Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Elengednétek a 16...

Szülők! Elengednétek a 16 éves gyereketeket ezekre a helyekre?

Figyelt kérdés

Miskolcon lakunk és unokatesómmal aki szintén 16 éves elszeretnénk menni 5-6 helyre a nyáron, viszont az én szüleim ezt nem támogatják.

Az első úti célunk a Nyíregyházi Állatkert lenne, viszont itt az a kifogás, hogy túl messze van, eltévedünk, stb.

Utána jönne a Miskolctapolcai barlangfürdő, amire az a kifogás, hogy messze van és vízbe fulladunk.

Budapesten 2 hely lenne ahova menni szeretnénk, az egyik a Tropicárium és a Csodák Palotája, itt a kifogás, hogy Budapest nagyon veszélyes város, elrabolnak, bajunk esik, stb.

A többi már inkább ilyen kisebb helyek, mint például Szilvásváradon a Szalajka-völgy (ide talán elenged) vagy az Aggteleki Cseppkőbarlang (erre azt mondja veszélyes).

Ti elengednétek kettő 16/L gyereket ezekre a helyekre?

Ha nem miért nem? Ha igen, akkor meggyőzési taktikát ajánlanátok?

2021. márc. 1. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
44%

16 évesen én se nagyon engedném el a lányomat olyan messzire, mint pl Nyíregyháza, Bp. (nem azért mert "veszélyes", hanem mert messze van Miskolctól.

De azt, hogy a M.tapolcai barlanfürdőbe, aggtelekre és (talán) Szilvásvárad nem engednek azt nem értem.

Esetleg, megpróbálhatod megbeszélni velük, hogy Szilvásvárad, barlangfürdőbe hagy menj el és 2-3 óránként írj nekik hogy minden rendben van, stb. Nyiregyházát és Pestet próbáld úgy megbeszélni velük, hogy ők is mennek, csak külön lennétek tőlük és csak azt kellene megbeszélni, hogy mikor és hol találkoztok.

2021. márc. 1. 12:58
 22/84 A kérdező kommentje:
Én felvetettem az ötletet, hogy anya is jöjjön de ő nem akar érte fizetni, merthogy drága a belépő stb.
2021. márc. 1. 13:01
 23/84 anonim ***** válasza:
19%
Akik azt hiszik,hogy Miskolc maga a bűn városa,ahol mindennap felkaszabolnak valakit,azok jártak már ott?
2021. márc. 1. 13:02
 24/84 anonim ***** válasza:
83%
22, akkor ezt buktad. Amit a szüleid csinálnak, az egyértelműen kifogáskeresés. Esetleg kérdezd meg tőle, hogy ő 16 évesen miket csinált.
2021. márc. 1. 13:04
 25/84 anonim ***** válasza:
75%
#22, esetleg unokatestvéred szülei nem tudnának menni veletek? Szerintem, akkor is könnyebben elengednek.
2021. márc. 1. 13:15
 26/84 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én anyumnak sérve van, az ő anyukája túlsúlyos, apukánk pedig van de még sincs
2021. márc. 1. 13:26
 27/84 anonim ***** válasza:
13%
A mondat harmadik felét nem tudom értelmezni.
2021. márc. 1. 13:30
 28/84 anonim ***** válasza:
75%
#27 gondolom, úgy értette, hogy van apukájuk, de nem annyira foglalkozik velük, hogy ilyen helyekre elvigye őket (?)
2021. márc. 1. 13:40
 29/84 anonim ***** válasza:
54%
A tropcarium mellett lakom, 21 éve. Miskolc veszélyesebb, mint ez a kerület.
2021. márc. 1. 13:53
 30/84 anonim ***** válasza:
63%
Persze, hogy el. Azt gondoltam, hogy majd különböző parti helyszíneket fogsz felsorolni.. de a Tropicarium meg Csodák Palotája nem is lenne kérdés; elmehetnél.
2021. márc. 1. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!