Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van annyi mérgező szülő...

Miért van annyi mérgező szülő (nem alkoholista, szerencsejátékos, gyerekverő, zabigyereket gyártó szülőre gondolok)?

Figyelt kérdés
2021. febr. 13. 13:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Azért, mert ebben az országban elvárás lenyomorodni és kiégni lelkileg, segítséget kérni és kilépni a sz.rból bezzeg ciki. Amúgy ez nem csak családon belül létező jelenség, így van ez sokszor baráti körben, munkahelyen is. Vannak emberek, akiket szó szerint irritál, ha a másik kicsit is pozitív, és már egy mosolyért is ölne. Remélem, hogy jól értettem a kérdést.
2021. febr. 13. 14:52
 12/27 Metionin ***** válasza:
84%
Mert a szaporodás nincs feltételekhez kötve. Több országban már a kutyákhoz is "jogsi" kell, gyereket meg csinálhat boldog-boldogtalan.
2021. febr. 13. 15:16
 13/27 anonymousreview60 ***** válasza:
92%

#12 (15:16): Sajnos tényleg nem kell a gyerekcsináláshoz hatósági engedély.

Kérdező: A jelenéség oka, hogy Magyarországon még nem jellemző/felvállalható a magunk mentális bajaival foglalkozni. Ezek eredete nagyban a szülői mintára vezethető vissza. Ezzel szembenézni munka, idő - és sokszor pénz -, amit nem akaródzik belefeccölni. Ehelyett "A szüleim is így csinálták, majd csak lesz valahogy." elve a jellemző. Még.

Te és én annyit tehetünk, hogy megoldjuk az öröklött vagy csinált problémáink nagyobb részét, és nem közösködünk olyanokkal (párkapcsolatilag), akikkel legalább az elért szint fenntartása - de inkább kis emelése - nem lehetséges az ő megsegítésükkel egyidejűleg.

2021. febr. 13. 15:43
 14/27 anonymousreview60 ***** válasza:
70%
A Redditen volt egy sztori, amiben egy 20+-os srác szülei beszélgettek el a különélő gyerekkel, hogy valaki dokumentumfilmet készíteni poliamóriás kapcsolatban élőkkel, és mit szólna, résztvenne-e. Akkor először - én nem indulatmentesen - a "gyerek" elmondta, hogy milyen volt neki ott, akkor és úgy. Pl. hazamenni, hogy egy hótvadidegen faszi várta otthon (abúzus nem volt), máskor egy rakat idegen férfi és nő, nem mentek el iskolai programra stb. Szóval elhanyagolás az volt. A szülők persze megsértődtek. De itt sem a poliamória volt a baj, hanem hogy a családot nem szabad ezzel terhelni, hazavinni tilos. Azok ott éretlenek voltak. Az ismerős pasi nője meg a "babytrap"-pel hülye. Ezért (is!) kellene, hogy a fogamzásgátló a csapvízben legyen, az antifogamzásgátló meg vényköteles. Mindegy, a férfi fogamzásgátlás már közel.
2021. febr. 13. 15:44
 15/27 anonim ***** válasza:
54%

Magyarországon még nem jellemző/felvállalható a magunk mentális bajaival foglalkozni.

Tudod, mi nem jellemző? Felelősséget vállalni. Messze nincs annyi mérgező szülő, gyerek, kolléga, akárki, mint amit el akartok hitetni magatokkal. Eygszerűen egyszerűbb rájuk fogni a bajotokat.

2021. febr. 13. 15:51
 16/27 anonymousreview60 ***** válasza:
79%
#15: A felelősség-nemvállalás is egy kezelendő pszichikai baj.
2021. febr. 13. 15:56
 17/27 A kérdező kommentje:
Az nem mérgező, ha azt mondják, hogy diplomásként nem érdemlem meg a fizetésemet, mert nem rokkanok bele fizikailag?
2021. febr. 13. 15:56
 18/27 anonim ***** válasza:
75%
15-ös fordítva ülsz a lovon, mert nem mi vagyunk azok, akik másra kenik a bajukat, azok pont a mérgező emberek. Én köszönöm, sokkal jobban vagyok, amióta egy csomó negatív, egoista, lehúzó "barátot" kidobtam az életemből, de még rokon is van, akivel semmi kapcsolatot nem tartok ilyen magatartás miatt. Szóval de, én felelősséget vállalok magamért, és nem fogom csak azért tönkretenni magam, mert pár besavanyodott embert zavar, amiért én tudok jobban élni, mint ő.
2021. febr. 13. 16:05
 19/27 anonim ***** válasza:
12%
Nem, nem mérgező. Szimplán egy idióta aki ezzel jön.
2021. febr. 13. 16:06
 20/27 A kérdező kommentje:
A saját szüleim? Hogy nem érdemlek meg ennyi fizetést, mert fizikailag nem értőltetem meg magamat?
2021. febr. 13. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!