Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam neki, hogy zavar?

Megmondjam neki, hogy zavar?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok anyukámmal elek, mióta elváltak apával 7 éve.. állandóan negatív, mindenbe a rosszat látja, mindenért mást hibáztat.. Régóta rosszul érzi magát, tényleg mindennap faj mindene de évek óta kérlelem, hogy menjen el orvoshoz: nem-nem úgyis jobb lenne már meghalni, en nem akarok élni ..( az anyukája rákba halt meg fiatalon, az apukája is rakos volt ) Pár példa : azt mondja ciszta van a fejébe de és faj is ott szedul de nem érdekli, csomó van a mellebe de nem érdekli stb stb Magas a vérnyomása erre évek óta kap gyógyszert de nem hajlandó rendszeresen bevenni hiába mondom neki azt mindennap kell szedni ahogy az orvos mondta .. 1 hete betartja mindennap szedi ezért épp a feje már nem faj. De akkor van más.. Ahogy haza erek egész nap a panaszkodasat hallgatom mindennel kapcsolatban: faj mindenem, miért van ekkora kupi , ezt te rontottad el meg ezt is.. Ha valami tönkre megy csak en tehettem tönkre .. Nagyon leszivja az egész eletkedvem :( Felek oda menni már hozza ha haza erek hogy épp megint mi lesz .. Viszont tudom hogy o van itthon, és 25 évesen már elkellene koltoznom itthonról akkor nem hallgatnam mindennap ezt belátom.. Ezért érdekelne van ehhez jogom szólni hogy nekem kicsit sok ezt az állandó panaszkodast hallgatni, úgy hogy ellene nem tesz ? Vagy turjem el és ahogy kapok hitelt lelepek azt bírjam ki? Nagyon szeretem szerintem a világ legjobb anyukája, de minden egyes nap csak a negatívat hallgatni borzasztó.. Kapcsolat függő szerintem és egyedül egyáltalán nem boldog de felek attól hogy komolyan baja lesz és akkor már keso lesz .. évekig rengeteg xanaxot megevett sokszor nem volt képbe , néha a mai napig szedi.. viszont szerintem ennek köszönhetően nagyon feledékeny lett ..
2021. febr. 19. 18:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A xanax csak mankó, amíg be nem áll az antidepresszáns. Én például Escitilt kapok egy major depressziós szakasz után (öngyilkossági kényszerig jutottam, jó két hónap súlyos tünetek után kértem segítséget) de egy hónap alatt annyira jól reagáltam, hogy már engedik fokozatosan csökkenteni a xanaxot. Igaz, mindig csak fél szemmel kevesebbet. Napi négy szemmel kezdtem, most szedek napi kettőt a 0,5 mg-os xanaxból, remélem két hónap alatt teljesen letehetem, és elég lesz a másik.. És igen, a betegségnem súlyos része a passzivitás, a cselekvésre képtelenség, a beszűkült látásmód. Ezt saját bőrön tapasztalta,
2021. febr. 19. 21:12
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem, mivel ez betegség, méghozzá súlyos, nem valami rajta múló, magát megrázva levethető rossztulajdonság.
2021. febr. 19. 21:13
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
"ismerősöktol szokott kapni pár levéllel." Az ismerőseidnek a nyakára kéne lépni. Hogy mernek csak vényre adható, függőséget okozó gyógyszert másnak adogatni? Ki akarják nyírni anyádat?
2021. febr. 19. 21:14
 14/22 anonim ***** válasza:
Szakember nélkül biztosan nem változik. Ez egy tényleges betegség , nézz utána. Találhatsz képeket hogy egy egészséges ember agya mennyire, és milyen területen aktív, és egy depressziósé milyen. Még az ételek is befolyásolhatják hogy romoljon a depresszió, ha nem kapja meg a normál agyműködéshez szükséges anyagokat, vitaminokat, de ezt majd a szakember elmagyarázza neki ha hajlandó segítséget kérni. Azokat meg, akik a xanaxot hordják neki, sürgősen le kell állítani. Kétlem hogy háziorvos felírhatná neki, nekem MINDIG a pszichiáter írja fel, kivétel nélkül a következő kontrollig.
2021. febr. 19. 21:19
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Miért pszichiáter??? Nem értem. Az csak felírja a gyógyszereket, de a lelki részével nem tud mit kezdeni. A depresszió lelki betegség. Inkább pszichológus kellene anyádnak, hogy kibeszélje miért jutott idáig. Lehet barátai sincsenek, akik meghallgatnák.
2021. febr. 20. 06:07
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy a pszichológus ÖNMAGÁBAN nem biztos hogy tud segíteni. Én is pszichiáterhez, és pszichológushoz járok. Csak úgy mellékesen: a pszichiáter irányított tb-alapú nagyon jó pszichológushoz. Ne tegyünk már úgy mintha a gyógyszeres támogatás ördögtől való lenne. A mentális gondok is valós betegségek, ugyanúgy enyhítik a dogot a gyógyszerek mint egyéb betegségeknél.
2021. febr. 20. 07:57
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért pszichiáter, 15-ös, mert mikor már annyira súlyos a depresszió - és jelen esetben az -, hogy akadályozza az illetőt a normál életvitelben és öngyilkosság veszélye áll fenn, annak nincs ideje hónapokig-évekig tartó pszichoterápiára. Továbbá az a kategorikus állítás nem igaz, hogy a depresszió lelki betegség, ha így lenne, nem hatnának rá az antidepresszánsok. Vannak endogén (belső eredetű, vagyis agyi folyamatok okozta) és exogén (külső eredetű, vagyis a körülmények okozta) depressziók, és a kettő keveredhet is.
2021. febr. 20. 09:30
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Hatásvizsgálatok alapján a pszichológussal folytatott terápia és az antidepresszáns együttesen a leghatásosabbak a betegség kezelésében. Felborul az agyban a hormonális egyensúly, a neurotranszmitterek nem megfelelő arányban vannak, stb, ehhez kell a gyógyszer, minimum fél évig (hormonális rendszer lassan változik és finomhangolni kell úgymond), muszáj szoros orvosi kontrollal, hogy biztosan a lehető legjobb gyógyszert kapja. A pszichológussal folytatott terápia segít a viselkedésén, a szemléletén változtatni, edukálja, megfelelő eszközöket ad a kezébe a stresszel való megküzdéshez, segíti a megelőzésben is, hgoy felismerje, ha kezd rossz irányt venni az állapota (sajnos aljas betegség ez is és gyakori a visszatérés). Nem két hét meggyógyulni, de a gyógyszer már két hét alatt sokat segít.

Türelem kell, hosszú ideje fennáll a dolog, régi berögzült fájdalmas életeseményeket kell feldolgozni, ez sok idő,de megéri, mert egészségesebb és erős lesz tőle. Muszáj lenne abban is támogatni, hogy tudjon fogyni.

Egyébként a sokféle fájdalom lehet a nemmozgás és a depresszióval együttjáró tünet is, de létezik olyan, hogy krónikus fájdalomszindróma, ami teljesen pszichés és szintén egy jól képzett terapeuta a kompetens abban, hogy segítsen.

2021. febr. 20. 18:20
 19/22 anonim válasza:
Megoldódott?
2021. márc. 13. 01:26
 20/22 A kérdező kommentje:
Szomorú vagyok, hogy eltelt 2 év és semmi nem változott :( ijeszto ..
2023. febr. 12. 22:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!