Mit tegyek? Mit tudok csinálni?
18 éves vagyok és a szüleim (főleg apa) még jobban nem enged sehova, szinte teljesen bezár a házba. Ha megkérdezem, miért azt kapom válaszként ha egész héten a szobádba vagy akkor hétvégén se menj sehova (egész héten reggeltől estig tanulok, hogy minél jobb eredményeket érjek el).
Közbe már teljesen kezdek "bekattani" itthol. Szeretnék egy kicsit kimozdulni elmenni a párommal valahová akár csak sétálni is. Ami a legdurvább már még a barátomékhoz se mehetek át.
9. Hiába csinálok meg mindent akkor se engednek. Ha főzök nekik arra nem képesek, hogy megkostolják egyből kidobják.
Így is megcsinálom az itthoni dolgokat minden nap.
Nem sértődök meg rajta sőt figyelni fogok rá és köszönöm.
Csak azt az egy dolgot nem értem miért kell lenézni a vidékiek. Minden megyének meg van a saját szó használata, mindenki másképp mond bizonyos szavakat. Én csak ezt akartam elmondani.
A baratod sem engedik, hogy meglatogasson? Nem lehet, hogy tole akarnak eltiltani veglegesen? Vannak baratnoid esetleg? Mondjuk, ha mondanad nekik, hogy nyugodtan felhivhatjak a szuleiket, hogy biztosan odamesz hozzajuk baratnovel lenni, aztan pedig idore hazamesz, hazavinnenek a szulok...?
Valami kompromisszum kellene. Es ha azt mondod, hogy setalni szeretnel, vagy sportolni menni a szabadba?
Kozos programok nincsenek a szuleiddel?
Nem csinálnak velem semmi közös dolgot a szüleim. 3 hétig kellett "könyörögnöm", hogy találkozhassak az egyik barátnőmmel.
A páromat nagy nehezen engedik, hogy jöjjön. (több mint 2 éve vagyunk együtt és 1 évig titkolni kellett, mert eltiltottak minket)
Egy sérülés miatt abba kellett hagynom a sportot, de szeretném újra kezdeni de azt se engedik.
"Nem megsértődni kell, hanem végre megtanulni helyesen beszélni - írni. Ez a hiba sajnos rengeteg vidékinél előfordul."
Pestiként mondom, hogy bunkó vagy, ne akard kiirtani a magyar nyelvből a tájjelegű beszédet!
17esnek teljesen igaza van. Engem is zavar, amikor valaki ilyet mond, vagy pl. olyat h "ez miatt"... De miért kell nyelvtannácit játszani, főleg ezen az oldalon?!
Franciákat, németeket nem zavarja az ilyesmi érdekes módon. Ez is ilyen jó magyaros szokás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!