Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csúnya beszéd? Hogyan lehetne...

Csúnya beszéd? Hogyan lehetne kiküszöbölni?

Figyelt kérdés
Borzasztó csúnyán, trágárul beszélünk egymással anyummal, és az érdekelne, hogyan lehetne ezen változtatni. Nekem lelkiismeretfurdalásom van utána, de egyszerűen akkora indulat van bennem, amikor minden szarnak elhord, hogy előfordul egy egy veszekedés alkalmával, én is hozzávágok ilyen szavakat. Ezen szeretnék változtatni, valószínűleg ő sosem lesz felém tisztelettel, és egy darabig még rákényszerülök, hogy vele éljek. Gondoltam rá, hogy csendben maradok, és a bennem felgyűlt sérelmeket leírom egy papírra, aztán elköltözésnél kevesebbet beszélek vele, de van esetleg valakinek még ilyen dühkezelési stratégiája? Hogyan kezelitek, ha az egyik családtagotok mindenféle életképtelen szarnak elhord?

2021. márc. 22. 10:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért, mert ha esetleg mégis igaza van, akkor csak úgy tudod kiküszöbölni, ha változtatsz.
2021. márc. 22. 11:42
 12/18 anonim ***** válasza:
61%
Őszinte ...anyád van.
2021. márc. 22. 12:06
 13/18 Thispain ***** válasza:
96%
#12 Amit a kérdező anyja csinál, az nem hiszem, hogy őszinteség. Ez a gyerek mentális korlátok közé szorítása, és a saját munkájának a gyalázása. Ezt törvény kéne, hogy büntesse véleményem szerint.
2021. márc. 22. 12:10
 14/18 kicsibarany ***** válasza:
95%
Koncentrálj az elköltözésre, ha sikerül, akkor azzal tudod a leginkább bizonyítani anyudnak (és magadnak), hogy nem vagy életképtelen.
2021. márc. 22. 12:19
 15/18 anonim ***** válasza:
95%
Mikor veszekedtek vagy anyukád veszekszik veled próbálj nyugott maradni. Ne vedd magadra amit mond anyukád neked
2021. márc. 22. 12:24
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem ezt szpichológus mondta dühkezelésre és nekem bevált. Csak menny szépen végig az egészen.

5 tárgy amit látsz. Azaz körülnézel és magadba felsorolsz 5 tárgyat amit látsz, hogy pl.: látok egy asztalt, látok egy széket stb..

4 dolog amit hallasz. Nyílván anyád ordításán kívül de pl.: hallod a konvektor/kályha radiátor zaját, állatokat, embereket stb..

3 dolog amit tapintasz. Érzed ahogy rajtad van a ruha mondjuk megfogod épp az ujjad hegyével a falat és aut is érzed és ilyenek.

2 dolog amit szagolsz. Azaz milyen illatokat érzel a levegőben

1 dolog amit ízlelsz. Átgondolod, hogy milyen ízeket érzel a szádba.

Mindegyik dolognál amit épp látsz hallaszt stb végigmondod a mondatot magadban ami 15 mondat és mire végére érsz lenyugodsz. Vagyis nekem ez vált be és ezt tudom tanácsolni

2021. márc. 22. 13:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Olvasni kellene a témáról és főleg megérteni az ott leírtakat. Tehát van megoldás, ha tényleg magadon akarod kezdeni a változást. A hozzáállásod a kulcsa a saját nyugalmadnak. Másért nem vagy felelős bárhogy hibáztat, bírál, provokál a kérdéseivel. A lelkiismeret furalás rossz tanácsadó, depresszióssá tesz.
2021. márc. 22. 15:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a válaszokat, meglepően hasznosak. :)))
2021. márc. 22. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!