Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy családban mi az apa szerepe?

Egy családban mi az apa szerepe?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy sokan azt gondolják, hogy ha valakinek gyereke születik fel kell adnia az addigi életét?

Az oké, hogy jó a családdal is lenni, de attól a korábbi programok megmaradhatnak? Pl. évi 3-4 alkalommal több napos utazások barátokkal, vagy épp egy héten több délután a hobbira szánva. Ezzel arányosan persze az anya is tölthet időt saját kedvtelésére.

2021. febr. 18. 11:15
1 2 3 4
 11/33 Shai-Hulud ***** válasza:
96%
Természetesen semmit nem kell feladni az eddigi életvitelből, lehet menni a haverokkal mindenfelé, utazgatni, szórakozni, wellnessezni, bármit. Csak gondoskodni kell a gyerek számára egy pót-anyáról és egy pót-apáról, akik játszanak vele, tisztába teszik, mosdatják, etetik, és egyáltalán szeretik a szülei helyett... De akkor az eredeti szülőkre nincs is szükség, szerintem ne is nevezzük őket szülőknek, mert erre a megtisztelő szóra ők alkalmatlanok.
2021. febr. 18. 12:07
 12/33 anonim ***** válasza:
26%

Egy gyerekvállalást nem úgy kell felfogni, mint valami rabszolgasorsot vagy börtönt!

Attól még lehet hobbija a szülőknek!

Tehát, attól még eljárhat az apa heti kétszer - háromszor edzeni vagy focizni, de, nyilván meg kell beszélni az anyával is az ilyen dolgokat.

Meg, az anyának is lehet attól még hobbija, kikapcsolódási tevékenysége! Egy családban ezért is fontos a kompromisszum, és a megfelelő kommunikáció!

De, tény, hogy a gyerek lesz az első! Tehát, nyilván nem kocsmázni vagy focizni megy az apa a gyerek szülinapi bulija - vagy iskolai előadása helyett!

Továbbá, a legjobb, ha vannak nagyszülők, és ők tudnak vigyázni a gyerekre vagy gyerekekre, amikor szükséges!

2021. febr. 18. 12:10
 13/33 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem netto hülyeség ez a kerdesben leirt magyarazat szeruseg kedves kerdezo.

Szogezzuk le hogya ferj sok esetben semmit nem csinal mikor a gyerek megszuletik (halaisten azert a legtobb mostani par mar nem is velekedik de en is ismerek olyan csaladot ahol 2 gyerek apuci kedveert lett, de foglalkozni veluk persze az anyukanak kell) azontul hogy elvarja hogy mire hazaer legyen kaja meg minden, mert hat a no egesznap otthon van. Ja csak egy újszülöttnel ez egy 24 oras muszak, ejjel se az apuka fog felkelni hozza.

Ezen tul pedig akkor az apuka lelepne evi 3-4x mondjuk 3-4 napra, na nekem ott lenne vege a kapcsolatnak.

Ne erts felre, nem azzal van a gond hogy talalkozni akar a barataival szerintem ez igenis fontos, de nem az elso par evben(legalabbis nem ilyen hosszu idore). Addig szerintem mellozni kell az ilyen tobb napos turakat meg mittudomen miket, mert a gyerek nem az anyuka kotelessege egyedul. Elottem mar nagyon jol leirtak hogy azzal nincs gond ha az apuka kvazi hazaer eszik aztan megy a kocsmaba, de ha az anyuka visszamenne dolgozni mert 2 evig csak a gyerekkel volt akkor mar milyen anyuka, az apuka persze tisztaba tenni se tudja es hasonlok.

De ha meg a mostani generaciot nezzuk es olyan lenne az apuka aki egy helyben vegig jatszik 8 orat hajnali 3ig, masnap meg az a baja hogy uristen nagyon faradt es nem tud most a gyerekkel lenni, az is a szakitas kategoria.

Aki apuka akar lenni az viselkedjen apukakent. Keszuljon fel ra hogy a mai vilagban nincs olyan hogy majd az asszony mindent megold, kikell vennie a reszet. Mar azt se mondhatja senki hogy mert Laci 12 orazik stb stb. Egy csomo no is 12 vagy 16 orazik. Ebben nincs semmi rendkivuli.

