24 éves fiú vagyok, egyetemen tanulok és mellette tanítok 3 éve (rendes általános iskolában, alapítványiban) és külön élek, másik városban albérletben. Sajnos nem voltam sosem az az ember, aki félretett volna pénzt de amire kellett, volt (nem szülőktől) . Eddig nem tudok felmutatni anyagilag semmit egy félmilliós autón kívül. Az utóbbi fél évben 1 millió forint diákhitelt vettem fel mert szülői segítséggel lehetőségem nyílt azon gondolkodni, hogy vegyünk egy kis házat, ami hosszabb távú befektetés lenne. Közben megismerkedtem egy lánnyal, rengeteg pénzt elköltöttem rá a szerelem hevében és vettem egy tévét, konzolt és költöttem kb 150 ezer Ft-ot az autómra ami nem volt szükségszerű így elment a felvett összes diákhitel. Így visszanézve tudom, hogy nagyon felelőtlen voltam és most már biztos nem így csinálnám. Lelkiismeret-furdalásom van, mert néhány hónap alatt eltapsoltam kb annyit, amennyit 1 szülőm keres egy évben. Szeretem a szüleim, sosem volt semmilyen problémám velük, jól és szeretetben neveltek de ma apám azt mondta, hogy hálátlan vagyok mert másvalaki ennyi szülői segítséggel biztos előrébb tartana.
Szerintem se hálátlan vagy, hanem felelőtlen. De ezt te is belátod, ezért gondolom a jpvőben felelősségteljesebb leszel. Szerintem 24 évesen előrébb tartasz anyagilag mint sok korodbeli.
2021. febr. 14. 13:01
12/35 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem EGYSZERI volt a pazarlásod, hanem hónapig tartó. Folyamatosan korrigálhattad volna a költekezőgörcsödet, de te hosszú időn keresztül mindennap úgy döntöttél, újra és újra, hogy szrod el a pénzt. Ez nem ballépés, hanem személyiséghiba. Ezért gondolom úgy, hogy ha megint pénzhez jutsz, megint beáll ez az agyi állapot nálad, és muszáj költened.
2021. febr. 14. 13:10
13/35 anonim válasza:
Én alapban nem értem, hogyha nem albérletre, tanszerre, kenyérre kell a diákhitel, akkor a világ legszarabb kamatozású hitelét hogy jut eszébe valakinek felvennie?...és utána elszórnia baromságokra.
A házvásárlás (befektetésként?Kinek? Neked vagy nekik?) úgyis szülői segítséggel ment, arra teljesen felesleges volt felvenned diákhitelt, azt az 1 milliót a szüleid hozzátehették volna, vagy vettek volna fel sokkal kedvezőbb kamattal 1 millió Ft hitelt.
A hálátlant pedig apád nem úgy gondolta, hogy nekik hálálkodj, mert az ilyen normális szülőknek a legnagyobb "hála", ha látják, hogy a gyerekük a segítségüket (és ezáltal a munkájukat) MEGBECSÜLI és halad az életben. Ha így vesszük, akkor valóban hálátlan vagy és felelőtlen.
2021. febr. 14. 13:10
14/35 anonim válasza:
Te csak akkor fogsz boldogulni az életben, ha nem te kezeled az anyagi ügyeket, hanem mondjuk a leendő feleséged. Szakemberhez kellene fordulnod, ez egyáltalán nem olyan laza kis probléma, amit műveltél, ilyenekből lesznek a végén a hajléktalanok. Vagy akik visszakéretőznek a mamahotelbe, és el kell tartani őket, mert nem lehet pénzt a kezükbe adni.
2021. febr. 14. 13:13
15/35 anonim válasza:
Jézus, ne szidjátok már, nem csinált semmi eget rengetőt, nem hálátlan és nem felelőtlen. Ezt tartotta fontosnak, megtette. Majd visszafizeti a diákhitelét.Ne tapossátok agyon a semmiért. Mi az az 1 Milla manapság?? Nem a lovin szórta el , nem ellopták, nem szétosztogatta, fel tudja mutatni, mit vett belőle.Ismerősöm 800 000 ft-ért vett Givenchy táskát, na az szerintem elgondolkodtató, de ő boldog vele, szerinte jó vétel volt, egy percig nem bánta meg. És ez az ő döntése,ő dolga.
2021. febr. 14. 13:18
16/35 anonim válasza:
És mi lett a házzal?
2021. febr. 14. 13:24
17/35 anonim válasza:
15 de pontosan elszórta hülyeségekre..
2021. febr. 14. 13:27
18/35 anonim válasza:
Szeretnéd megszabni, hogy ki és mit gondoljon, válaszoljon egy kérdésre?
Hát az sajnos egyelőre nem fog menni, az offolásért meg elnyered méltó jutalmadat!:)
2021. febr. 14. 13:27
19/35 anonim válasza:
Szia, troll.
2021. febr. 14. 13:28
20/35 A kérdező kommentje:
A házzal még semmi, elkezdtem nézelődni, 2 ingatlant megnéztem már ebből tetszene az egyik. Szüleim azt mondták, így nincs értelme a ház vásárlásának, bizalmatlanok velem szemben ilyen téren. Úgyhogy nem tudom, mi lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!