Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám templomi szertartást...

Az anyám templomi szertartást akar és azt, hogy az ő ruhájában menjek férjhez?! Miért sértődik meg?

Figyelt kérdés

A párom és én sem vagyunk megkeresztelve. Az ő szülei ateisták, nekem anyukám katolikus, de amikor megszülettem, az apám mondta, hogy ne kereszteljenek meg 1-2 évesen, hanem majd én döntsem el ezt felnőtt fejjel.

Annak ellenére, hogy 8 évig református általános iskolába jártam, nem vagyok hívő. Azért jártam havi egyszer templomba, mert kötelező volt és ahogy elballagtam, többet semmilyen templomba nem tettem be a lábamat. Hiszem, hogy van egy "felsőbb hatalom", de úgy gondolom, hogy ez mindenkinek mást jelent. Ráadásul anyám sem azért íratott vallásos iskolába, mert annyira akarta, hogy rám ragadjon a hit, hanem mert az volt a legközelebb hozzánk (1 utcával arrébb).

Sosem jártunk családilag templomba, nem beszéltünk vallásos dolgokról/Istenről, szerintem még Bibliánk sem volt otthon. Nem élek vallásos életet, ez van. Soha nem is akartam. A párom meg még inkább nem.

Ennek ellenére most azon megy a szüleimmel a vita, hogy ilyet nem lehet csinálni, a házasságnak ez a módja és hogy az mennyire gyönyörű.

A másik dolog, hogy anyám anno megtartotta az esküvői ruháját, ami még megvan. Ő azt szeretné, ha azt venném fel és szerinte én azért nem akarom, mert undok vagyok és nekem soha semmi nem jó.

Nekünk már kb kirajzolódott egy terv az esküvőről, az utána lévő vacsoráról, lagziról. Pl. egy kastélyban, vagyis annak az udvarán szeretnénk majd tartani, zöld és természetes környezettel, dekorral. Én kivagyok a giccses, habos ruháktól, amikben mozogni, leülni alig lehet. Én egy egyszerűbb, nem abroncsos, fidres-fodros ruhát szeretnék majd, egy bizonyos tervező által készítve. Meg na, szeretnék egy saját menyasszonyi ruhát...

Karácsony előtt lett bejelentve az eljegyzés, jövő nyáron lesz az esküvő. És már megy a vita mindenen, mintha kb. ez az ő tiszteletükre lenne megszervezve.

Hogy bírjuk ezt ki ép ésszel?

2021. márc. 13. 01:12
1 2 3
 21/25 anonymousreview60 ***** válasza:
92%

"ilyet nem lehet csinálni" De, lehet.

"a házasságnak ez a módja" Nem.

"és hogy az mennyire gyönyörű." Igen.

"és szerinte én azért nem akarom, mert undok vagyok és nekem soha semmi nem jó." Ő a saját elképzeléseit akarja ráderőltetni, és érzelmileg zsarol (ami gyerekes), mintha nem nőttél volna fel.

Anyád az esküvőtökkel önmagát akarja ünnepelni, de az esküvő alapvetően nem erről szól.

Egy dolgod van:

Mindig, amikor kell:

- illedelmesen kinyilvánítani a szándékodat, mit hogyan szeretnél, azaz kijelölni a határokat,

- az elnyomást lepattintani, és kijelenteni, hogy felnőtt vagy.

2021. márc. 13. 11:12
 22/25 anonim ***** válasza:
52%

Már ott megbukik a dolog, hogy nem vagytok megkeresztelve.

Ha anyukádnak annyira fontos az egyház, akkor a gyermekét megkereszteltette volna kiskorában, vagy legalább úgy nevelte volna, hogy felnőttként igénye lenne rá.

Képmutatás a köbön.

2021. márc. 13. 12:13
 23/25 anonim ***** válasza:
37%
ebbol film is keszult mar..xd
2021. márc. 13. 14:00
 24/25 anonim ***** válasza:
90%

Szépen, higgadtan meg kell mondani neki, hogy a ti esküvőtök, a ti napotok, ezért ti választjátok ki. Nem nagy "kérés", hogy olyan ruhát viselj, amiben jól érzed magad.

A templomi esküvős problémát pedig elég sokszor hallottam máskor is, ami nekem nagyon fura, hogy miért fáj ennyire néhány embernek. Egyébként sokan meg úgy tartanak templomi esküvőt, hogy nem vallásosok, azt sem értem teljesen. Én sem vagyok vallásos, én is egyházi iskolába jártam, nekem annyira egy életre elég volt a misékből meg a templomokból. Nekünk az anyakönyvvezető vállalta, hogy kijön az erdőbe megtartani a szertartást, ahol kinéztünk helyet, de már volt a tarsolyban egy szertartásvezető, hogy ha az anyakönyvvezető nem akarna kijönni. Így sokkal személyreszabottabb volt, hangulatosabb, és tényleg jól éreztük magunkat. Az meg a másik, hogy ott, ahol mi csináltuk, még senki másnak nem volt esküvője. :) Nem úgy, mint a templomban, ahol van, hogy egymásnak adják át a kilincset a násznépek.

SZóval, csak hidegvérrel, de magabiztosan mondd meg anyukádnak, hogy ez nem az ő "nagy napja"!

2021. márc. 13. 14:03
 25/25 anonim ***** válasza:
79%
Na, erre már mondtam volna, hogy ha már a vőlegényemmel fizetjük az egészet, 1: akkor e felől mi döntünk, 2: ha ezt nem tudja elfogadni, el se kell jönni, mert a meghívó egy gesztus, nem kötelezettség.
2021. márc. 13. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!