Mit csináljak, ha anyukám folyamatosan kellemetlen helyzetbe hozza magát a facebookon?
A lényeg az, hogy anyukám nagyon okosnak hiszi magát, a vítust és az oltást illetően. Ezzel nem is lenne baj, csak ahelyett, hogy tudomámyosan megalapozott információkból táplálkozna, pont az ilyen hírekre tekint gyanakvással, és helyette mindenféle összeesküvés-elméletben hisz, olyan emberek szavára ad, akik 5G ellenesek, a vakcinában magát a sátánt látják stb. Ezeket a nézeteit rendszeresen meg is osztja a facebookon, ahol be is támadja néhány ismerőse, de anyukám természetesen mindenkit hülyének néz, aki nem az ő agymenéseiben hisz, és a helyesírást figyelmen kívül hagyva válaszol a kommentekre.
Nehéz helyzetben vagyok, mert szeretem az anyukámat, de az, ahogy ő viselkedik a facebookon, rám is rossz fényt vethet, engem is megbélyegezhetnek miatta, mivel sok közös ismerősünk van. Én nagyon sokszor próbáltam már vele megértetni, hogy amit csinál az kínos, higgyen, amiben akar, csak ne kürtölje világgá. Próbálom edukálni, de egy 50+-os embert nehéz, főleg ha még makacs is mellé.
Valaki tud valami tanáccsal szolgálni?
Én ezt nagyon jól megoldottam, minden egyes ilyen megosztásnál odaírtam kommentbe: "Anyukám, ez álhír, ne dőlj be neki!"
Már jó egy éve semmit nem oszt meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!