Miért csinálják ezt a szülők?
A férjemmel szinte a kapcsolatunk eleje óta saját otthont kerestünk, mert szerettünk volna végre saját életet kezdeni. Az anyagi lehetőségeink, a minimum elvárásaink és az ingatlanpiaci kínálat viszont nem nagyon találkoztak, éveken keresztül nézegettük a hirdetéseket, és mindig vagy túl messze volt, vagy túl drága, vagy túl kicsi, vagy túl sok ráfordítást igényelt volna, amit nem tudnánk finanszírozni.
Tavaly végre megtaláltuk az otthonunkat, amit így is majdnem teljes egészében hitellel vásároltunk (babaváró+piaci+CSOK támogatás), de jó helyen van, max fél óra autózásra mindkét szülőtől, családi ház, kényelmes méretű kerttel. A szülői házakhoz képest viszont fele akkora, ami minket nem zavar, de úgy tűnik, a szülőket nagyon, és ezt meg is jegyzik sokszor egy-egy elejtett megjegyzésben. A ház kívül-belül megújul, korszerűsítjük, hogy hosszú távon kevesebb költség legyen vele, átalakítottuk úgy, hogy legyen egy plusz szoba, ha majd lesz még egy gyerekünk (most egy 7 hós babánk van, neki már lesz saját szobája), így ha négyen leszünk, mindenkinek lesz külön helye, a gyerekeknek 11-13 nm. Úgy gondolom, ez nem olyan kevés, nekem ennél kisebb szobám volt.
Lényeg a lényeg, hogy sorra próbálnak nyugtatgatni minket, hogy sebaj, nem kell itt leélni egy életet, ugródeszkának jó lesz, sőt, amikor a férjem múltkor finoman már jelezte, hogy hát mi ezt nem átmenetire vettük, még az apja be is szólt, hogy ne mondjon már hülyeségeket. Egyszerűen képtelenek felfogni, hogy mi megláttuk és megszerettük, nagyon jó helyen van (Bp melletti település 2000-es évek eleji házakkal van tele az egész környék, minden elérhető a közelben), és úgy kezelnek minket, mint a hülyegyerekeket, hogy na majd ők jobban tudják. Az egész házkeresés is erről szólt, hogy kb mi voltunk a hülyék, hogy nem 50M Ft és 160 nm körül keresünk házat. Sajnos nagyon nehéz helyzetünk volt a kereslet-kínálat tekintetében, és ezzel a házzal is kizárólag szerencsénk volt. Nagyon rosszul esik nekünk, ahogy viselkednek, és már egyiküknek sem szívesen mondunk semmit, vagy vagyunk náluk jó kedvvel.
Mit gondoltok a helyzetről?
"Kedves" 17#
Ha alaposan elolvastad volna, amit írtam, akkor tudnád, hogy a CSOK TÁMOGATÁST vettük fel, ami JÁR a gyerek után, felhasználható az ingatlanvásárlásra. Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy 3 gyerekre vettük igénybe.
Nyilván Te vagy olyan szerencsés, hogy mindenféle állami támogatás meg hitel nélkül otthonhoz jutottál, de sajnos ez nem az átlag. Ha meg adják, hülye az, aki veszni hagy akár csak 600.000 Ft-ot (mert egy gyerekre ennyit kaptunk).
Nekem kb. 8 nm-es szobám volt, ahol az ágy mellett az íróasztal és szekrények miatt lapjával lehetett csak közlekedni. Ennél jobb lesz a helyzet itt.
Aki meg 30 nm-es hálószobához van szokva, annak nyilván nagy érvágás lehet ekkorába költözni. De vannak, akik 50 nm-es panellakásban nőnek fel, több gyerek egy szobában. Azokat a szülőket megkövezik, mert nem tudtak/akartak nagyobba menni?
"No offense, anyámek is ezt csinálták, aztán lettünk 3-an testvérek. Egy szobában, én majdnem 14 éven keresztül."
"8
Pont ezért lett összesen így 3 hálószoba a házban."
Ez szerintem elég sokaknak azt sugallja, hogy 3 gyereket terveztek.
Ha néktek jó ez a ház, akkor leültetitek a szülőket és közlitek, hogy nektek ez a jó, nem akartok nagyobbat, fejezzék be a magyarázást. Ennyi.
22#
2 gyereket akarunk, a ház eredetileg 2 hálószoba + nappalis volt, a nappaliból lett leválasztva egy pici szoba, ami alkalomadtán a miénk lesz, hogy a gyerekeknek legyen 1-1 külön szoba. Azok jobban el is vannak szeparálva.
Persze ember tervez, Isten végez, lehet nem lesz már több gyerekünk, vagy éppen hogy több lesz, mint tervezzük. Ezen ráérünk majd akkor agyalni, ha így alakul. Adott esetben bővíthető is a ház a kert felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!