Miért van az, hogy apám szinte soha nem találkozik velem, mikor lenne rá lehetősége?
Apámmal élek, anyám elköltözött pár éve. Hétfőtől szombatig dolgozik korán reggeltől estig. Általában este mikor hazajön, akkor én a szobámban vagyok, de kb. hetente néhány alkalommal jön csak be a szobámba, régen pedig majdnem minden nap. Bár akkor is leginkább csak köszönés volt aztán ennyi. És ha én nem megyek ki a szobámból, akkor nem is találkozok vele, most is 3 napja nem láttam, pedig lett volna rá lehetősége, hogy bejöjjön a szobámba megnézni hogy élek e vagy valami.
És ezzel az a baj, hogy már 13 éves korom óta alig találkozok vele a munka miatt (már 4 éve), tehát csak ilyen nagyon felszínes kapcsolatom van vele, de kb semmi komolyabbat nem merek vele megosztani. Szerintetek mennyire baj, ha egy szülő ezt csinálja? Mi lenne a megoldás?
Ha szeretné vele beszélgetni, akkor ne arra várj, hogy ő majd bemegy hozzád, hanem menjél ki hozzá te.
Biztos rosszul esik neki, hogy ha ő nem megy hozzád be, akkor nem is lát!
Ne várj arra, hogy mindig ő közelítsen!
Vacsorázzatok együtt! Biztos jól esne neki, ha a sok munka után nem egyedül kell a konyhában ennie.
Neked kellene kimenni, hozzá szólni, kezdeményezni!
Apukád azért (is) dolgozik, hogy téged eltartson, iskoláztasson, mindkét szülődet pótolja, anyád helyett is gondoskodjon rólad.
Te meg arra nem vagy képes, hogy kimész és köszönsz? Megvárod, hogy becses színed elé járuljon és hódolattal üdvözöljön?
Nagyon fordítva ülsz a lovon, kisgyerek!
Át se látjátok a helyzetemet, de már én vagyok az, aki "fordítva ül a lovon", meg én vagyok bunkó.. Amúgy #4, ettől a kisgyerekezéstől nem fogsz felsőbbrendűbbnek tűnni, csak gázabbnak.
Nyilván aki hetente összesen 10 percet beszél egy szülőjével évek óta, annak nehéz lenne magától kimenni és beszélnie vele meg ilyenek.
Lehet, hogy át se látjuk a helyzetedet.
Annyit látunk, amennyit láttatni engedtél, amennyit leírtál.Ebből következtetünk és ez nem vet rád jó fényt!
"és ez nem vet rád jó fényt!"
Jaj, inkább menj már innen, ez a felkiáltójelezés is nagyon gáz :DD
Soha nem akartam felsőbbrendű lenni (mondjuk, gázabb se!)
Elképzelhető, hogy nagykorú vagy már, de mégis kisgyereknek tartalak, aki az apját annyira se becsüli, hogy köszönne neki és a gyakorin nyafog és méltatlankodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!