Szülők, mit csináljak? Kicsit rosszul is esik
Nem a szüleimmel lakom, hanem a párommal, már 2 éve. Mindketten dolgozunk, szépen ellátom a háztartást is, semmi gond nincs, próbáltunk belekóstolni a felnőtt életbe és semmi gond nem volt, nincs is, jól beosztjuk azt a kis pénzt. Felelősségteljesen éljük a mindennapjainkat.
Szüleinkhez szoktunk néha menni, 2-3 hetente kb. 2-3 órára. Nem laknak túl messze, 10-20 km. Viszont szüleink sosem jönnek hozzánk. (Ez sem gond csak leírtam)
Páromat gyakran keresik szülei telefonon is, 1-2-3 naponta egyszer. Engem viszont a szüleim sosem hívnak fel, egy kezemen meg tudnám számolni hányszor hívtak nagyon ritkán. Mindig én hívom őket hetente egyszer amikor már megunom, hogy nem igaz hogy negint eltelt egy hét a legutolsó telefonálásom óta és megint nem keresnek.
2 hete voltam náluk, gondoltam most hétvégén átmennénk párommal, megkérdeztem menjünk-e. (Már ez is rossz érzés hogy páromat hívják hogy menjünk, mikor megyünk, nekem meg kuncsorogni kell hogy mehetünk-e...volt hogy el is hajtottak hogy ne menjek, ne zavarjak, ne lábatlankodjak, nem kívancsiak most rám. Ekkor sírtam is)
Most azt mondták, hogy ha esik, ne menjek, viszont ha nem esik, akkor mamámhoz menjünk át valami késői gyümölcsöt leszedni párommal, mert mamám nem tudja, és legalabb nekik se lesz erre gondjuk mivel nekik ott van a nagy kert évek óta.
Rosszul esett, mert megint olyan mintha nem is érdekelném őket, hogy lássanak.
Most reggel van, az eső nem esik de dél körül írt esőt..meg egész napra zivatart mindenhova...olyan kiszámíthatatlan. És nagyon zavar, hogy most itt kell lesegetnem, meg ilyenekhez kell kötni, mintha anélkül lazán nem lehetne találkozni.
Szülők, fiatalok, nálatok hogyan megy ez?
23L
Hat sajnos , a dolgokat el kell fogadni, ahogy van. Abból amit elmondtal , valóban úgy fest, h nem ragaszkodnak hozzád, vagy fogalmazd ahogy akarod.
Tehat ha mész , akkor legalabb hasznuk legyen belöled , szüretelj , stb , amúgy megvannak nélküled , nem kiváncsiak.
Nézd a jó oldalát : a tisztánlátás többet ér mint ezer hazugság, most legalább tudod hányadán állsz velük
Én is csak hetente 1x hivom fel anyukámat ,hogy megkérdezem hogy van mi volt az orvosnál ,ha valami igazán jó dolog történik vagy fontos akkor persze felhivom töbször.ez igy pont elég nekem semmiröl minek beszélni,
Illetve lehet nincs anyi pénzük hogy naponta telefonáljanak,neked.és inkább örülj hogy anyukád nem akarja hogy esőbe meny át hozájuk.illeve van elég dolguk ,gondjuk minthogy naponta telefonáljanak neked.
Ha, míg "otthonvoltál", nem hasonlóképpen viszonyultak hozzád a szüleid, akkor lehet, az csípi a szemüket, hogy nem csupán a magad lábára álltál, de azon is jársz, immár 2 éve .
Vannak szülők, anyósok, akik rosszul tűrik, hogy a "gyerek nemcsak függetlenedni merészel tőlük", de még "életképesnek" bizonyulnak úgy is , ha nincs mögöttük napi szinten a szülői "háttér", ha nem végeznek el helyette (és nélküle) mindent, akkor is .
Lehet, azért nem jönnek, mert "nem bírják" a párod valami okból: erre ( is) ők tudnának megfelelni.
Egyébként sovány vigasz, de képzeld magad a másik végletbe! Ha édesanyád, vagy a párod anyja állandóan a fejeteken ülne,
nem lenne, amibe bele ne tudna kötni. Itt, a gyakorin is találsz ellenpéldát, sőt, abból többet!
A gyereknevelésen kezdve a háztartáson keresztül akár a meghitt együttlétig(!) mindenben találhatnak
szülők és anyósok kifogásolnivalót, pokollá téve a hétköznapoktól az ünnepekig mindent és bármit.
Van, aki már a zár-és telefonszámcserén át az anyóscserén is túljutott.
Kapcsolatokat tudnak tisztán "anyai szeretetből és féltésből" tönkretenni.
Kérdezz rá egyenes szóval, hogy mi az oka a mellőzöttségednek és
ha a továbbiakban feleslegessé váltál az életükben, akkor se esőnapokhoz kötött programokra hivatkozzanak,
ne ahhoz szabják a te életed és szülők felé érzett szeretetedet, ragaszkodásodat!
Bírd őket színvallásra és a válasz --ha nem is esik majd jól--, de legalább a tisztánlátáshoz és a további miheztartáshoz irányt ad.
Értesd velük, hogy számodra visszás dolog, ha kertről és egyéb, mezőgazdasági témáról is csak az "időjárás" szintjén tudtok értekezni, azt se sűrűn. Mint anya a lányával , értelmes témáról soha. Tisztázd , mi a kialakult helyzet oka. Ahhoz mérd az életed , ne "meteorológiai jelentésekhez".
Üdv mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!