Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szülőket ha a...

Miért zavarja a szülőket ha a gyerekük boldog kapcsolatban él?

Figyelt kérdés
Miért kell lehúzni, beletúrni a köztük lévő dolgokba, egymás ellen forditani őket, akár tiltani? Nálatok jelen van/volt vmelyik opció? Kaptatok választ akár tőlük, akár utólag, hogy miért tették? A csak jót akarunk neked dolgot már ismerjük.
2021. márc. 16. 12:56
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
ja és az lemaradt, hogy tinikapcsolatoktól kezdve 30-40+ korosztályig vagy afölött is előfordul, tehát..
2021. márc. 16. 12:57
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
Gondolom másképp látják a helyzetet mint a "gyerekeik". Vagy pedig félnek hogy elvesztik a gyerekeket. Ilyesmikre gondolok.
2021. márc. 16. 13:01
 3/18 anonim ***** válasza:
88%

Anyukám 20 évesen ment férjhez, 21 évesen velem a kezében vált. 25 évesen ismerkedett meg a mostani férjével, együtt vannak 20 éve, de szerintem sosem volt igazán boldog vele.

Amikor 19 évesen bejelentettem, hogy férjhez megyek, eleinte attól félt, hogy az lesz, ami vele (gyors válás, akár babával). Féltett. Azóta eltelt 13 év, most már inkább az ellenszenvet érzem, hogy nekünk működik a házasságunk és boldogok vagyunk, míg neki egyik sem volt jó. De nem tudatosan irigy, csak benne van a kisördög.

2021. márc. 16. 13:07
 4/18 Csicuki ***** válasza:
74%

Nálunk ilyen sose volt csak akkor ha depressziós voltam már a kapcsolttól vagy valami egyéb probléma akadt amiket akkor nem igazán fogadtam el aztán utólag rájöttem hogy igazuk volt.

Ez kamaszkorban gyakrabban megesett azóta rendes párkapcsolatban élek.

21N

2021. márc. 16. 13:12
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom, nalunk ilyen nincs. Támogatnak a szuleim, 6 ev van a baratom es köztem, es meg igy sem volt soha egy rossz szavuk se, pedig nincs veluk kifejezetten jo (de rossz se) kapcsolatom. Gondolom ez intelligenciaszinttől is fugg. Pl ha en elvaltam, vagy veszekedek apaddal, attol meg nem leszek feltekeny a te (gyerekem) kapcsolatára, es nem probalom meg tönkretenni. Ha vmi nekem nem adatott meg, legalabb a gyerekemnek legyen meg. 19l
2021. márc. 16. 13:21
 6/18 anonim ***** válasza:
85%

Nálam volt ilyen,18 voltam amikor megismertem egy 23 éves srácot,anyámnak nem tetszett,hogy még tanuló volt egyetem,nem tetszett neki,hogy nincs 23 éves létére jogsia és kocsija, élősködik a szülein,nincs neki életcélja....

Sokat veszekedtem vele emiatt

Nem értette meg anyám,hogy azért nincs jogsia, kocsija,mert nem államira vették fel hanem fizetősre az,hogy az ő szülei nem kérték el a rezsi árát az ő dolguk, cserébe a fiúknak kellett saját magának állnia az összes egyetemi költséget

2021. márc. 16. 13:38
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem kéne általánosítani, hogy a "szülőket" zavarja. Több oka lehet. Pl: igazuk is lehet, csak a szerelemtől elvakult gyerek az se látja ami az orra előtt van. Vagy szimplán rosszindulatúak. Esetleg van bennük valami zsigeri ellenszenv a gyerek párja ellen, és nem feltétlenül azért mert az "elveszi" tőlük a gyereküket.
2021. márc. 16. 13:43
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Anyám és apám elváltak, anyám újraházasodott, de a második házassága sem boldog.

Én jegyben járok a partneremmel, 5 éve vagyunk együtt, anyám szokott megjegyzéseket tenni, hogy miért nem inkább egy ilyen vagy olyan férfit választottam. Konkrét példa: miért nem inkább valami tenyeres-talpas parasztlegényt választottam, aki szeret mulatni, meg tudja, mi a munka. Szerinte a mérnök vőlegényem nem tudja, mi a munka. Én is értelmiségi vagyok, szellemi munkát végzünk, így ilyen "nem tudja mi a munka" gondolatok bennem fel sem merülnek.

Vagy pl. miért nem válaszottam gazdagabbat. Hozzáteszem, nálunk 100-szor gazdagabbak a vőlegényemék, de sosem érdekelt mások vagyona.

Ilyenkor szoktam visszaszólni, miért nem választottál te olyat akkor. És őszintén, szerintem csak féltékeny, mert nagyon jól megvagyunk, szinte semmi konfliktus nincs köztünk, míg ő másodszorra is szarul választott.

2021. márc. 16. 13:45
 9/18 anonim ***** válasza:
79%

Azért nem kell általánosítani, nem mindenhol ez a helyzet. Tiniként egy pár fiút azért hazavittem, anyukámnak soha egy rossz szava sem volt. Ha lett volna, úgysem fogadtam volna meg, hiszen akkor úgy gondoltam, hogy csak az a jó amit én csinálok. Kellett az, hogy a saját bőrömön tapasztaljam meg, amiről anya beszélt.

Azóta már 11 éve boldog kapcsolatban és 6 éve házasságban élek. Anyukámnak nem volt egy rossz szava sem, de a mostani páromat valóban kedveli is. Apukámnak minden fiút nehezen sikerült elfogadnia, de sose szólta le őket, csak éreztette hogy fenntartásai vannak.

2021. márc. 16. 14:15
 10/18 anonim ***** válasza:
75%
Az enyémekről azt tudom leolvasni, hogy elértem azt, amik ők nem tudtak. Boldog vagyok nélkülük, illetve a segítségük nélkül. Hiába néztek le, felülkerekedtem.
2021. márc. 16. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!