Mit csináljak, ha idegesít, ahogy édesanyám beszél?
Tehát hogy is mondjam, rövidíti, "becézgeti" a szavakat, és ez engem idegesít.
Pl.
"Fini ez a kenyérke"
"A szobiban megcsípett egy szunyi"
"Együnk parit zsömivel vacsira?"
"Ha hazajöttél az isiből, adj kajcsit a kutyáknak"
...
És hasonlók.
A múltkor itt volt egy barátnője, és ő is hasonlóan beszélt.
Tudom, sokan szokták hasonlóan használni a szavakat, de ez már extrém.
Hogyan bírhatnám kevésbé idegesítő beszédre?
ha jól értem, akkor eddig nem csinálta (vagy legalábbis nem ilyen mértékben)
jobb lenne, vele valahogy békésen megmondani (hogy ne megint te legyél a szemtelen), de amúgy 3as félén is meg lehet mondani (csak értse meg anyukád is a humort)
Ez eddig is így volt?? Te hogy tanultál meg normálisan beszélni??
Amúgy mikor elkezdem olvasni a kérdést nem értettem hogy miért idegeskedsz, meg hogy mekkora egy tahó paraszt lehetsz hogy anyud idegesít, de szerintem én már belevertem volna a fejét az asztalba, ha ezt hallgatnám évekig. Szóval minden elismerésem az idegrendszeredé.
Szerintem régebb nem beszélt igy,valakitől hallotta,tetszett Neki, és
egy ideig igy fog beszélni. Nyugodtt, türelmes beszélgetés hatásos lehet, de ne próbáld "nevelni",az nem a te dolgod.Légy elnéző, gondolj arra, milyen rengeteg sok rosszaságot elnézett mig kissebb voltál.
Igeeen!
Én is erre vagyok kibukva.
Tejcsi, pari, zsömi... és társai.
Bár a párom forog a szóban. 47 éves. Én is. És már a 14 éves legkisebb fia (nem én vagyok a gyerekek apja, csak lízingelem őket :) ) is gáznak tartja a "tejcsizést". És hiába szólunk.
Ez valami kisleánykorban rájuk ragadt szokás lehet.
Egyszer voltam egy professzor anyanyelvi előadásán, és azt mondta, hogy ilyenekre tinikorban szoknak rá, mert a szüleik normálisan beszélnek, ők meg azért is másképp akarnak mindent csinálni. De a nagymamám is megkérdezte tőlem, hogy kérek-e "parit".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!