telefont? Nyilván kell ezzel a fóbiával is foglalkozni, de addig is segíts neki, basszus! Amúgy te vagy a szülő? Mert akkor gratulálok...
Igen, kérnék neki időpontot.
Két autista fiam van. A nagyobbik fél telefonálni, mert szemtől szemben sem tudja értelmezni az emberek gesztusait, de legalább próbálkozhat, telefonon viszont végképp tanácstalan. Velünk is csak videóhívásokon keresztül "telefonál". Amikor rosszul lett a suliban, akkor is az egyik osztálytársa hívott fel (a tanára már csak akkor hívott mikor a suli kapujában voltam), hogy baj van, mert ismerik és elfogadták őt ilyen "furcsának".
A "nem autista" baromira nem egyenlő az egészségessel.
Ha valakinek komoly fóbiája van, ami ennyire megnehezíti az életét, az mentálisan nem egészséges...és ez egyáltalán nem sértés, bár tudom, sokan annak gondolják. Attól még, hogy valakinek vannak mentális problémái, nem lesz "bolond". Jó lenne kicsit haladni a korral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!