Milyen gyakran jártok a szüleitekhez? Ez már lassan terror.
Sziasztok!
23 éves vagyok, egy éve a párommal lakok, én egyetemista vagyok és közben dolgozok, a párom pedig dolgozik.
A probléma az, hogy nem tudom, hogy mi megyünk kevesen a szüleinkez és jogos, ha ezt a fejünkhöz vágják, vagy tök normális ez.
A szüleim elvannak válva, így eleve két helyre kell menjünk + a párom szülei.
Igazán szeretek hozzájuk menni, de terrorizálnak sokszor. Ha azt mondom, hogy holnap megyünk akkor holnap egész nap hívnak "na jó későn jösztök!ma sem jösztök? Soha nem jösztök". Ha oda èrünk az az első, hogy "látom nem maradtok sokat mert a kapuban hagytátok az autot". Ez édesapám. Viszont édesanyám is ezt csinálja, csak nem.ennyire durván. Az ő szülei szintén, mikor jösztök, hánykor, miért, mennyit.
Úgy látom, hogy azt gondolják, hogy mi itthon punnyadunk, nem csinálunk semmit és milyen szemtelenek vagyunk. A párom reggel 7től este 6ig dolgozik. Nekem az óráim az egyetemen mikor délelőtt mikor délután vannak, plusz manikűröket készítek...mikor menjünk annyit? Próbálunk egy héten egyszer mindenkihez menni, de gondoljátok el, hogy 3 helyre kell menni s az nekik nem elég, hogy beugrunk, hanem ülni kell 4-5 órákat, tehát az 3 nap a hétből.
Nem tudom, lehet én nem látom jól. Kiváncsi vagyok.
Ez elég sok. Dontsetek el, nektek mikor jó, és ehhez tartsatok magatokat. Jobb havonta egyszer örömmel menni, mint hetente idegesen.
Egyszer kell megmondani, aztán tartani magatokat hozza. Ezt el is mondhatod nekik, amit itt leírtál.
Szerintem is sok hogy igazából kb a hét fele szülői látogatásokból áll.
Nekünk csak a párom szülei csinálták ezt, de ő megmondta nekik hogy hétköznap dolgozik akkor hétvégén már had csináljon amit akar. (így kb 2-3 hetente megyünk ki hozzájuk, de 1-2 órára + ugyebár ha van valami mondjuk szülinap) és az ottalvás is meg lett mondva hogy nem kell mindig felhozni mert otthon akarunk aludni mi is. Meg persze hogy ők is bejöhetnének hozzánk ha arra járnak. Amúgy ezek mind normálisan megbeszélve lettek mondva.
Az elején többször kellett mondogatni, de tartottuk magunkat és már leszálltak a témáról. Ezt tudom nektek is tanácsolni. Ha hívnak hogy mentek-e és nincs kedvetek akkor mondjátok hogy most más programotok van/fáradtak vagytok és majd máskor és majd szóltok előtte.
Szerintem jogos hogy nem minden hétvégét azzal akartok tölteni hogy ott ültök, hanem bármi más programmal, pihenéssel.
23/L
Heti 1x mindenkihez?
LOL, én kb havi! 1x mentem és az is bőven sok volt (pedig szeretem őket).
Bár tény, én FELNŐTT vagyok, aki képes volt nemet mondani ilyen marhaságokra, hogy heti 1x minimum menjek pfavizitre. Hogyne.
Nálunk is elvált szülők+párom szülei vannak.
Apámmal hetente egy napot eltoltunk, mert imádunk nála lenni + egyedül él,el kell neki is a segítség bizonyos dolgokban.
Anyámat nem latogatjuk, vele nincs kapcsolat.
Párom szüleinel utoljára karácsonykor voltunk.
Csak mert nekünk így jó, oda megyünk és annyit és akkor, amikor akarunk.
Ne engedjetek, hogy rátok telepedjenek, bár tudom h milyen nehéz, aZ elején minket is elhordtak H nem megyünk hetente párom szuleihez (ők másik városban laknak), de párom nem igényli, mert nem olyan a kapcsolat közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!