Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne változtatni a...

Hogyan lehetne változtatni a kapcsolatomon anyámmal?

Figyelt kérdés

12 vagyok és tudom hogy lesznek olyan válaszok hogy ez csak tini probléma még ilyenek de akkor is miért olyan nehéz tininek lenni?

Én mosok fel a lakásban és én törlöm a port én takarítom a nyuszit és néha mosogatnom kell de ez még oké de utána jön ellenőrizgetni és ha talál egy porszemet már elkezd zsarolni,hogy elveszi a telómat stb. És ha valami nem tetszik akkor elveszi a telóm vagy jön a szokásos zsarolósdi és ha valami miatt berágott rám akkor már rögtön az van, hogy ezt csináld meg még azt csináld meg ha meg nem megint ugyanoda lyukadunk ki! De ez még azt mondom oké de ami a legrosszabb a vitatkozás, mert sosem ismeri be a hibáját bezzeg másban mindig meglátja és mindenen berág és sosem kér bocsánatot, mert ő ahhoz túl büszke és mindig én kérek és az esetek 98%-ában nem magamat érzem hibásnak. A testvéremmel is ez volt folyton olyan is volt hogy belenyomta a rotringot a tesóm kezébe és még mindig ott van a nyoma pedig ez kb 8 éve volt. A legnagyobb baj az vele, hogy képtelen beismerni a saját hibáit másban pedig meglátja és nagyon sértődékeny nemtudja elfogadni ha ő a hibás vagy valaki elmondja a hibáit. Komolyan olyan érzésem van mintha ő lenne 12 én meg kb 30 olyan gyerekesen viselkedik és annyira nehéz megértetnem vele magamat!!

2018. márc. 17. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet változtatni, mert bolond. Apád? Nagyszüleid? Nagynéni/nagybácsi?
2018. márc. 17. 20:51
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Takaritómániás és frusztrált,de mit várunk otthon mindenki ilyen lesz,látszik a családi kapcsolatokon h kiltástalan az egész élet.
2018. márc. 17. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
ezen te sajnos nem tudsz változtatni. nem normális, ami történik. vannak még rokonaid? tőlük kellene segítséget kérned.
2018. márc. 17. 23:47
 4/8 1112 ***** válasza:
49%
Ha elköltöznél,többet nem kötekedne veled, és nem bántana. Bár azt se lehet, hogy ha van valami jófej rokon, rátelepedünk. Hát, a költözéssel akkor viszont meg kell várnod, amíg felnősz, és elvégzed az összes iskolát, amit szeretnél, hogy abban dolgozhass, amit egy életen át tudnál örömmel csinálni. Viszont amúgy, ha figyelmen kívül hagyod, tehát nem stresszelsz rá, hogy "Jaj, megint kötekedni fog; megint biztos találni fog valami kivetni valót"; na, akkor egy idő után, ha nem teszel ebbe energiát, nem fújod tovább ezt a lufit, akkor értelmetlen lesz, hogy zavarjon, mert nem fogsz rajta kiakadni. Amúgy ez tényleg működik, egyszer volt hozzá energiám, csak tényleg sok energia kell hozzá, hogy ehhez tudatosak tudjunk maradni. Naszóval, hogy figyelmen kívül hagytam a családtagjaimat, a kötekedéseiket is, és egy idő után azt vettem észre, egyszercsak ráeszméltem, hogy abba is hagyták. Szóval ha nem arra fordítod a figyelmedet, nem teszel bele figyelemenergiát, akkor egy idő után abba is marad. Tehát, ha nem figyelsz rá, egy idő után nem csak olyan lesz, mintha nem lenne, hanem ténylegesen meg is szűnik. Egyébként egyformán kényelmes mind a kettő ilyen szempontból, hogy béke lesz, nem lesznek veszekedések. Az egyik esetben -tehát az elején - még vannak, lennének, de te nem figyelsz rá/ezekre, hanem figyelmen kívül hagyod -ergó megszűnik a frusztrációd ezzel szemben; tehát, mintha nem is lenne az adott baj. És a végére pedig egyszer csak észreveszed, arra eszmélsz, hogy már ténylegesen nem is csinálják, abbamaradt, felhagytak vele. És ez tényleg működik, csak belefárad az ember egy idő után, hogy fenntartsa, hogy tetojja ezeket magas helyről.
2018. márc. 17. 23:55
 5/8 1112 ***** válasza:
49%
*pl van ez a hőmérős, ha sokáig még hidegben, télen , vagy akár szeles időben , kint akarsz tartózkodni még az udvaron , ne nézd meg a hőmérőt, mert akkor fizikailag is látni fogod, hogy hideg van. Azt már csak olyankor szabad így tehát, ha a szabad levegőn akarsz még huzamosabb ideig, akár csak egy óráig is odakint tartózkodni, vagy fél, akkor ne nézd meg a hőmérőt, mert annál jobban tudatosodik, hogy hideg van. Vagy pl ha te nem fázol, nem veszed észre , hogy hideg van, de valaki, akivel kint vagy, meg észreveszi, és meg is jegyzi, hogy milyen hideg van; és akkor te is el kezdesz figyelni, hogy "tényleg." Meg ha pl valahol rossz zene szól, de te nem is veszed észre, és valaki megkérdezi, hogy terád milyen hatással van ez a zene; és akkor el kezded figyelni, hogy rossz zene szól. Pedig amíg nem szólt, nem jegyezte meg, nemhogy nem figyeltél rá, észre se vetted, hogy van ott valami alapzaj; így viszont te is érzékelni fogod, hogy igenis szól valami, és az rossz. Pedig előtte tökre olyan volt, mintha csönd lett volna; közben lehet, hogy belül el is kezdtél már dúdolni valamit, amit szeretsz, amit élvezel.
2018. márc. 18. 00:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
nem, sajnos a leírásból ráismerek erre az embertípusra, nem fogja abbahagyni a kislány szekálását. Kérdező, Mindenképp fordulj felnőtthöz, aki segíthet. Remélem, van apukád.
2018. márc. 18. 00:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen van apukám csak sajnos jelenleg külföldön él de hamarosan visszaköltözik de elég messze attól ahol most lakunk és hát iskolaváltást meg nem nagyon szeretnék meg igazából elég ragaszkodó típus vagyok és költözni sem szeretnék mert annyi minden a szívemhez nőtt csak azt kivanom néha, hogy anyám tűnjön el az életemből:-(
2018. máj. 14. 16:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát, pedig ha apukád egyáltalán be tud fogadni, még az iskolaváltással együtt is lehet, hogy jobban járnál nála, mert sok évig kéne még így szenvedned.
2018. máj. 14. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!