Szüleimmel való kapcsolatom egyre kibírhatatlanabb, tudnátok ötletet adni, hogyan tudok ezen változtatni?
Sziasztok
Úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom nagyon kibírhatatlan lett. 22 éves egyetemista vagyok, dolgozom. Itthon lakom még mert van még egy kis rövid időm az egyetemből. Amikre itthon megkérnek azokat a dolgokat megszoktam csinálni, de úgy érzem, hogy mindennel csak a probléma van amit csak csinálok vagy mondok. Ha már megjegyzést teszek valamire velük kapcsolatban akkor azt mindig támadásnak veszik. Meg konkrétan kiegészítik a mondataimat a fejükben, hogy ezt én hogyan milyen tiszteletlenül mondom. Pedig úgy gondolom, hogy szépen szoktam beszélni velük, de amikor valamin összeveszünk akkor hajtogatják mindig, hogy,, bezzeg xy milyen kedves a szüleivel'' stb. Meg, hogy én nem adom meg nekik a tiszteletet, de azt elfelejtik, hogy nem csak a gyereknek kellene megadni a tiszteletet a szülei felé úgy gondolom. Kicsit ez ilyen régies nevelési mód ami nekik benn ragadt a fejükben. Meg sokszor megkapom, hogy ,,ők mennyire tisztelték mindig a szüleiket, hogy az volt amit csak ők mondtak még ha hülyeség is.'' Úgy tűnik nekem, hogy a sok munkától, meg a fáradtságtól annyira kimerültek és ezáltal olyan türelmetlenek lesznek. Minden pitiáner dolgomba belekötnek és úgy érzem, hogy próbálnak bekorlátozni főleg Anyukám. De eljutottam már az évek alatt addig a pontig, hogy úgy érzem, hogy ezt már nem tudom tovább bírni. Nem lehet velük szinte kibírni a mindennapokat, legfeljebb akkor ha tényleg nem szólok szinte hozzájuk.
Ezen én próbáltam már változtatni csomószor de mindig az lett csak a vége, hogy elbeszélünk egymás mellett és ideiglenesen megoldódik a probléma úgy, hogy én elnézést kérek azért amivel én megsértettem őket. Tudom, hogy ez majd ha lesz teljes full time állásom, saját albérlettel akkor ez a probléma meg fog oldódni mert akkor nem tudnak majd így beleszólni az életembe. Nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt a problémát megoldani. Gondolkodtam már arra is, hogy pszichológushoz fordulok.
Ti mit tanácsoltok, mi lenne a legjobb megoldás erre?
Koltozz el tarsberletbe!! Szobat berelsz. Ott csak te laksz. Furdo konyha wc nappali kozos terulet. 1-3 lakotarsad van a tobbi szobak szamatol fuggoen.
Budapesten ez bevalt lakhatasi firma diskok es fiatal/30-as dolgozok kozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!