Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám templomi szertartást...

Az anyám templomi szertartást akar és azt, hogy az ő ruhájában menjek férjhez?! Miért sértődik meg?

Figyelt kérdés

A párom és én sem vagyunk megkeresztelve. Az ő szülei ateisták, nekem anyukám katolikus, de amikor megszülettem, az apám mondta, hogy ne kereszteljenek meg 1-2 évesen, hanem majd én döntsem el ezt felnőtt fejjel.

Annak ellenére, hogy 8 évig református általános iskolába jártam, nem vagyok hívő. Azért jártam havi egyszer templomba, mert kötelező volt és ahogy elballagtam, többet semmilyen templomba nem tettem be a lábamat. Hiszem, hogy van egy "felsőbb hatalom", de úgy gondolom, hogy ez mindenkinek mást jelent. Ráadásul anyám sem azért íratott vallásos iskolába, mert annyira akarta, hogy rám ragadjon a hit, hanem mert az volt a legközelebb hozzánk (1 utcával arrébb).

Sosem jártunk családilag templomba, nem beszéltünk vallásos dolgokról/Istenről, szerintem még Bibliánk sem volt otthon. Nem élek vallásos életet, ez van. Soha nem is akartam. A párom meg még inkább nem.

Ennek ellenére most azon megy a szüleimmel a vita, hogy ilyet nem lehet csinálni, a házasságnak ez a módja és hogy az mennyire gyönyörű.

A másik dolog, hogy anyám anno megtartotta az esküvői ruháját, ami még megvan. Ő azt szeretné, ha azt venném fel és szerinte én azért nem akarom, mert undok vagyok és nekem soha semmi nem jó.

Nekünk már kb kirajzolódott egy terv az esküvőről, az utána lévő vacsoráról, lagziról. Pl. egy kastélyban, vagyis annak az udvarán szeretnénk majd tartani, zöld és természetes környezettel, dekorral. Én kivagyok a giccses, habos ruháktól, amikben mozogni, leülni alig lehet. Én egy egyszerűbb, nem abroncsos, fidres-fodros ruhát szeretnék majd, egy bizonyos tervező által készítve. Meg na, szeretnék egy saját menyasszonyi ruhát...

Karácsony előtt lett bejelentve az eljegyzés, jövő nyáron lesz az esküvő. És már megy a vita mindenen, mintha kb. ez az ő tiszteletükre lenne megszervezve.

Hogy bírjuk ezt ki ép ésszel?

2021. márc. 13. 01:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
97%
Mondjátok meg nekik, hogy ez a ti esküvőtök. Még most álljatok a sarkatokra, mielőtt késő lesz. Nektek kell ezt eldönteni. Ne házasodjatok templomban, ha nem érzitek úgy, hogy szükségetek van rá.
2021. márc. 13. 01:27
 2/25 anonim ***** válasza:
69%

közlitek a következőt

-" Anya, Apa! Én és a vőlegényem fizeti a teljes esküvőt. A kastélyt, a drága ruhát, a kaját, virágokat, díszletet, mindent. Se ti se a vőlegényem szülei egy forintot nem tesz be az esküvőbe, kimondottan a mi kérésünkre. Ezért mi döntünk mindenben. Ti csak vegyetk részt, és örüljetek a boldogságunknak"

Na ilyen egyszerű az egész. Az dirigál aki fizeti az esküvőt.

2021. márc. 13. 01:35
 3/25 anonim ***** válasza:
97%
Szia! Nekünk idén nyáron lesz az esküvőnk, és mindenkitől, akinek volt már esküvője az ismeretségi körünkben, azt a tanácsot kaptuk, hogy mindent úgy csináljunk, ahogy nekünk tetszik, mert ez a mi esküvőnk. Én sem szeretnék nagy habos ruhát, és templomi esküvőnk sem lesz, mert egyikünk sem jár templomba. Szülők ennek annyira nem örülnek, de úgy gondolom, nem sok értelme van eljátszani a templomban hogy mennyire vallásosak vagyunk, ha közben nem, szóval nem hagytuk magunkat befolyásolni. Szerintem ti is úgy csináljatok mindent, ahogy nektek tetszik :)
2021. márc. 13. 01:40
 4/25 anonim ***** válasza:
97%

Én ebből nem csinálnék ilyen nagy kérdést.

Megmondanám hogy lesz és pont.

Tovább engem nem érdekel senki véleménye

2021. márc. 13. 01:51
 5/25 anonim ***** válasza:
20%
van egy olyan érzésem hogy kamu főleg ilyenkor este
2021. márc. 13. 02:34
 6/25 anonim ***** válasza:
95%
Mondd meg anyádnak, hogy katolikusként nagyon jól tudhatná, hogy pusztán hagyományból nem szabad templomban házasodni, mert ez képmutatás. A vallásosaknál a házasság egy szentség, és ha te mint nem vallásos odaállsz egy templomban a pap elé azzal, hogy Isten színe előtt akarsz katolikus szertartással megházasodni, miközben valójában nem is hiszel magában a vallásban, az az ő vallásukban konkrétan szentségtörés, de minimum felér egy hazugsággal akkor is, ha 100%-ig ateista vagy. Egy házasságot hazugsággal indítani pedig nem a legszimpatikusabb dolog. Én legalábbis így gondolom, és nekem pontosan ezért nem is lesz katolikus esküvőm, hiába katolikus a családom.
2021. márc. 13. 02:48
 7/25 anonim ***** válasza:
95%

mindent úgy csináljatok ahogy tetszik, mert ez a ti esküvőtök lesz,nem anyádé,nem másé a tiéd

Te legyél boldog a nagy napodon

Hidd el amire sor kerül az esküvőre és ott állsz majd abban a ruhában amit te választottál hidd el anyukád arra fog gondolni,hogy mennyire szép vagy és milyen szép ez a nap

Elmesélem nálunk,hogy zajlott

Volt 10 fő összesen mert minek elhivni a másodunokatestvért akit 13 évesen láttam utoljára felesleges,csak a nagyon közeli családtagokat hívtuk meg és pár barátot

Nem volt templomi esküvő csak szertartásos,egy birtokon volt megtartva a vacsora,vacsora után egy kis buli 22 órakor lett vége.

Nem volt násznép, vőfély,nem volt cigányos mulatós élőzene,

Minden úgy volt ahogy mi szerettük volna,sokan fintorogtak az elején amikor meghallották hogy nem az 1000 éves hagyomány szerint tartjuk meg,de nem érdekelt,amire sor került az eskobore már senkit nem zavarta,hogy nincs vőfély, se koszorúslány

Mindenki jól érezte magát

2021. márc. 13. 05:56
 8/25 anonim ***** válasza:
23%
Ki fizeti a bulit?
2021. márc. 13. 06:39
 9/25 anonim ***** válasza:
25%
Ha a szüleidet ennyire nem tudod kezelni, mi lesz, ha gyereketek lesz?
2021. márc. 13. 06:40
 10/25 anonim ***** válasza:
97%

Kérdezd meg:

"Anyu, Te a nagyi menyasszonyi ruhájában mentél férjhez? Nem? Hát én is folytatom ezt a hagyományt!"

2021. márc. 13. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!