Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 32 éves “férfi” miért csinálja...

32 éves “férfi” miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm 32 évesen az anyjával él, dolgozik de ettől függetlenül elfogad pénzt a szüleitől ruhákra, utazásra, és jóformán rendszeres zsebpénzt kap (20 ezret). Anyuciiinak és apuciiinak szólítja a szüleit.

Ez csak nekem sok és fura? Lány létemre nem hívom így őket..

A pénzes téma is zavar.

2021. márc. 20. 01:01
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
73%

40

Becézi a szüleit, semmi fura sincs benne, ő az anyja, akit lehet egész életében anyucinak hívott, miért kéne ezek után másképp? Mert te azt gondolod, hogy nem okés anyucinak hívni, mert már X éves? Ez kérlek szépen értelmetlenség.

Kap pénzt, semmi fura sincs benne. Te lehet nem kaptál, te gondod. Én is kapok anyáméktól pénzt, pedig nekem meg családom van. Megteheti, örömmel teszi, akkor mit csináljak vele? Nekem segít, neki nem kell, kész. Hangot ad neki, örül, kész.

A ragaszkodást még talán furának is nevezném, ha nem tudnám, hogy a mai fiatal fiúkat (és vele együtt a lányokat is, csak más formában) súlyos kötődési zavarok tarkítják. Igen, 32évesen illene már leválni anyukáról annyira, hogy a barátnőd ne cipeld oda hozzá teázgatni az időtök nagy részében. Ez az egyetlen valós "probléma", de csak úgy jelzem, hogy ilyen problémával a ~35-40-es korosztály IGEN NAGY része "küzd", és egyébként nagyon könnyen orvosolható. És inkább küzdjön ilyen jellegű problémával, mert lehetne ez egyébként egy bipoláris depressziós csávó is, vagy nárcisztikus sz.zavaros is, drogos, alkoholista, szerencsejáték függő, és sorolhatnám sokáig.

Pszichológiai szempontból az ilyen srácoknak pontosan egy megértő, de kicsit kemény kezű csajra van szüksége, aki szépen megérteti vele, hogy a szeretetet, és biztonságot megfogja tőle is kapni, nem csak anyukától. Persze, ezt okosan kell csinálni, mert senki sem akar a következő anyukája lenni egy 30évesnek. De, a helyzet az, hogy egy picit mindig az anyukája a lány a fiúnak, csak mértékletesen.

Ha valaki ilyen miatt elszalad rögtön, az valóban nem érdemel boldog párkapcsolatot. Mert, ilyen problémák adódnak az életben, és ezeket megoldani kell, nem pedig nyafogva, pofákat vágva, idegeneknek rinyálva, és megszégyenítve kibeszélni a másikat. Ezért javallom, hogy a csaj húzzon a vérbe, mert sokkal jobban leszerepelt emberileg, mint a fiú. Persze, ezekhez a felismerésekhez nem árt picit konyítani a pszichológiához is, vagy legalább megbeszélni egy szakemberrel. És nem csak tolni a szar demagóg dumát GYKn, úgy, hogy semmilyen következményét nem kell elviseld annak, amit tanácsolgatsz

2021. márc. 20. 11:27
 42/59 A kérdező kommentje:

Akik bennem keresik a hibát ne tegyék mert felesleges. Van hiba bennem is, de nem a férfi kapcsán. Amúgyis lepereg, mert itt névtelenül 20 mondatból semmi féle következtetést nem lehet az én személyemről levonni. Ráadásul pont ezeket írtam előre hogy nem probléma hogy az anyjával él, és NEM akarom ráerőltetni hogy máshogy szólítsa őket..olvassatok vissza ha van időtök.

Akik normálisan fogalmaztak meg kritikát vagy javasoltak nekik igazán köszönöm! :)

Nekem rendezett a családi hátterem, szüleimmel testvéreimmel jó a viszonyom. Engem is tudtak támogatni a szüleim még egyetemre jártam de azóta is kapok pénzt szülinapra, névnapra, mert én tudom hogy mire van szükségem vagy mit szeretnék és akkor 100%-ig olyan dolgot tudok venni ami nekem tetszik és nekik sem kell vele bajlódni. Nálunk ez így működik, ez vált be. Nem azzal van gond ha támogatja a szülő a gyermekét, ha megteheti akkor hajrá. De ezt felnőttként már csak úgy tudom elképzelni hogy lakáshitel kezdőtőkéhez járulnak hozzá vagy egy autóba adnak pénzt egyszer egy nagyobb összeget. Ez nekem nevetséges hogy otthon eszik, lakik, keres pénzt (egyébként nem olyan sokat és kereshetne sokkal többet is a végzettségéhez és tapasztalataihoz mérten, de lusta keresni egy jobb lehetőséget itt pedig előrelépési lehetőség sincs) És ezek mellett 30 ezer Ft-os pólót, 70 ezres kabátot vesz és ezekbe ad anyuciii meg apuciii pénzt, meg abba hogy 1-2 napra átmegy egy másik városba a haverjaihoz. Ez oké lenne?

Valaki írta hogy nem tud spórolni és ez a legnagyobb gond. Nekem van saját pénzem és nem szorulok rá máséra, de valóban elgondolkodtató, hogyha ebből komolyabb dolog lenne és esetleg család akkor ez mégis hogy működne? Anyucii ad pénzt pelusra vagy mi?!

