Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha a fiad kitaláln...

Mit tennél, ha a fiad kitalálná, hogy ő lány?

Figyelt kérdés

2021. febr. 25. 15:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
46%
a kerdes provokativ kamu kerdes, az ilyet nem kitalalja az ember, hanem erzi. ez egy nagyon nehez helyzet, ami meg nehezebb ha az embert otthon nem tamogatjak, szoval mindenkeppen megprobalnek mellette allni abban amire szuksege van.
2021. febr. 25. 16:39
 22/39 anonim ***** válasza:
15%
Rosszul lennék.
2021. febr. 25. 16:49
 23/39 anonim ***** válasza:
89%
Pont egy ilyen helyzetben vagyok szülőként, és nagyon nehéz.
2021. febr. 25. 16:49
 24/39 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem csak "kitalálja" akkor elfogadnám. Ha mondjuk ovis, és úgy dönt hogy most lány ruhában jár, akkor engedném kb mint az Apafej c. filmben 🙂
2021. febr. 25. 16:59
 25/39 anonim ***** válasza:
93%
Megmondanám neki, hogy támogatom mindenben, anyagilag és érzelmileg is, hiszen ő az én gyerekem, és szeretem, és vigyázok rá. Nem azért szeretem, mert fiú vagy lány, hanem mert az enyém. A neme ezen nem változtat semmit. Akkor is ugyanúgy fogom szeretni, ha egy nap bejelenti, hogy ő igazából a másik neműként azonosítja magát, mint amilyen testbe született.
2021. febr. 25. 17:27
 26/39 anonim ***** válasza:
88%
sokat elmond a magyarokrol, hogy aki szereti es tamogatna a gyereket az van lepontozva, aki “rosszul lenne” es kitagadna az felpontozva
2021. febr. 25. 18:31
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy a semmiből nyilván nem találja ki. Esetleg sokáig titkolja, hogy igazából mit is gondol és lánynak érzi magát, és egyszer csak mégis előáll vele. Gondolom nem lepődnék meg nagyon, hiszen azért az ilyen fiúknál lehet látni feminin vonásokat, sokkal inkább lányosabbak. Viszont ha azzal jönne hogy nemátalakító műtétet szeretne, hát nem tudom, biztos nehezen viselném. Igen, beismerem hogy én ezt biztosan nem szivárványoscsillámpónis örömmámorban élném meg. Nyilván egy idő után megpróbálnám elfogadni, mert mégis a gyerekem, de őszintén, az elején ki lennék akadva.
2021. febr. 26. 01:07
 28/39 anonim ***** válasza:
88%
Tudomásul venném, és ugyanúgy szeretném.
2021. febr. 27. 13:51
 29/39 anonim ***** válasza:
25%

Megkérdezném, hogy miért hiszi ezt.

Ha azt mondja, hogy nem érzi sajátjának a testét, akkor elvinném egy pszichológushoz, hogy kezelje a diszfóriáját. Rengeteg ember szenved a diszfória különböző formáiban; ez nem csak a transzneműek sajátossága. Ha mások problémáin lehet segíteni, akkor az én gyerekem sem fog abban a hitben élni, hogy kizárólag az életveszélyes műtétek, káros hormonok és életen át tartó önbecsapás az egyetlen módja a gyógyulásának.

Ha viszont azt mondja, hogy azért lány, mert közelebb érzi magát a női nemi sztereotípiákhoz, akkor (először egy kicsit csalódnék magamban, mert úgy tűnik nem tanítottam meg neki, hogy a sztereotípiák semmit sem jelentenek) elmagyaráznám neki, hogy fiúnak és lánynak lenni csak annyit jelent, hogy milyen testbe szület valaki. Azt mondani, hogy valaki a szoknyától és a sminktől lesz lány kb olyan butaság, mintha azt mondanánk, hogy nem attól leszel szőke, hogy világos haj nő ki a fejedből, hanem attól, hogy üresfejű vagy, és szeretsz bulizni, hiszen általában ezekre a tulajdonságokra asszociál az, aki a szőkékre gondol.

Elmondanám neki azt is, hogy teljes szabadságot élvez; nem kell azzal törődnie, hogy mit mondd a társadalom, mert a nemétől függetlenül úgy öltözhet, és úgy viselkedhet, ahogy akar. Nem kell megkérdőjeleznie a létét ahhoz, hogy kifesse a körmét, vagy megnövessze a haját.

2021. febr. 27. 17:05
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
#7, nem, nem attól lesz valaki jó szülő, hogy erre bíztatja a gyerekét. Hanem attól, hogy támogatja, és ha arról van szó, hogy a fia lánynak érzi magát, akkor igen is legyen annyi a szülőben, hogy ha már nem támogatja, akkor nem teszi pokollá a gyereke életét.
2021. febr. 27. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!