Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám templomi szertartást...

Az anyám templomi szertartást akar és azt, hogy az ő ruhájában menjek férjhez?! Miért sértődik meg?

Figyelt kérdés

A párom és én sem vagyunk megkeresztelve. Az ő szülei ateisták, nekem anyukám katolikus, de amikor megszülettem, az apám mondta, hogy ne kereszteljenek meg 1-2 évesen, hanem majd én döntsem el ezt felnőtt fejjel.

Annak ellenére, hogy 8 évig református általános iskolába jártam, nem vagyok hívő. Azért jártam havi egyszer templomba, mert kötelező volt és ahogy elballagtam, többet semmilyen templomba nem tettem be a lábamat. Hiszem, hogy van egy "felsőbb hatalom", de úgy gondolom, hogy ez mindenkinek mást jelent. Ráadásul anyám sem azért íratott vallásos iskolába, mert annyira akarta, hogy rám ragadjon a hit, hanem mert az volt a legközelebb hozzánk (1 utcával arrébb).

Sosem jártunk családilag templomba, nem beszéltünk vallásos dolgokról/Istenről, szerintem még Bibliánk sem volt otthon. Nem élek vallásos életet, ez van. Soha nem is akartam. A párom meg még inkább nem.

Ennek ellenére most azon megy a szüleimmel a vita, hogy ilyet nem lehet csinálni, a házasságnak ez a módja és hogy az mennyire gyönyörű.

A másik dolog, hogy anyám anno megtartotta az esküvői ruháját, ami még megvan. Ő azt szeretné, ha azt venném fel és szerinte én azért nem akarom, mert undok vagyok és nekem soha semmi nem jó.

Nekünk már kb kirajzolódott egy terv az esküvőről, az utána lévő vacsoráról, lagziról. Pl. egy kastélyban, vagyis annak az udvarán szeretnénk majd tartani, zöld és természetes környezettel, dekorral. Én kivagyok a giccses, habos ruháktól, amikben mozogni, leülni alig lehet. Én egy egyszerűbb, nem abroncsos, fidres-fodros ruhát szeretnék majd, egy bizonyos tervező által készítve. Meg na, szeretnék egy saját menyasszonyi ruhát...

Karácsony előtt lett bejelentve az eljegyzés, jövő nyáron lesz az esküvő. És már megy a vita mindenen, mintha kb. ez az ő tiszteletükre lenne megszervezve.

Hogy bírjuk ezt ki ép ésszel?

2021. márc. 13. 01:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%
ez a ti napotok, az anyádé már elmult ,amikor megvolt az ő esküvője. Ki kell mondani, hogy sajnálod, más idők, más divat, más elképzelés. Jó ha kiállsz magadért, mert utólag piszkosul bánni fogod, ha nem teszed. Ráadásul ha most engedsz, ezután MINDENBE bele fog szólni, mert ugy gondolja, hogy ha ezt lehetett neki, akkor minden területen beleugathat. Házasélet, lakás, berendezés, gyereknevelés, stb.....itt azt kell mérlegelned, hogy inkább neki legyen most egyszer szar, mint neked ezután évekig.
2021. márc. 13. 06:45
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
egyébiránt normális családban még az sem igaz, hogy az dirigál ,aki fizet. Nem megvenni akaron a gyerekemet, hanem segíteni, megkönnyíteni a dolgát!!
2021. márc. 13. 06:47
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Jó, de a kérdező családja láthatóan nemnormális.
2021. márc. 13. 07:21
 14/25 anonim ***** válasza:
93%
a 2. hozzászólásra reagáltam ezzel a mondattal. Egyébként nagyon sokan vannak , akik fennen hirdetik és olyanik is, akik el is fogadják, hogy aki fizet, az dirigál.
2021. márc. 13. 07:27
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem vagytok megkeresztelve, csak akkor esküdhettek katolikus templomban, ha előtte megkeresztelkedtek és jártok házassági oktatásra.
2021. márc. 13. 07:38
 16/25 anonim ***** válasza:
23%
Ha ennyire érdekel anyád, meg hogy mit fog szólni, nem kéne még férjhez menni. A házassáf, felnőtt élet a saját döntésedről szól. Ez gyerekes így a részedről. Anyádat úgysem tudod megváltoztatni. Ignorálni igen.
2021. márc. 13. 07:47
 17/25 anonim ***** válasza:
74%
Én csak azt nem értem, hogy miért csak a kérdező anyjáról van szó. Két ember házasodik össze, nem csak egy. Hol van ebben a történetben például a kérdező párja? És az ő a szülei? Ők mit szólnak? Ha csak ez az egy anyuka ugat, és rajta kívül mindenki más között megvan az egyetértés, akkor egyszerűen csak le le kell tojni magasból. Ha nem tetszik neki az, amilyen esküvő lesz, akkor nem muszáj elmennie rá.
2021. márc. 13. 10:40
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

Mondjuk anyu ruháját is át lehet alakítani. Van egy ilyen amcsi műsor, talán TLC vagy nem tudom melyiken megy, hogy a menyasszony kiválaszt egy vadonatúj álomruhát, meg egy tervező átalakítja anyu/nagyi giccses régi ruháját, és a végén válsztani kell. :) Van, hogy a régi ruha jobban sikerül az álomdarabnál.

Szóval ha úgy döntesz, hogy anyud kedvére akarsz tenni, akkor ilyen átalakítósdival meg lehet próbálkozni, legalább papírforma skicc szintjén, hogy lehet-e belőle olyat varázsolni, ami neked tetszik.

Mindazonáltal teljesen igazad van. A ti esküvőtök, jó esetben egyszer van ilyen. A templomi esküvő eleve értelmetlen az alapján, amit leírtál, nem is értem, hova erőlteti a dolgot.

A lényeg, hogy álljatok ki magatokért, és csak olyan kompromisszumot köss, amivel te is meg leszel elégedve.

Sok boldogságot!

2021. márc. 13. 10:40
 19/25 anonim ***** válasza:
86%
Hányingerem van az ilyen "szülőktől". Nárcisztikus, birtokolni vágyó lények.
2021. márc. 13. 10:53
 20/25 anonim ***** válasza:
19%
Nekem 6 évi után elért a menyaruha anyaga. Próbáld fel a ruháját és darabokra fog szétesni.
2021. márc. 13. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!