Mit csináljak anyámékkal? Kibírhatatlan, hogy 18 évesen még mindig korlátozni akarnak!
A leírás előtt leszögezném, hogy nem hiszti. De már nem tudom, mit tehetnék...
Sosem voltam az a bulizós fajta. Én csak szeretnék a barátommal lenni akár teljes hétvégét, mert messze lakik, illetve dolgozni, hogy egy kevéske pénzem legyen, és ne a szüleimen élősködjek. Már rég a páromhoz költöztem volna, de itthonról is másfél óra a suli, tőle még több lenne. Megmondtam, hogy ezt a tanévet végig csinálom, aztán átiratkozom esti suliba, mert ezt a hajtást nem bírom. Mindemellett az emberekkel is bajom van, pontosabban nekik velem (tanároknak-diákoknak egyaránt), és már nem is érdekel semmi a gimiből. Én már csak dolgozni szeretnék, eltartani magam, mellette sulizni, utána pedig pár szakmát szerezni. Ebben mi a semmirekellősség? Mert szerintük ez az. Három hónapot kellene még itthon kibírnom, de egyre nehezebb. Ma is kaptam hatalmas fejmosást, mert "lógni' suliból (orvosi igazolással persze...), biztos a barátom visz rossz útra, és meg is lett tiltva, hogy átjöhessen. Nincsenek barátaim, mert mindig be voltam zárva, csak ő van nekem, és még csak őt sem láthatom? Elegem van...
Kissé kusza lett a történet, mert jelenleg is idegállapotomban vagyok. Ha valami nem világos, kérdezzetek nyugodtan, addig is várom a hasznos válaszokat. 18/L
Minden lecsúszás így indul...
Ha elkezdesz dolgozni, mellette tanulni az még jobban le fog terhelni a jelenlegi állapotnál...
18 évesen nem élősködsz, persze ha nem hisztizel extra igényekért...
Én ezt amit leírtál erről.lebeszélnélek, mert ez tuti bukta lesz.... ez csak leírva könnyű...
"Mindemellett az emberekkel is bajom van, pontosabban nekik velem"
Ha mindenkivel bajod van, nem a "mindenki" a hibás...
.
Szörnyű, amit leírsz!
Egy 18 éves, felnőtt lányt, aki még tanul, korlátozni akarnak szülei.
Nemhogy örülnének annak, hogy szó nélkül elfogadod a tetőt a fejed fölé, eltarthatnak, netán még mosnak is rád és takarítanak utánnad.
Megoldás az elköltözésed és persze önmagad eltartása.
Aztán akkor mehetnek hozzád látogatóba, amikor megengeded nekik.
Idegállapotban vagy? Honnan jöttél, a Mónika showból? :D
Mindennel és mindenkivel bajod van, eleged van a gimiből (holott nemsokára végeznél), és már mennél el otthonról, lógsz a suliból, nem érdekel semmi, csak a pasid...
Én sem jósolnék neked sok jövőt. Ha már ezen hisztizel, hogy nem bírod a gimit, mi lenne veled egy munkahelyen? Vagy netán felsőoktatásban? 1 hónap után sírva fogsz szaladni a pasidhoz, hogy tartson el, aztán majd menekülsz vissza a szüleidhez, amikor kitesz, és ott maradsz szakma, pénz, minden nélkül, pont emiatt a hozzáállás miatt.
Kicsit kapd össze magad (dolgozni egyébként nyugodt szívvel elmehetsz, 16 éves kortól szabad diákmunkázni, a szüleid meg nem zárhatnak be, és nem is akarnak), húzz bele a tanulásba, ne utálatoskodj az emberekkel, és akkor majd meglátják a szüleid, hogy még lehetsz életképes a jövőben.
Az a baj, hogy így tudod.mi vár rád? Minimum 8 óra, de becsúszhat a 12.óra.munka is... igy biztos hogy nem fogsz te tanulni mznka mellett...
Jó uton haladsz, hogy tönkre tedd az életed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!