Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltiltottak a barátaimtól?

Eltiltottak a barátaimtól?

Figyelt kérdés

Kikéredzkedtem 2 órára, azaz 4-től 6-ig szüleimtől.

És késve értem haza, pontosabban 2 percet késtem, emiatt eltiltottak a barátaimtól, és ki sem engednek.

Ti mit tennétek a helyemben?

Amúgy 17 éves vagyok.

2021. febr. 23. 20:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10%

Nalunk is ez a rendszer és az én gyerekem is 17 éves. Ha x idore kell otthon lennie a gyereknek, akkor x idore itthon van. Ha nincs, akkor bunti van. Ha latja előre, hogy késni fog, akkor felemeli a telefont és minimum ír egy üzenetet, hogy ez és az van, kb ennyit fogok kesni. Ezért sosincs büntetés. Volt olyan is, hogy azért kesett, mert elesett a biciklivel, a telefonja meg megsérült és nem tudott hívni, nyilván ezért se kapott büntetést.

A szabályok azért vannak, hogy betartsák őket. Ő is, és mi is.

2021. febr. 24. 06:36
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
Ja, nálunk ezért nincs barátoktól valo eltiltas. A bünti annyi szokott lenni, hogy másnap nem mehet el. De nem sokszor volt erre példa, mindig telefonál. 11. voltam.
2021. febr. 24. 06:38
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan NEM azért tiltottak el, de ez jó indok volt nekik.
2021. febr. 24. 10:31
 14/22 anonim ***** válasza:
65%

Szóljon ha késik? Oké. Szóljon, hogy 2 percet késik? Ez viszont abszurd. Csak egy példa kedvéért: már a házban vagyok, de még fel kell érni a lifttel. Szóljak, amíg várok, hogy várom a liftet? 😀 Nem lehet kibírni 2 percet?

Kb jósnak kell lenni ahhoz, hogy megjósold, 2 percet késni fogsz. Mert ahogy mondta is valaki, kaphatsz egy piros lámpát vagy valami. Azt nyilván fel tudod mérni, hogy kések 10 percet, fél órát stb. De 2 percet fel tudsz mérni?

2021. febr. 24. 10:37
 15/22 anonim ***** válasza:
12%

14!

Igen, szóljon. Induljon el időben. A 8ra hazaérek azt jelenti, 8kor bent vagyok a lakásban. Ha a repülő 8kor indul, akkor te 8:02kor már baxhatod.

2021. febr. 24. 10:55
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

Ilyenkor örülök , hogy az én szüleimet nem érdekelte mit csinálok amíg jók a jegyeim.

Egy tini képes felügyelet nélkül is intézni a dolgait.

2021. febr. 24. 11:18
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

14-es vagyok. Anyaként nem értem az olyanokat, mint a 15-ös is. Mi köze a repülőnek ahhoz, hogy otthonról késel kettő darab percet? Otthon lekésed a zuhanyt, vagy a mosogatást, vagy bármit?

Az ilyen már 7:50-től számolja a perceket 8:00-ig, és csak az órát lesi, mikor késik már a gyerek? Ahelyett, hogy csinálná a dolgát és fel se tűnne neki az a 2 perc.

2021. febr. 24. 11:28
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

16!

Végül is így is meg lehet fogalmazni, hogy xartak rad.

17!

Az a köze hozzá, hogy ha x idő van megbeszélve, akkor x idore ott kell lenni. Tök mindegy, hogy lekesik e valamit vagy sem. Felénk fontos a pontosság. Ha -félétek nem, akkor nem fogod úgysem megérteni. Amúgy meg nem, nem szoktam az órát lesni. Akkor nézek rá, ha haza ért- vagy ha úgy érzem, késő van.

2021. febr. 24. 11:32
 19/22 anonim ***** válasza:
87%
Én meg azt mondom, fontosabb dolgok is vannak az életben annál, hogy 2 percen vitatkozzak a gyerekkel. :) Nyilván szeret a barátaival lenni, ezért az utolsó pillanatban indul haza. Ettől még nem hülye, és tudja jól, hogy pl nem késünk az iskolából, hogy a busz nem vár meg, stb. És azt is tudni fogja, hogy időben kiérjen a repülőtérre. :)
2021. febr. 24. 11:39
 20/22 anonim ***** válasza:

19!

Szuper. Mi sem vitázunk, hiszen időben jön haza.

2021. febr. 24. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!