Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy lány 20 éves korára képes...

Egy lány 20 éves korára képes arra, hogy erősebb legyen az apjánál, ha edzett?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 13. 16:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ameddig a családon belüli erőszakot nem veszi komolyan a hatóság, igazi megoldást csak az hoz, ha az áldozat elköltözik.

A fizikai erő akkor véd optimálisan, ha messziről látszik, és az agresszort elrettenti. Vagyis ha nem is kerül sor fizikai küzdelemre. Egy primitív f..sz a legritkább esetben fogja úgy gondolni, hogy pl. egy crossfitben és thaiboxban járatos nővel nem erőszakoskodik, mert ezzel a saját "férfiasságát" érezné megalázva (neki aztán ne ugasson semmilyen nő, akármilyen edzett). Ha pedig sor kerül verekedésre, és apuci megsérül, a lány sajnos jó eséllyel annyit kap érte, mint egy rendes emberért, hiszen az önvédelmet ÉS az arányosságot bizonyítani nehéz. Ugyanez a probléma a többi védekező módszerrel is, ami nem elrettentő (tehát megelőző) erejű.

Érted, mi a gond? A családon belüli erőszak áldozatait a hatóság nem védi megfelelően, de közben az intézkedés/erő(szak) monopóliumát nem engedi ki a kezéből. Ha az áldozat úgy akar védekezni, hogy közben ne váljon maga büntethetővé, akkor csak az marad, hogy vagy elrettenti az agresszort, vagy kilép a bántalmazó környezetből.

2021. ápr. 13. 18:42
 12/12 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

11-es Én értem amit irsz, viszont mindent meglehet oldani csak akarni kell.

Kezdésként nem csak orrtörés, és fejrúgás létezik, lehet hasba egy tolórúgás vagy láb hajlataiba is rúgni, amivel összecsuklik, ha nem ért ebből és támad, akkor hagyni kell sajnos egy két komolyabb verést neki, ami után te is ütheted, tehát 1-1-es deal, hiába megy a rendőrségre látleletért, mivel ezt te is tudod bizonyitani hogy ő is bántott.

Valamint vannak olyan opciók, mint a brazil jiu jitsu, hogy nyugottan le lehet folytani, onnantól kezdve annyiszor kapja el a kezét, amennyiszer nem szégyen, valamint ne felejtsük el az egyéb védő eszközöket mint pl, gázriasztó fegyver, gáz spray, amivel könnyen hatástalanithatjuk az bántalmazót.

Ezek után én jobban tartanék attól, hogy este bejön a szobámba és elvágja a torkom, szóval akinek ilyen gondjai vannak otthon előtte egy zárcsere, és este kulcsra tegye magát, nehogy a vodka után apuci kicsit megmárcsa bennünk a kést.

2021. ápr. 13. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!