Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18-21 évesek, ha vesztek...

18-21 évesek, ha vesztek magatoknak nasit/üdítőt rejtegetitek a szüleitek elől?

Figyelt kérdés
Ez most azoknak szól, akik hazakényszerültek a hülye helyzet miatt. Ti ha vesztek magatoknak (most nem arról van szó, hogy "anyuci vesz valamit és irigy vagyok") nasit, bármilyen formában (csoki, keksz, tallér, chips, ropi, akármi) vagy üdítőt (coca cola, fanta, sió, rauch, akármi), ezeket rejtegetitek? Mármint én félek hogy megtudja anyám, de nem tudom mit tenne mert ez egy alaptalan félelem, legalábbis nem volt semmi olyan, ami indokolná, hogy rejtegessem.. Ti hogy vagytok ezzel?

2021. márc. 5. 21:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%

Miert rejtegetnem? Normális csaladba megmondod h na ezt vettem ez az enyem, vagy nem hagyod szem elott ha olyan es kesz. De pl nalunk a csaladba ha veszek (ritkan) mondjuk Kolat, akkor megosztom a családdal.

Komolyan nem értem:D anyu is vesz maganak dolgokat es nem fogom megenni. Ugyanigy engem is tiszteletbe tart.

De amugy mi ez dedo? Elkene rejtenem a dolgokat anyam elol mert felek hogy megtudja? Mivaaan? Xdd. 18-20 evesen ne legyel mar kisgyerek.

2021. márc. 5. 21:33
 12/25 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem arra gondol, hogy kicsit szegényebbek és baj lenne ha mondjuk venne magának + 5 zsemlét meg esetleg egy üveg kólát, mert az pénzkidobás.

Vagy ugye hogy miből van pénze ilyenekre talán?

Koliba is volt egy szobatársam aki nem mondta el, hogy vett 2 db kb 300 ft-os körömlakkot, mert a szülei közmunkások voltak borsodban és ők meg a kenőmájasos kenyeret ették.

Közben fizették ugye a kolit, kaját, ruhát , költőpénz, ének suli, külön tanár énekre...

2021. márc. 5. 21:39
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Sosem rejtegettem. Sőt mindig megkínálom a szüleimet is. Ők sem rejtegetik a nasikat, üdítőket előlem.
2021. márc. 5. 21:41
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
Én veszek magamnak valami nasit és pillanatok alatt megeszem. Ha meg eldugom akkor magam elöl is eldugom, hogy ne egyem meg. Anyám általába megosztja a nasit. Apám kirakja az asztalra és mondja, hogy tilos megenni csak simán kirakja, hogy nézzünk és kopogjon rá a szemünk. Tesóm meg ha vesz nasit akkor megeszi, ha kólát vesz akkor néha ad egy pohárral
2021. márc. 5. 21:45
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
A gyerekem (20f) a vodkát dugdossa, azt hiszi nem veszem észre. Néha ellenőrzöm mennyi fogy belőle, nem is egyedül issza, eddig oké.😉
2021. márc. 5. 21:45
 16/25 A kérdező kommentje:

#9 válasza írja le a helyzetemet nekem is nagyjából.

Igen, tisztában vagyok vele hogy ez nem okés, de mostanában kezdem realizálni, hogy még sokminden nem okés nálunk... Ez csak egy apróság.

Nekem is folyamat jön hogy "hát ezt biztos megeszed?/ Nem kéne ennyit.../ Kicsit felszedtél." És társai. Hozzáteszem nem kell túlzásokra gondolni. Sose voltam sovány, de nem is elhízott csak egy pici felesleg (ami volt már olyan kevés is, hogy szépnek láttam végre magam), és mostanában gondolkodtam el, hogy valószínűleg ez azért akkora hűde nagy baj, mert kivetítik rám a saját bajukat. Nem szegény de nem is gazdag a családom, a kíváncsiskodóknak mondom: szoktam nyaranta dolgozni, azt félreteszem, amit nagyszülőktől is kapok, azt is elteszem, a felsőoktatásban is sikerült egy nagyon klassz kis ösztöndíjat igényelni, amit nem szórok el, így van saját megtakarításom. És igen, értem, hogy ez furcsa egyeseknek, de sajnos van pár kontrollmániás (vagy nem is tudom mi lehetne erre a jó szó) szülő. És egyébként nem arra kell gondolni, hogy ezen élnék, csak ha úgy van éppen, akkor veszek, nem pedig folyamatosan csak ezeket fogyasztom.

De nagyon örülnék, ha a kérdésre koncentrálnánk és arra érkezne válasz, nem pedig elítélő szavak, hogy ez mennyire nem oké, és még sose hallottatok erről. Így is elég kellemetlen érzés, elég volna egy "nem" is. :(

2021. márc. 5. 21:52
 17/25 anonim ***** válasza:
77%
Huhh értem én hogy néha a szülők megszólják az embert mert olyan dologra költi a pénzt amire nem kéne, na de ezek szerint még van ahol az étel miatt is? Vagy most őszintén nem is tudom ezt a kérdést hova tenni, miért rejtegeted? Félsz hogy megeszik előled vagy mi? Mint írtad is, azoknak szól a kérdés, akik otthon laknak jelenleg. Nálunk egész egyszerűen minden kint van a kamrában, és aki éppen vásárol az mindig vesz nasikat is, az üdítőket mondjuk senki nem szereti. Aztán aki épp akar enni, az azt bont fel amit akar, és annyit eszik amennyit csak akar. Ha elfogynak a dolgok akkor a következő vásárlással megint összeír mindenki közösen egy listát (ez nálunk általában egy közös doksi a felhőben vagy a messenger csoportunk) és azt vesszük meg ami a listán szerepel. Ha pl valaki cukrászdába megy akkor is venni szokott 10-12 szelet sütit vegyesen, aztán az megy be a hűtőbe és aki enni akar az eszik. A saját családom előtt elképzelni nem tudom hogy rejtegessem az ételt, mint mondtam, erre még életszerű okot sem találok, legalábbis nekem semmi nem jut eszembe.
2021. márc. 5. 21:53
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
#18-as vagyok, így már értem a gondod. Sajnálom, el sem tudom képzelni milyen lehet ha az embernek még a saját családja is megjegyzéseket tesz az alakjára ha valami édességet eszik. :( Remélem mielőbb sikerül kitörnöd, ez azért a mindennapi életét az embernek rendesen tönkreteheti.
2021. márc. 5. 21:58
 19/25 A kérdező kommentje:
Azoknak akik egyből kódnevekre asszociáltak: nem. Nem drog, nem cigi. Alkoholt igaz, hogy már próbáltam, de alkoholos állapotban (bebszva) még soha nem jöttem haza se (mondjuk ilyen is csak egyszer volt, de akkor ugyebár volt kollégium...). Szóval nem, nem kódnevek...
2021. márc. 5. 22:04
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is rejtegetem. Bár nem lakom már a szüleimmel, de amikor hazautazom pl hétvégére, vagy több időt otthon töltök, akkor én is rejtegetni szoktam a nasikat. Középiskolás koromban nagyon sok beszólást kaptam a szüleimtől, főleg apukámtól, hogy mennyit zabálok, mekkora seggem, meg cukorbeteg leszek a sok édességtől, stb. Szóval azóta csak titokban eszek ilyeneket, illetve a rendes étkezéseket se esik jól velük eltölteni.
2021. márc. 5. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!