"Mikor lesz már unokánk" - téma. Le lehet állítani valahogy a szülőket, vagy kötelességem örökké ezt hallgatni?
Mióta a párommal élek és dolgozok, azóta MINDEN találkozáskor, és néha még találkozások között, online is ezzel nyomasztanak a szüleim, hogy mikor lesz már unokájuk. Ezerszer közöltem velük, hogy 5 éven belül 10000% hogy nem lesz, és 99,999% eséllyel azután se soha, de akkor elkezdik tukmálni hogy ez az élet rendje, úgyse gondolom komolyan. Vagy elkezdik a bűntudatkeltést, hogy "kihal" a családunk, meg ki fog örökölni, stb.
(Egyébként anyósomék is ezzel nyaggatnak, de velük nem kell annyit beszélnem, meg a páromnak van tesója akik már tervezik a babát a párjával, így náluk hamarosan ki lesz pipálva az unoka. Nekem viszont nincs tesóm, "én vagyok a család jövője"...)
Véget lehetne ennek vetni valahogy, vagy csak az a két opció létezik, hogy kénytelen vagyok még 10-20 évig hallgatni az örökös lelki terrort, vagy pedig megszakítjuk a kapcsolatot?
Van bármi megoldás erre? Nagyon unalmas, pláne így hogy tényleg nem akarok soha gyereket. De ha akarnék is, akkor se kéne nyaggatniuk, mindenképpen értesíteném őket a fejleményekről, ha érkezne a baba. Nem értem, miért kell ezzel nyaggatni és terrorizálni.
27 éves nő vagyok.
Kerdezo a parodnak mi a velemenye amugy? Vele beszeltetek mar a baba kerdesrol?
Ne vedd magadra egyebkent, szerintem 10-bol 9 szulo felhanytorgatja, ha van parja a gyerekenek, ha nincs, ha hazas, ha nem...
Ne mondj ra semmit tenyleg, csak egyszeruen ne valaszolj, mert mar gondolom valaszoltal nekik elegszer. Nem a te hibad,hogy keptelenek megjegyezni a valaszod es semmibe is veszik.
Elszomorít, hogy ilyen sok embernek ez a hozzáállása a gyerekvállaláshoz, az pedig, hogy ENNYIRE az anyagiakon múlna, szerintem önbecsapás.
Érdemes elolvasni egy-két "nagyembernek" az életrajzát, hogy átlássátok, mennyire szerény körülmények között sikerült nemcsak "életben tartani", de iskolázott emberré fölnevelni őket (általában számos testvérrel együtt.)
26-os: Igen, biztosan van egy-két "nagyember" akinek sikerült a nyomorból kiemelkednie. De mondd ezt azoknak a mélyszegénységben élőknek, akik napról napra küzdenek az életben maradásért. Lehet, hogy fel lehet nevelni akár 3-4 gyereket is "szerény körülmények között", az viszont más kérdés megéri-e végigszenvednie a családnak emiatt az életet.
A kérdésre válaszolva azt tudom mondani, amit a többiek is. Világosan elmagyarázni minden érvedet (nem hagyni hogy közbevágjanak), és ha ez sem segít, csúnyábban odamondani nekik. Hogy a kedves kommentelőt idézzem aki a szülésre bátorít: a szüleid jót akarnak neked. Ha ez tényleg így van, el kell fogadniuk a véleményed és a preferenciád. Ellenben sajnos úgy látszik, mégsem azt akarják mi jó neked, hanem ami nekik. Nekem ez a véleményem.
26-os, mi szomorít el ezen?
Örülj, hogy a te gyerekednek több erőforrás marad a földön, és hogy a világ nem lesz tele 20 év múlva lelkibeteg gyerekekkel, akiket nem is akartak a szülei. Nem értem, mit zavar titeket, hogy más nem akar gyereket, örülni kéne, hogy valaki belátja, nem alkalmas gyereknevelésre.
Én amúgy elég szegényen nőttem fel, hát azt nem kívánom a gyerekemnek, szóval de, igenis múlik a pénzen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!