Gyerek mellett is lehet a baratokkal lenni, csak nem turazni meg hasonlok.

2021. febr. 18. 12:14
 14/33 anonim ***** válasza:
88%

Megegyezés kérdése , de heti pl 3 delutan az azt jelenti hogy kb este 8ra er haza apuka. Ha anyuka is elmenne 3 delutanra hetente az a 7 napból már 6. Mikor vannak egyutt? A gyerek fürdik, aztan megy aludni. Tehát vele addig az egyik szülő abszolut semmit nem foglalkozik Ez sok.

Kell a hobby persze mindenkinek. De az addigi élet megváltozik. Nem a hobbyba kell a családot beilleszteni hanem fordítva. Kiegyensúlyozott családi élet amibe belefér a hobby is.

2021. febr. 18. 12:17
 15/33 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj ezzel, hogy az ilyen "barátokkal lógás", nevezzük ezt focinak, kocsmázásnak, mindegy minek általában olyankor történik, amikor mindenki ráér. Vagyis akkor a gyerek sincs iskolában, nincs aki vigyázzon rá intézményileg. Ha ez heti háromszor történik, plusz anyuka is heti háromszor ilyet csinál, akkor legjobb esetben van heti másfél napjuk családként, de ugye az is csak akkor, ha nem kell semmit intézni, mert eddig a hobbiról beszéltünk. És hát főzni is kell, bevásárolni, takarítani, mosni...

Persze ha az a hobbi, hogy reggel ötkor felkel és elmegy futni, majd mire felkel a család, már megint ott van, na azzal semmi probléma, az ilyet akár naponta is lehet csinálni.

2021. febr. 18. 12:21
 16/33 anonim ***** válasza:
98%
Ha anyuka is a hobbijával tölt heti 3 napot meg apuka is, akkor mikor van együtt a család?
2021. febr. 18. 12:27
 17/33 anonim ***** válasza:
98%

Ez attól is nagyon függ, hogy mennyi segítséget kap a család és/vagy ki tudják-e fizetni a babysittert. Az emberek is nagyon különbözőek, nekem és a páromnak is például nagy részben olyanok a hobbijaink, amibe be lehet vonni egy gyereket is. Mindig lesznek nehéz időszakok, de azért egyáltalán nem arról van szó, hogy a baba születésétől 18 éven keresztül semmi másra nem lesz ideje a szülőknek.

Az apa részét illetően szerintem elég nagy változás történt az elmúlt 30 év alatt. Mikor én voltam ovis, 25 éve, akkor még minden gyerekért az anya vagy nagymama ment. 10-15 éve már rengeteg apukát is lehetett látni az ovi környékén, legalábbis a mi budapesti ovinknál. De idővel az egész országban elterjednek ezek a változások.

2021. febr. 18. 12:30
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt írtam, hogy heti 2 - 3 - szor a szülők eltűnnek egész estékre, és este 9 - re érnek haza, hanem maximum 1 - 1,5 órára tűnnek el. Az nem hinném, hogy olyan hatalmas áldozat!

Ennyi belefér!

2021. febr. 18. 12:35
 19/33 anonim ***** válasza:
84%

Hát nem tudom, 18-as, mondjuk jó irodai munkájuk van, 4-kor végeznek, összeszedelőzködnek, aztán elmennek még 1,5 órát hobbizni plusz utazás, aztán mindjárt fél hét, hét óra.

Ha anyuka meg apuka is megy, az tényleg heti 5-6 nap külön.

Én sem mondom, hogy gyerek után szűnjön meg minden más, de elképzelni sem tudom, hogy valakinek ne vágy jön rá, hogy ennél több, minőségi időt töltsön azokkal, akiket elvileg mindenkinél jobban szeret. Hát nincs is jobb érzés annál, mikor délután végre együtt a család, azzal semmilyen hobbi nem ér fel.

Mármint, szerető családoknál. Nekem is van hobbim, de biztos nem járnék el heti 2-3 délután, ha még a férjem is eljárna ennyit...

2021. febr. 18. 12:43
 20/33 anonim ***** válasza:
1%

Erre az alaptörvény válaszol:

„Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

2021. febr. 18. 12:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!