Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetek valami lelki/pszichés...

Lehetek valami lelki/pszichés sérült, hogyha elváltak a szüleim? De eléggé.

Figyelt kérdés

Privátban megírom a dolgokat, akiket jobban érdekel, hogy mit akarok ebből kihozni, éééés tud is normális választ adni, és elfogadó, megértő, nem nekem álló!!!!!

De így összegezve annyi, hogy: A szüleim elváltak, amikor Általános iskolába kerültem (6-7 évesen) és azért is mondtam hozzá kort (mer' általában nem hülyék az emberkék, ezt tudni, hogy hány évesen mentek suliba), de fontos ez az év, hisz:

Apukám azt mondta, hogy nagyon megviselt... Anyukám meg azt mondja, hogy nem viselt meg. Nagyon mást állítanak.. és mindent bemesélnek a másikuk ellen csak, hogy ne IS közelítse a másikukét.. Eléggé idegesítő, és vannak nekem ilyen (hát azt veszem észre évek óta magamon), hogy nem egészséges az ahogy reagálok a dolgokra.. Állandó idegességgel, meg kiszámíthatatlansággal.. hogy mikor, hogy fogok rá választ adni, és sajna nem csak a családomnak, hanem a barátaim szívják ezt a legjobban, az a kevés is, hisz nem sok mindenkit engedek közel magamhoz.

2021. márc. 27. 14:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
57%
kérdező, a személyiségzavart nem pszichológus, hanem pszichiáter diagnosztizálja. Nemcsak diagnózisból áll, hanem terápiás kezelésből is. De sok borderline inkább szenved, nem fogad el semmilyen kezelést.
2021. márc. 27. 16:19
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Klinikai szakpszichológus is diagnosztizálhat személyiségzavart.

Az orvosi végzettséghez ("pszichiáter") nincs köze, csak a tisztánlátás kedvéért.

2021. márc. 27. 16:33
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Valamint nem pszichiáter végzettségűek, akinek van pszichoterapeuta végzettsége végezhet pszichoterápiát.
2021. márc. 27. 16:34
 14/23 anonim ***** válasza:
69%

A 6-7 éves kor messze nem olyan korai stádium, hogy ne lett volna elég öntudatod, hogy érezd, hogy traumatizált-e az eset. Kb az első négy év (néha 5, esetleg 6) az, ami tud "törlődni", beleveszni a tudatalattiba, hogy aztán újrarendeződjenek az idegpályák, és tartósabbá váljanak az emlékeid. Szóval tisztában kell legyél vele, hogy akkor hogy érezted magad, hogy érzed magad akkor, ha arra az időszakra vay elemeire visszaemlékszel. Nem minden gyereket visel meg a válás, ez nagyban függ a körülményektől, amiket jelenleg csak te ismersz.

A problémádat nem tudtam értelmezni a kérdésből, mert kb. egy épkézláb mondat sem volt benne, talán annyi csak, hogy nem tudsz közel engedni magadhoz másokat. Ez önmagában elég tág fogalom és sok minden közrejátszhat. Az sem mindegy, hogy te érzel így, vagy mások teszik szóvá ezt neked, stb. Menj pszichológushoz, egyebet nem tudok mondani.

2021. márc. 27. 16:39
 15/23 anonim ***** válasza:
53%
Átlagos tinikorszak. "Valami baj van velem biztos, fura vagyok, más vagyok mint a többiek, nem érzem sehol otthon/jól magam"
2021. márc. 27. 17:15
 16/23 A kérdező kommentje:
#14-es... Engem annyira le traumatizált, hogy kitöröltem :))). Szóval nemtom, hogy Te mennyire hiszel az ilyenekben, de ez van velem. Nem tudok rá visszaemlékezni.. De okés! Majd a kedvedért megteszem.. egyszer, egy szép napon.
2021. márc. 27. 17:44
 17/23 anonim ***** válasza:
Tehát nem emlékszel arra az időszakra egyáltalán? Az lehetséges. De eddig ezt nem mondtad.
2021. márc. 27. 17:46
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem, sajnálom. Semmi nem rémlik abból. Csak onnantól emlékszem nagyjából, amikor már erőszakos lettem, olyan 4.-es koromtól.
2021. márc. 27. 18:29
 19/23 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy barátnőt, majd lefoglal... :)
2021. márc. 29. 10:57
 20/23 A kérdező kommentje:

Van, egy... De az a baj, hogy most vesztettem el a barátnőmet épp emiatt XD, mer' nem bírta ki, PEDIG állítása szerint Ő sokáig tűrte... pff.. hát, ha neki ennyi a kitartás, akkor nem kell :D..

Hozzám egy külön idegrendszerű személy kell, aki kibírja a francságaimat XDD.

Btw lány vagyok, és yep #leszbikus, szóval ezt jól mondtad, hogy keressek egy barátnőt.

Azon vagyok tudod :)

2021. márc. 29. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!