Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa megváltozott. Mit csináljak?

Apa megváltozott. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre többet veszekednek anyával, vitatkoznak, pedig már 20 éve együtt vannak és eddig normális volt minden. De mióta apám iszik néha nagyon bunkó velem is. Pl múltkor kiszökött egy tyúk erre apám hazajön részegen és rám ordít, hogy: "A hülye anyád már megint nem vigyázott a csirkékre?!" Aznap este megint veszekedtek órákig és én aludtam a nővéremmel, anya meg átment az én szobámba aludni mert azt mondta hogy nem fekszik be apa mellé. Majd mikor átmentem anyához a szobámba akkor sírt. Nagyon rossz, hogy így megromlott a kapcsolatuk. De a miénk is. Egyszer megbeszéltem apával hogy vigyen el a városba mert találkozok barátnőimmel, mondta hogy oké. Erre másnap reggel felkelek kimegyek a konyhába és megkérdezi hogy: "Mikor indul a buszod?" Mondom b@sszus megbeszéltük hogy elviszel kocsival. Dehát hogy ő erre nem is emlékszik meg stb...Mit csináljak?
2021. ápr. 25. 00:38
 1/8 anonim válasza:
79%

Üdv!

Hát ez egy igen szar helyzet!

Szerintem amit személy szerint te tehetsz az az, hogy tudatod édesapáddal, hogy az alkohol problémái tönkreteszik a családot és édesanyátok is sokszor sír miatta!

Igazából nagyon csúnyán hangzik, de a lelkiismeretére kellene hatni!

El kéne érni, hogy nagyon szarul érezze magát amiatt amit tett/tesz hátha ez megoldja a problémáját.

Ajánld fel neki, hogy szívesen beszélgetsz vele, ha arra van szüksége, de álljon le a piálással, vagy az egész családját el fogja veszíteni.

Igazából ha parasztra akarnám lefordítani egyszerre leki terrot és támogatást kéne neki nyújtani (mint ahogy ezt ő is teszi)

Amennyiben a családjáért nem képes változtatni a magatartásán végül úgy is egyedül marad!

Bocsánat, ha esetleg túl kegyetlennek tűnt amit írtam!

Elég sok alkoholista van/volt a családomban! :D

2021. ápr. 25. 00:54
 2/8 Thispain ***** válasza:
76%
Eddig elfojtotta azt, amit egyes szituációkkal kapcsolatban érzett, és az alkohol hatására kezdi kiengedni ezeket. Mivel nem igazán tudsz ilyenkor kommunikálni vele, kínáldd meg pálinkával, hátha elalszik.
2021. ápr. 25. 01:25
 3/8 anonim ***** válasza:
94%
Kérjen az egész család családsegítőtől és addiktológustól, háziorvostól tanácsot!
2021. ápr. 25. 03:24
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Iszákosnak nincs lelkiismerete. Én még nem láttam végleg leszokott piást. Mindet ki kellett rúgnia a családnak.
2021. ápr. 25. 04:32
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
#4, valami oka csak van, hogy iszik, biztos, hogy a kirúgás a megoldás?
2021. ápr. 25. 06:51
 6/8 anonim ***** válasza:
57%
Igen. Kirúgás/menekülés. Ez az egyetlen megoldás.
2021. ápr. 25. 07:37
 7/8 anonim ***** válasza:
74%
5, mi oka lenne, hogy igyon...? Minden alkoholista iszik valami olyan miatt, amit a normális ember tud kezelni, csak ő nem... Nekem is volt "szerencsém" alkeszhez, nem segít azokon semmi. Az egyetlen kérdés az, hogy ti ezt mikor fogadjátok el. Minél később, annál több bosszúságot fog okozni. Mert megváltozni nem fog.
2021. ápr. 25. 07:48
 8/8 anonim ***** válasza:
66%

5-ös, persze, kifogást minden piás tud találni, hogy miért iszik.

Legtöbbször semmi komoly indoka nincs, vagy mindenféle marhasággal jön, hogy az asszony meg a gyerek miatt, stb.

Azért hálisten a legtöbb ember képes normálisan megoldani a (súlyos) problémáit, anélkül, hogy alkesszé/drogossá válna.

2021. ápr. 25. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!