Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Mit tudok csinálni?

Mit tegyek? Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és a szüleim (főleg apa) még jobban nem enged sehova, szinte teljesen bezár a házba. Ha megkérdezem, miért azt kapom válaszként ha egész héten a szobádba vagy akkor hétvégén se menj sehova (egész héten reggeltől estig tanulok, hogy minél jobb eredményeket érjek el).

Közbe már teljesen kezdek "bekattani" itthol. Szeretnék egy kicsit kimozdulni elmenni a párommal valahová akár csak sétálni is. Ami a legdurvább már még a barátomékhoz se mehetek át.

2021. márc. 14. 10:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9. Hiába csinálok meg mindent akkor se engednek. Ha főzök nekik arra nem képesek, hogy megkostolják egyből kidobják.

Így is megcsinálom az itthoni dolgokat minden nap.

2021. márc. 14. 11:00
 12/19 anonim ***** válasza:
36%
Nem megsértődni kell, hanem végre megtanulni helyesen beszélni - írni. Ez a hiba sajnos rengeteg vidékinél előfordul.
2021. márc. 14. 11:03
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem sértődök meg rajta sőt figyelni fogok rá és köszönöm.

Csak azt az egy dolgot nem értem miért kell lenézni a vidékiek. Minden megyének meg van a saját szó használata, mindenki másképp mond bizonyos szavakat. Én csak ezt akartam elmondani.

2021. márc. 14. 11:10
 14/19 anonim ***** válasza:
33%
Nem bántani akarlak, segítségnek szánom. Minden megyében ugyanaz a helyesírási szabályzat. Igen, lehet, hogy vidéken másképp mondják, de ettől az még helytelen marad. A városi ember ezekből a hibákból azonnal leveszi, hogy vidéki vagy- ne add meg nekik az esélyt, hogy erre fintorogjanak, inkább mondd helyesen.Én tanár vagyok, nem tehetek róla, egyszerűen bántja a fülemet. Tanítottam vidéken is, ott is ugyanúgy tanítottam, nem legyintettem a gyerekekre, hogy ááá.. itt jó lesz az otthol-nak is, nem számít. Nekem számított.
2021. márc. 14. 11:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

A baratod sem engedik, hogy meglatogasson? Nem lehet, hogy tole akarnak eltiltani veglegesen? Vannak baratnoid esetleg? Mondjuk, ha mondanad nekik, hogy nyugodtan felhivhatjak a szuleiket, hogy biztosan odamesz hozzajuk baratnovel lenni, aztan pedig idore hazamesz, hazavinnenek a szulok...?

Valami kompromisszum kellene. Es ha azt mondod, hogy setalni szeretnel, vagy sportolni menni a szabadba?

Kozos programok nincsenek a szuleiddel?

2021. márc. 14. 11:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem csinálnak velem semmi közös dolgot a szüleim. 3 hétig kellett "könyörögnöm", hogy találkozhassak az egyik barátnőmmel.

A páromat nagy nehezen engedik, hogy jöjjön. (több mint 2 éve vagyunk együtt és 1 évig titkolni kellett, mert eltiltottak minket)

Egy sérülés miatt abba kellett hagynom a sportot, de szeretném újra kezdeni de azt se engedik.

2021. márc. 14. 12:17
 17/19 qkker1 ***** válasza:
62%

"Nem megsértődni kell, hanem végre megtanulni helyesen beszélni - írni. Ez a hiba sajnos rengeteg vidékinél előfordul."

Pestiként mondom, hogy bunkó vagy, ne akard kiirtani a magyar nyelvből a tájjelegű beszédet!

2021. márc. 14. 13:06
 18/19 anonim ***** válasza:
36%
17- én nem bunkózok le senkit, de mindenki magát minősíti. Gondolom szerinted nevezzük el tájjellegű (2 db l betűvel !!) kifejezésnek a tuggya, tisztíccsa típusú bakikat, a suk-sükölést és a nák -nék -ozást is.Csak mert te pl. így beszélsz és jobban rááll a szád. Attól még nem lesz helyes. Akkor sem, ha sokan így mondják.
2021. márc. 14. 14:02
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

17esnek teljesen igaza van. Engem is zavar, amikor valaki ilyet mond, vagy pl. olyat h "ez miatt"... De miért kell nyelvtannácit játszani, főleg ezen az oldalon?!

Franciákat, németeket nem zavarja az ilyesmi érdekes módon. Ez is ilyen jó magyaros szokás

2021. márc. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!