Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem alhatok csukott ajtónál...

Nem alhatok csukott ajtónál és 9 óra után a kiabálás megy, hogy kapcsoljuk le a villanyt. Én 16 vagyok tesóm 12. A szüleim persze valamikor éjfélig beszélgetnek. Normál hangerővel. Szólni nem szólok mert elvileg alszok. Tipp?

Figyelt kérdés

2021. márc. 28. 22:53
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
6%
Miért szörnyű? Tettél érte vagy velük van a baj?
2021. márc. 28. 23:32
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem bírtak kezelni egy kamaszt. Mind két fél tehet róla, de szerintem egy kamaszt nem lehetne "hibáztatni", mert kamasz és úgy is viselkedik.
2021. márc. 28. 23:37
 13/24 anonim ***** válasza:
13%
21 órakor kapcsold le a villanyt és aludj. Másnapra kipihent leszel.
2021. márc. 29. 00:04
 14/24 anonim ***** válasza:
62%

Nyilván azért kell a nyitott ajtó, hogy ne telefonozzon/tévézzen/stb. a zárt ajtó mögött, már csönd van úgyis azt hiszik alszik jeligére. Bizalom helyett ellenőrzés.

De mivel a kérdező még éjfél előtt is gyk-ra kommentelget, ez nyilván hatástalan. :D

Ezek szerint nincs akkora ellenőrzés, telefonozni simán lehet. Akkor mi a gond? Villany leolt, és elvagy magadnak, fülessel zenét hallgatsz filmezel, olvasol vagy mint most, gyk-zol.

Ha aludnál és zavarnak a szülők, akkor ajtócsapkodás helyett menj át hozzájuk szólni, hogy anya, apa, nagyon hangosan beszélgettek, nem tudok aludni.

(Amúgy meg nekik nyilván ez az "énidő", mikor gyerek nélkül nyugiban vannak, amiatt ragaszkodnak a lámpaoltáshoz.)

2021. márc. 29. 00:59
 15/24 anonim ***** válasza:
15%

Hosszú távon hasznodra cálik. Most úgy érzed szivatás,de hidd el, sokkal jobb kipihenten ébredni egészségesen mint egész nap zombi módos szenvedni..

Én 30évesen 9kor megyek aludni a párommal. Néha csúfolnak,hogy nyugdíjjasok vagyunk,de 4kor kelünk és reggel van 1 óránk egymásra

2021. márc. 29. 06:24
 16/24 anonim ***** válasza:
28%

egy kamaszt nem lehetne "hibáztatni", mert kamasz és úgy is viselkedik.

De bizony lehet. Nem kifogás a kamaszkor semmire.

2021. márc. 29. 06:25
 17/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem egy ennyi idős gyereknek, sőt, már a 12 éves testvérednek is kell a privát szféra. Az, hogy magára tudja csukni az ajtót. Aludni is könnyebben és hamarabb tudna, ha a kívülről jövő zajok, fények nem zavarnák. Szülőként írom, hogy idióta, kontroll-mániás szüleid vannak.
2021. márc. 29. 08:06
 18/24 anonim ***** válasza:
90%

Bírom én az ilyen "aludjál csak, hogy kipihent legyél" válaszokat. :D

Ha nekem reggel 6-kor kelnem kell, mindig zombi vagyok, függetlenül attól hogy este 9-kor vagy éjjel 1-kor feküdtem le. Viszont ha magamtól kelek úgy 9 körül, akkor meg kipihent. :D

16 évesen már kéne hagyni, hogy akkor feküdjön le a gyerek, mikor akar. Igen, lehet másnap álmoskás lesz, de 16 évesen már el tudja valaki dönteni, hogy mi a fontosabb neki: az alvás vagy a netezés. Nekem volt olyan osztálytársam, aki ennyi idősön felszolgált egy vendéglőben (esküvőkkor, kereszteleőkkor, stb), s volt olyan, hogy úgy jött iskolába, hogy semmit se aludt este. (Reggel 6-ra ért haza, akkor meg már le se feküdt). Álmos volt? Igen. Túlélte azt az iskolai napot? Igen. Kapott pénzt a felszolgálásért? Igen. Megérte? Neki igen.

2021. márc. 29. 08:06
 19/24 anonim ***** válasza:
90%
18-asnak teljesen igaza van!
2021. márc. 29. 09:51
 20/24 anonim ***** válasza:
84%

Én is bagoly típus vagyok, szerintem ha 30 év alatt nem tudtam megszokni, hogy 8 előtt keljek kipihenten, akkor ez már soha nem is fog megtörténni. Pedig nekem is mondták hogy meg kell szokni, de ez a pacsirták faxsága. Munkát is így kerestem, hogy kezdhessek 9kor.

Ennek a szabálynak a szülők részéről így semmi értelme, nincs nevelési célja, és nem szolgál semmilyen érdeket a gyereknél, azon kívül, hogy erővel letolják a torkán, hogy kussolsz, mert én parancsolok neked. Sajnos van ezer meg egy ilyen ostoba szülő, egy dolgot tehetsz, 18 évesen jelentkezel egyetemre egy távoli városba és mész kollégiumba. Még az is sokkal rugalmasabb ennél... Hatni nem fogsz rájuk semmivel, mert ostobák.

2021. márc. 29. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!