Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi okokból kifolyólag adhatják...

Mi okokból kifolyólag adhatják be a szülők a gyermeküket gyermekotthonba ?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 22. 23:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%
Dolgoztam egy időben családotthonos gyerekekkel. Sokat beszélgettünk. Egy részüket elvették a szülőktől, ez most itt nem lényeges. Akiket beadtak, két gyerek maga kérte, mert szigorúnak találták az anyjukat, aki 12-13 évesen nem engedte őket éjszakára kimaradni. Ezért a gyámügyhöz fordultak, hogy nem kapnak enni, stb. Végül bekerültek az otthonba, de hamar rájöttek, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, így vissza akartak menni az anyjukhoz, de az anyjuk nem fogadta vissza őket. Több gyereket azért adtak be, mert az otthonosok rendszeres pénztámogatást kapnak, sőt 18 éves korukban egy kezdőtőkét, és ezt akarták megszerezni (nem akartam elhinni). Én ezeket tudom első kézből.
2021. ápr. 23. 07:32
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Kínai ismerős nővérét annó otthagyták a kórházban. Mert lánynak született. Egy gyermeket lehetett akkor vállalni, majdnem mindenki fiút akart, mert az ott többet ér. A lány csak egy éhes száj, akit a férj családjának nevelnek fel. A fiú támogatja a szüleit idősebb korukban, gondoskodik róluk, mivel nyugdíj nincs. Őszintén szólva mikor belegondoltam a viszonyaikba, meg is tudom érteni õket. Könnyű Európából puffogni, ha nem vagy más népek helyében.

Egy másik ismerõs down kóros gyereket nem vitt haza. Ezt is megértem. Láttam hogy tesz tönkre egy családot az ilyen gyerek.

2021. ápr. 23. 07:33
 13/13 anonim ***** válasza:
69%

Sok oka lehet:

-problémás a gyerek, nem tudják nevelni

- nincs pénz: bár szerintem ez a ritkább, mert inkább az a tapasztalat, hogy még a putrikban is egymás egymás hegyén-hátán élnek inkább.

- nem mindig a szülő adja be: beteheti a hatóság is, ha pl. a szülő börtönben ül vagy más okból alkalmatlan a nevelésre, veszélyezteti a gyereket és nincs olyan hozzátartozó, akihez oda lehetne adni.

2021. ápr. 23. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!