Mi áll emögött konfliktuskezelés mögött?
Sziasztok!
Gyermekpszcihológusnak tanulok, és a szülőnek egy gyakori reakcióját (légy te az okosabb) a testvérkonfliktusra vizsgálom, és így érdekelne mások véleménye, elsősorban a szülőké és gyermekeké, de az se baj, ha olyan nyilvánít véleményt, akinek nincs gyereke, és a szülője sosem kezelte automatikusan így testvérkonfliktust.
Szerintem ez csak arra irányul hogy minél előbb el tudja simítani a szülő a konfliktust. Egyik szülő sem szereti ha a két imádott gyereke egymást hergeli a végtelenségig.
Pozitív dologgá akarja formálni a vita feladását, úgy beállítani hogy az intelligensebb fél nem rugózik a dolgon a végtelenségig, ami igaz is, bármilyen életszakaszban. Ha mindkettőnek azt mondja hogy az az okosabb aki befejezi, akkor talán hamar elül a vita, és egyik gyerek sem bántja tovább a másikat, mert mindkettő "az okosabb" akar lenni.
Nem véletlenül használják az "okos enged, szamár szenved" mondást sem.
Az én apám, egy-egy saller kiosztása közben. Van ám ilyen is.
Mellesleg erősen kétlem, hogy a kedves kérdező valóban gyermekpszichológusnak tanulna, de mindegy.
Én ezeket a lehetőségeket nem tudom elfogadni.
Nimcs gyerekem!
Meghallagatnám midkettőt következetesen pártatlanul.
Elmondanám hogy szerintem kinek van igaza.
Megtanítanám nekik hogy egymásra számíthatnak.
Ha pedig nem bírnak magukkal akkor van az a pont hogy ki kell kapcsolnom a wi fi hálózatot.
Próbálnám visszafogni magam hogy szét ne röhögjem magam a hatalmas problémák hallatán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!