18-21 évesek, ha vesztek magatoknak nasit/üdítőt rejtegetitek a szüleitek elől?
Miert rejtegetnem? Normális csaladba megmondod h na ezt vettem ez az enyem, vagy nem hagyod szem elott ha olyan es kesz. De pl nalunk a csaladba ha veszek (ritkan) mondjuk Kolat, akkor megosztom a családdal.
Komolyan nem értem:D anyu is vesz maganak dolgokat es nem fogom megenni. Ugyanigy engem is tiszteletbe tart.
De amugy mi ez dedo? Elkene rejtenem a dolgokat anyam elol mert felek hogy megtudja? Mivaaan? Xdd. 18-20 evesen ne legyel mar kisgyerek.
Szerintem arra gondol, hogy kicsit szegényebbek és baj lenne ha mondjuk venne magának + 5 zsemlét meg esetleg egy üveg kólát, mert az pénzkidobás.
Vagy ugye hogy miből van pénze ilyenekre talán?
Koliba is volt egy szobatársam aki nem mondta el, hogy vett 2 db kb 300 ft-os körömlakkot, mert a szülei közmunkások voltak borsodban és ők meg a kenőmájasos kenyeret ették.
Közben fizették ugye a kolit, kaját, ruhát , költőpénz, ének suli, külön tanár énekre...
#9 válasza írja le a helyzetemet nekem is nagyjából.
Igen, tisztában vagyok vele hogy ez nem okés, de mostanában kezdem realizálni, hogy még sokminden nem okés nálunk... Ez csak egy apróság.
Nekem is folyamat jön hogy "hát ezt biztos megeszed?/ Nem kéne ennyit.../ Kicsit felszedtél." És társai. Hozzáteszem nem kell túlzásokra gondolni. Sose voltam sovány, de nem is elhízott csak egy pici felesleg (ami volt már olyan kevés is, hogy szépnek láttam végre magam), és mostanában gondolkodtam el, hogy valószínűleg ez azért akkora hűde nagy baj, mert kivetítik rám a saját bajukat. Nem szegény de nem is gazdag a családom, a kíváncsiskodóknak mondom: szoktam nyaranta dolgozni, azt félreteszem, amit nagyszülőktől is kapok, azt is elteszem, a felsőoktatásban is sikerült egy nagyon klassz kis ösztöndíjat igényelni, amit nem szórok el, így van saját megtakarításom. És igen, értem, hogy ez furcsa egyeseknek, de sajnos van pár kontrollmániás (vagy nem is tudom mi lehetne erre a jó szó) szülő. És egyébként nem arra kell gondolni, hogy ezen élnék, csak ha úgy van éppen, akkor veszek, nem pedig folyamatosan csak ezeket fogyasztom.
De nagyon örülnék, ha a kérdésre koncentrálnánk és arra érkezne válasz, nem pedig elítélő szavak, hogy ez mennyire nem oké, és még sose hallottatok erről. Így is elég kellemetlen érzés, elég volna egy "nem" is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!