Anyám össze-vissza vásárol minden bóvli és egészségtelen kaját, nagyobb mennyiségben. Hogyan lehetne erről leszoktatni? 19f
Anyám 45 éves és próbál mindenből a legolcsóbbat megszerezni. Anyagilag középszintűek vagyunk, nem vagyunk gazdagok, de szegények sem, a szüleim havi jövedelme együttesen 460 ezer Ft (+ én is dolgozok már kb. fél éve).
Szóval a jelenlegi sztori, hogy tegnap beszéltem a dédimamámmal, hogy egyszer lehetne hétvégén hamburgert sütni grillen HÁZILAG, amit én akarok elkészíteni, jó minőségű alapanyagokból. A minap anyám volt vásárolni, megint mindenfélét összevásárolt, aminek a felét úgyis kidobjuk, pl.: 2 kg-os tömbsajtot vett azért mert "30%-kal olcsóbb volt, mint a többi". Mivel én laktózérzékeny vagyok, ezért sajtot nem fogyaszthatok. A megvett sajt 40%-a kuka lesz.
Mivel gondolkodtunk, hogy akarunk csinálni hamburgert, ezért megvette az alapanyagokat, de persze mindenből a legolcsóbbat; tartósított hamburgerzsömléket és kb. 4% hústartalmú húspogácsát a Pennyből. Nagyon mérges voltam rá, mert már egy pékséget is felhívtam és holnap meg akartam rendelni a hamburgerzsömléket + darált marhahúst akartam volna venni.
És ez már nem az első alkalom, hogy ennyire kiborultam rajta. Ha megmondja az ember, hogy nem egészséges dolgokat vesz (hozzáteszem diszkréten), akkor is letámad, hirtelen haragú nagyon. Mivel ilyen egészségtelen "kajákat" eszik, egyre többet hízik, de nem is érdekli.
Még főznie sem kell, mert a 70 éves nagynénje (aki velünk lakik és az anyukámat nevelte 13 éves korától), ő főz ránk, aki mellesleg ugyanazzal a vásárlási elvvel rendelkezik, mint anyám (mindenből a legolcsóbbat).
Ilyen hülyeségekre költik a pénzüket, meg más egyéb gyógynövényekre és ékszerekre.
Nézd igazad van, hogy anyád ezek szerint léhűtő,de őszintén még mindig nyafkának tűnsz, mert nem is a hambi a bajod csak szimplán most már azt is utálod kb. ha anyád levegőt vesz és kell valami indok amikért épp utálhatod...
Ez van megveszed a saját pénzeden a flanc kaját(amúgy amit anyád vesz kaják, azok a drágább/feleslegesebb cuccok) és pont.
Jól megkaptad kérdező, pedig neked van igazad.
Szerintem az egyetlen módja ha te veszed kézbe a vásárlást, kajacsinálást mindenkire. Ez nagy munka, de te meglátod hogy nem olyan egyszerű kigazdálkodni, nekik meg átalakul az ízlésük.
Számold ki mennyi lesz havonta és kérd el a zsét.
Egyáltalán nélkülöztünk a 70-es években.
Kezd a valóság átalakulni olyanná, amilyennek azok, akik nem élték át, gondolják.
Manapság kezdem megkérdőjelezni a történelemből a születésem előtti időkről tanultakat, mert kezdem tapasztalni, hogy az általam már megélt időket másképp állitják be, mint amilyenek emlékeim szerint valójában voltak.
Tudjátok, mi volt a különbség? Pl. nem ehettünk egész évben narancsot meg banánt, mert az csak télen volt. Nyáron nem is hiányzott, ettünk idénygyümölcsöket. Hazait. Mikuláskor viszont megörültünk neki, amikor kaptunk a mikuláscsomag mellé.
Kisebb volt a választék, de mindenki meg tudta vásárolni, amit akart.
Ahogy én látom, manapság sokkal többen nélkülöznek, mint akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!