Hogyan kezeljem ha anyám féltékeny rám és nem szeret?
Körülbelül 10 éve vettem észre először, hogy anyám kárörvend ha nekem nem sikerül valami és ha sikerül akkor talál valamit amire hivatkozva leszidhat.
Minden beszélgetésünk alkalmával sajnáltatja magát hogy őt elhagyták bezzeg nekem milyen jó kapcsolatom van. De nem örül neki, hanem a párom szidja és engem is eggrecéloztat.
Minden héten vagy 1x sírok amiatt ahogy engem folyamatosan lehúz, szidalmaz és mindezt burkoltan teszi a "szeretet nevében".
Házas vagyok, 30 éves, a kapcsolatom a férjemmel jó, sikeres vagyok a cégnél, boldog vagyok. Egyedül az tesz boldogtalanná, hogy anyám állandóan szid, bánt.
Ha muszáj találkoznunk és beszélnünk (néha muszáj) hogyan védjem ki ezt a viselkedését?
Az én anyám is ilyen, de nekem csak az segített, hogy megértettem, hogy ő ilyen.
Ő nem engem akar bántani, csak a saját szenvedéseit nem tudja másképp kezelni. Én sajnálom leginkább, már nem is haragszom rá, bár sok évembe telt, hogy már ne akarjak megfelelni, megváltoztatni, megbeszélni dolgokat.
Bár szomorú, hogy már nem figyelek rá, meghallgatom, de néha azt se tudom, mit mondott, mert kb. minden 2. mondatában megsért és egyszerűen csak elengedem.
Mindenki abból gazdálkodik, ami van.
És ezt tíz éve hagyod??
Régesrég minimalizálni kellett volna a kapcsolatot.
Havi-kéthavi egy telefon max.
Én is csodálkozom, hogy még nem szakítottad meg a kapcsolatot vele.
Persze nyilván azért, mert mégiscsak az anyád, na de akkor viselkedjen is úgy, mint egy anya. Ha pedig nem tud, akkor szard le.
Nem tudom megszakítani a kapcsolatot teljesen, hosszú lenne leírni de bizonyos dolgok miatt muszáj kb heti 1x beszélnünk.
Rengetegszer panaszkodik nekem arról hogy ő milyen rossz anya, szóval vannak tiszta pillanatai amikor ráébred hogy nem jó amit csinál.
Csak ezzel meg sokra megyek mert eltelik 2 perc és csinálja ugyanúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!