2021. márc. 20. 11:46
 43/59 anonim ***** válasza:
70%

42

Vagy lehet, hogy tud különbséget tenni aközött, hogy most szabadon él, és azt csinál, amit akar, meg aközött, hogy egy gyereket kell eltartania. Újra elismétlem magam, hogy hagyd a francba, nem neked való. Amíg a saját életedhez méred a másikat, egyébként nem sok mindenki lesz jó. De hagyjuk is, told el a biciklit, oszt kész. Hogy neked mi a bajod magaddal, az meg a te dolgod, mert van, azt látjuk.

2021. márc. 20. 11:55
 44/59 anonim ***** válasza:
77%
Az én szuleim mondjuk nem tudnak lakas vagy auto vasarlasba tamogatni. Nekik nem mindegy hogy 5 ezret adnak mondjuk 1 hetre vagy 500 ezret adnak lakastorlesztesre. En ertem amit mondasz kerdezo de jelen esetben én az en szuleim szegények nincs penzuk de ezáltal ezt ram tettek nem tudtak egyetemet tamogatni meg miegymast ezert nekem sincs penzem meg jo munkám hát meg lakasvasarlas. De nekem boven jo heti 5000 ft amit kapok szuloktol mert tudom hogy házra ugyse lesz. Es ha ezt nem ertik meg a lányok akkor sajnálom. Te sem erted meg akit irtál férfit, es furcsanak talalod. Ezzel az erovel te ugyanaz vagy csak a te szuleid gazdagok es nem nyalokara kersz penzt hanem lakasvasarlasra. Tehat nem 5000 ft zsebpenzt kapsz hanem 5 milliot hazra mondjuk.
2021. márc. 20. 11:59
 45/59 anonim ***** válasza:
100%
Lehet itt filozófiát gyártani, de kísérletezzen vele valami hasonló lúzer nő.
2021. márc. 20. 12:04
 46/59 A kérdező kommentje:
nem az összegen van a hangsúly!! Teljesen mindegy!! És hozzájárulást írtam nem pedig hogy autót vegyenek vagy lakást. Egy táblacsoki ára is lehet hozzájárulás ha valaki csak annyit tud adni. Nem erről van szó
2021. márc. 20. 12:18
 47/59 anonim ***** válasza:
86%

Azzal, hogy kényszert éreztek rá: őt rugdossátok, azt bizonyítja, hogy valamit le akartok vezetni ezzel, vagy felsőbbrendűségeteket bizonygatni önmagatoknak, esetleg másoknak.

Kérdező: te se tennéd és nem foglalkoznál "egyik ismerősöddel", ha saját életedben jól éreznéd magad. Nem pazarolnál energiát arra, hogy őt köpködd virtuálisan. Ha megkérdeznének, max akkokr mondanád el véleményedet. Eszedbe se jutna az sem, hogy anonim oldalon, róla kérdést kiírva bántsd/dehonesztáld. Nem foglalkoztatn a a "miért csinálja?" kérdés.

2021. márc. 20. 12:33
 48/59 anonim ***** válasza:
68%

41.

Kit érdekel a te pszichológiai konyításod? Itt a neten dobálózva vele?

Ne egy potenciális barátnőnek/feleségnek kelljen már kínlódni egy éretlen anyuci pici fiával.

Azért ennyi idősen már illene egy olyan személyiséggé kiforrnia egy férfinek, hogy ne nyíljon róla kérdés, az általad is lenézett GYK-n.

Ez egy egészségtelen kötődés a szülők irányába. Nekem egy pszichoizé sem tudja bemagyarázni, hogy okés még és menthető.

Normális férfi nem az anyjáékhoz hurcolja a friss kapcsolatot, hanem arra törekszik, hogy minél többet legyen kettesben/intim helyzetben a nővel!

Ez egy beteg család, csak cukinak látszik. Kiváncsi lennék meddig tartana a cukiság, ha a csecsemő önállósodni vágyna?

2021. márc. 20. 12:41
 49/59 A kérdező kommentje:

Nem azért teszek fel róla kérdést mert szar az életem vagy sérelmeim vannak 😂

Azért teszek fel, mert ismerkedek egy elviekben férfival akiről első körben nagyon nem ez jött le, hogy ilyen. Aztán jobban megismertem és rájöttem ez a része engem taszít. Ezért összezavarodtam kicsit és érdekelt miért lehet és más hogy látja ezt.

2021. márc. 20. 12:41
 50/59 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudhatod, hogy miért nem volt módja különköltözni, esetleg ő úgy gondolta: amíg egyedül van, otthon lakik, félretéve azt a pénzt, melyet albérletre költene (havi 250+rezsi).

Ha pedig szobát bérelne, akkor az lenne a probléma: "már ne is haragudj, lakótársakat addig kiküldöd, hogy legyünk így együtt?".

A női egyenjogúságot hallom mindig mindenhol, csak a férfi legyen önálló?

Egyébként miért nem jó az, hogy amint az illetőnek párkapcsolata lesz, önállósul, összeköltöznek és együttesen, felezve viselik a költségeket?

2021. márc. 20. 12:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!