Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen hatásai lesznek ezek...

Milyen hatásai lesznek ezek az unokahúgomra felnőtt korára?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves unokahúgom, sokszor látom, hogy szomorú, nincs megelégedve magával és a szüleitől nem igazán kap támogatást, látszik, hogy szomjazza a szeretetet. Sajnálom, segítek neki, amiben tudok, otthon nagyon rövid pórázon tartják, anyukája(tesóm) sokat dolgozik, a sógorom már nem annyira, otthon van, de a gyerekhez nincs türelme, annyira agresszívan bánik vele, látszik a gyereken, hogy fél tőle, sokszor szídja oktalanul, megjegyzést tesz a külsejére, mindig hajszolják a tanulással, mert neki első tanulónak kell lennie, látszik a gyereken, hogy meg van törve. A tesóm sem látja át igazán a helyzetet, ő is hajtaná, hogy tanuljon, persze igaza van neki jobb jövőt szeretne, mint magának, de nem hiszem, hogy ennyire kellene hajtani, látszik, hogy rettentően szorong a gyerek, alig vannak barátai, próbál mindenkinek megfelelni, sokszor mondta nekem, hogy őt nem szereti senki, nem is igazán kap a szüleitől támogatást, főleg érzelmit nem, én próbálom vigasztalni. A múltkor sírva panaszolta el, hogy ordítottak rá a szülei, hogy ő miért nem tud úgy beszélgetni velük, mint más gyerek a szüleivel, más mennyi mindent elmond? De látszik rajta, hogy fél bármit is mondana, mégis hogy várják el, hogy úgy beszéljen, ha nem olyan a kapcsolatuk? Egyébként néha mondogat valamit, de akkor nagyrészt negatív választ kap, nagyon sajnálom, amúgy jó lány, szorgalmas, jószívú, sajnálom, hogy ezen kell keresztülmenjen. Mit gondoltok erről? Milyen hatásai lesznek ennek felnőttkorára? Hogy segíthetnék? (a szülei nem hallgatnak más tanácsára, próbáltam már)

2021. febr. 21. 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Legalabb te probalj vele beszelgetni! Mond, hogy neked barmit elmondhat!

Velem is hasonlo volt a helyzet. Felnott koromra sem mult el a szorongas es nagyon megkeseriti az eletem!

A virus most sok embert korlatoz, de mozduljatok ki! Setaljatok, vasaroljatok egyutt..

2021. febr. 21. 09:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam én is ennyi idősen, igaz nekem legalább voltak felszínes barátaim. Sajnos nem volt a közelemben olyan nagybácsi/nagynéni, aki segíteni tudna. Szerintem ajánld fel a testvérednek, hogy egy hétvégét hadd töltsön nálad a kislány, vagy ha ebbe nem mennek bele, akkor te legyél az, akit bármikot elér a kislány, esetleg a te ismeretségi körödből próbálj neki egy olyan társaságot találni, akivel baráti kapcsolatot tud kialakítani. Még ha csak "online" vagy távbarátai lennének az is javítana a helyzeten :)

Én már 22 éves vagyok, szintén lány. Mára megtanultam félretenni az ilyen viselkedést, inkább hallgatok és a fülem mellett elengedem a dolgokat, és vannak már olyan barátaim, akikre támaszkodhatok. Remélem hasonló gondolkodású, mint én, és lesz még egy pár rossz éve, de mire felnő ezek elhalványulnak, és csak arra fog visszaemlékezni milyen f**kalapok voltak körülötte. :)

2021. febr. 21. 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Hát sajnos, ha ez nem fog változni (mármint a szülők hozzáállása), akkor szinte biztos, hogy szegény gyerek felnőtt korában is ilyen marad. Mármint csendes, mindenkinek megfelelni akaró ember lesz.

Sőt hogyha ezt megelégeli, akkor akár még öngyilkossággal is próbálkozhat, ha már nem fogja bírni a rá nehezedő nyomást. (Isten mentsen, ezt nem rosszból írtam, csak felhívtam rá a figyelmet).

2021. febr. 21. 09:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyes nagyon jot irt. Probalj vele tobbszor kettesben tobb idot tolteni. Menj el vele ide-oda, vasarolni. Ha megteheted aprobb ajandekokat vegyel meg neki, esetleg 1-1 felsot, ruhat. Biztos nagyon orulne neki. Mond neki,milyen szepen all rajta a ruha, milyen szep a haja stb. Tamogasd. Biztasd, hogy okos, buszke vagy ra.

Sokszor egy nagyneni, unokateso sokkal jobb kapcsolatot tud kialakitani, mint egy szulo. Ne hagyd, hogy otthon egyedul szorongjon a szulei korul.

Csakbiztatnod kell es tamogatnod, dicserned, hogy legyen onbizalma.

A covid most nagyon betett, foleg a gyerekeknek, hisz sportolni, szakkorokre sem tudnak jarni.

2021. febr. 21. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen szülőknek egy hal kéne maximum, nem gyerek...

Majd akkor fognak rádöbbenni, mekkora hibát követtek el, ha jönnek a rendőrök, hogy a lányuk öngyilkos lett! A kislányt sajnálni fogom, a szüleik megérdemlik!!

2021. febr. 21. 11:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szegény kislány jó nagy lelki csomagot kapott a primitív szüleitől. A gyerekvédelmi rendszer Magyarországon egy vicc, ameddig nem törik csontját rendszeresen, nem fogják kiemelni a családból (nem mintha a gyermekotthonok biztosítani tudnák a lelkileg építő, árzelmileg biztonságos, tehetséget kibontakoztató környezetet).

A lényeg: pszichlógustól azt hallottam, hogy egy traumatizáló környezetben felnövő gyerek számára a lelki károkat már egyetlen megfelelő személy jelenléte is jelentősen csökkentheti. Ez a személy olyan, aki őt megérti, akire számíthat, akivel félelem nélkül beszélhet bárkiről, akiről melegséget és bárorítást kap. Legyél neki te ez a személy.

2021. febr. 21. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!