Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Mit tudok csinálni?

Mit tegyek? Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és a szüleim (főleg apa) még jobban nem enged sehova, szinte teljesen bezár a házba. Ha megkérdezem, miért azt kapom válaszként ha egész héten a szobádba vagy akkor hétvégén se menj sehova (egész héten reggeltől estig tanulok, hogy minél jobb eredményeket érjek el).

Közbe már teljesen kezdek "bekattani" itthol. Szeretnék egy kicsit kimozdulni elmenni a párommal valahová akár csak sétálni is. Ami a legdurvább már még a barátomékhoz se mehetek át.

2021. márc. 14. 10:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Feltunt, hogy 18 vagy? Ha bezár (mármint szó szerint, kilincsre), akkor ki is hivhatod a rendoroket.
2021. márc. 14. 10:08
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kell ezt csinálni?" - ezt kérdezni, illetve megemlíteni, hogy ha korlátoznak, elképzelhető, hogy elérik: későbbiekben a kapcsolatot nem fogod tartani velük.

Nem lehet, hogy a járvány óta lettek ilyenek, aggónak?

2021. márc. 14. 10:10
 3/19 anonim válasza:
100%

18 vagy azt csinálsz amit akarsz nekik csak véleményük lehet...

nem vagy már köteles nekik ugatni mint a jó kiskutya.

2021. márc. 14. 10:13
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Ha teheted költözz el! Nem vagy kisgyerek, hogy irányítsanak... Nyilván 18 évesen nem felnőtt az ember még, de valamikor el kell kezdeni az önálló életet.
2021. márc. 14. 10:14
 5/19 anonim ***** válasza:
35%
nem itthol, hanem ITTHON
2021. márc. 14. 10:37
 6/19 anonim ***** válasza:
84%
Vidékiek "itthol"-nak mondják-írják, szerintem ennek nincs jelentősége.
2021. márc. 14. 10:41
 7/19 A kérdező kommentje:

Szeretnék elköltözni minél hamarabb, de az a baj, hogy tesoimat nézem. De legkésőbb nyáron úgyis elköltözök.

A másik komment kérdésére: nem a járvány miatt ilyenek. Kiskorom óta én vagyok/voltam elnyomva nekem nem lehetett semmit, én nem mehettem sehova.

2021. márc. 14. 10:43
 8/19 anonim ***** válasza:
41%
6- azért mert vidéki, neki nézzük el, hogy helytelenül beszél? Inkább javitsd ki, hátha egyszer végre megtanulja és nem nézik majd le érte.Szomorú, ha azt gondolod, hogy nincs jelentősége.
2021. márc. 14. 10:48
 9/19 anonim ***** válasza:
44%
Lehet, hogy néha elő kellene mászni a szobádból, besegíteni a házimunkába meg a főzésbe, esetleg pár szót váltani a szüleiddel és akkor ők sem mondanák ezt.
2021. márc. 14. 10:52
 10/19 A kérdező kommentje:

8

Elnézést kérek, hogy idegesen nem írok 100% - ba helyesen.

Azért mert 1-2 szót elírok véletlenül azért nem kéne lenézni senkit. De ez "csak egy vidéki" véleménye.

2021. márc. 14. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!