A problémám elég érdekes. Már 9 éve elköltöztem otthonról egy évben egyszer vagy kétszer megyünk haza látogatóba. A tavalyi év elég húzós volt, hiszen itt volt a vírus én meg terhes voltam. Meg persze két gyerekkel 300 km nem leányálom. A múlthetet ott töltöttem a szüleimnél. Elég érdekes dolgokat művelt anyukám. Hajnalban kelt, az egész házat kitakarította, ablakot pucolt. Olyan hypó szag volt a házban, hogy marta a torkomat. Minden fénylik arany tiszta. Apám szerint ez mindennapos. Munka előtt hajnalban kitakarít ilyen szinten, sőt munka után megint. Volt olyan is állítása szerint, hogy felmosta a betont az udvaron. Most azt tervezi, hogy hozzáépít a házhoz és csak ott lehet enni mert őt zavarja a morzsa és az ételszag. Olyan rosszul éreztem magam nála. Mindig azt nézte, hogy mit csinálnak a gyerekek. Ha leesett valami a földre ment is a porszívóval egyből. Folyamatosan törölgette a gyerekeket törlőkendővel. Olyan mintha múzeumban lettünk volna. Apámnak is elege van. Nem az a baj, hogy szereti a rendet hanem az, hogy szerintem ez beteges. Kihez lehet fordulni? Pszichológus?
Valószínűleg ez már kóros, és igen, pszichológus segíthet, de ehhez anyukád beleegyezése is kell.
2021. febr. 13. 12:04
3/10 anonim válasza:
Ha nem on es kozveszelyes nem fogjatok tudni pszichologushoz meg sehova se kuldeni az az igazsag....
Miert nem tetted szova? 9 evvel ezelott nem volt ilyen? Vagy gyerekkorodban?
2021. febr. 13. 12:10
4/10 anonim válasza:
Anyukád kényszerbeteg, kényszeres tisztaságmániás. Ez gyógyítható, van rá jó gyógyszer. Beszélj a háziorvosával, hogy mit ajánl.
2021. febr. 13. 12:13
5/10 anonim válasza:
Kényszerbetegség. Pszichológus, de ha nem együttműködő, akkor nem fog menni. Mindenesetre ez jobb, mint az ellenkezője, a kényszeres gyűjtögetés.
2021. febr. 13. 12:28
6/10 anonim válasza:
Anyád OCD-s, de amíg nem ismeri be - ebben az egészben amúgy az a szép, hogy nincs betegségtudat -, addig nem tehettek semmit.
Pszichológushoz nem fog menni, mert "semmi baja", és ő "nem bolod".
Ez van, ráadásul az ilyen ember a körülötte élőket teszi teszi a viselkedésével.
Sajnálom apádat, mert ebbe Ő fog belebolondulni. :(
2021. febr. 13. 12:33
7/10 anonim válasza:
Nincsenek családi barátok akik esetleg tudnának segíteni? Pszichológushoz mit szól, mi a véleménye róla?
2021. febr. 13. 13:19
8/10 anonim válasza:
Leülni vele, és elmondani, hogy ő idegbeteg, kényszercselekvéses, két választása van: vagy eljár veletek pszichiáterhez, és elfogadja a kezelést (nélkületek hazudni fog, és kihagyja a kezeléseket), vagy nem lát többé titeket, mert nem látogatjátok tovább.
2021. febr. 13. 13:21
9/10 anonim válasza:
A húgom is ilyen!
Mielőtt lecsavarja az ecetes üveg kupakját, az egész üveget lemossa a mosogatóban, eltörli. Használat után mielőtt visszatekerné a kupakot, azt külön elmossa, eltörli. Amikor ezzel végzett, akkor kifertőtleníti a mosogatót és azt is szárazra törli.
Nincs betegség tudata,...csak egy boldogtalan élet van mögötte.
Nem volt ilyen. Amit anyád csinál, annak is van múltban gyökerező oka.
2021. febr. 13. 14:16
10/10 anonim válasza:
Ez sajnos szakember nélkül nem fog menni. Rá kellene venni valahogy, hogy belássa, nem normális a viselkedése, és hogy pszichológushoz forduljon. Nem lesz egyszerű menet, az ő generációja még nem feltétlen olyan nyitott a pszichológiára, mint mondjuk az utána jövők, de meg kell próbálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!