Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért romlik meg ilyen sok...

Miért romlik meg ilyen sok embernél a gyermek szülői kapcsolat?

Figyelt kérdés

Olyan sokszor látom hogy sok ember szereti a szüleit de ha pl. már együtt kéne lakni vele akkor isten mencs, mert nem tudnék anyámmal vagy apámmal együtt élni..

Nemrég volt egy ilyen kérdés hogy miért ciki ha együtt él valaki a szüleivel..

Hát nem tudom én most külön élek de bármikor tudnék együtt élni anyummal vagy apámmal

2021. febr. 10. 14:59
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
92%
Én nagyon szeretem a szüleimet, egyáltalán nem romlott meg a kapcsolatunk, de eszembe sem jutna velük együtt lakni. Egész egyszerűen azért, mert lassan 40 éves felnőtt ember vagyok, kialakult szokásokkal, életritmussal (nem mellesleg férjjel és két gyerekkel) és ugyanígy a szüleimnek is megvan a maga élete, szokásai. Akármennyire is szeretjük egymást, a végén csak feszültség lenne abból, ha együtt élnénk. Más az is, ha valaki sosem költözik el és válik önállóvá.
2021. febr. 10. 15:04
 2/40 anonim ***** válasza:
95%

Az, hogy felnőtt emberek nem szívesen laknak együtt, nem azt jelenti, hogy megromlott a kapcsolat, hanem azt, hogy annyira eltérően élnek, hogy az már folyamatos konfliktust generálna.

Ha hazaköltöznél, lehet, hogy 3 hónap után te is ezt mondanád.

Mert hiába szeretem én az anyám, ha ő mindent Domestossal és hipóval takarítana, én meg vegyszermentesen. Ha ő húst hússal enne, én meg zöldséget zöldséggel. Ha őt rendetlenségnek érzi, hogy ott van a komódón a befizetésre váró csekk, én meg szeretem, ha szem előtt vannak az ilyen dolgok.

A kompromisszumoknak is van mértéke.

2021. febr. 10. 15:05
 3/40 A kérdező kommentje:
És egy párral miért más a dolog? ugyanúgy lényegében egy idegen ember.. más szokások stb..
2021. febr. 10. 15:09
 4/40 anonim válasza:
88%

Szerintem azért mert a szülők nem ismerik igazán a saját gyereküket.

Én sem lakok a szüleimmel lakom.

20F

2021. febr. 10. 15:11
 5/40 anonim ***** válasza:
91%

A szülő mindig a gyereket latja benned és nagyon sokszor nem tud kilépni a nevelő szerepből. Be akarja osztani az idődet, átrendezni a szobádat, megmondani milyen ruhát vegyél fel, stb.

A párod felnőttként ismer meg, nem akar nevelni, a partnered akar lenni, egymáshoz alakultok.

2021. febr. 10. 15:20
 6/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert totál más korosztály, totál más igényekkel, más bioritmussal, más szokásokkal, más prioritásokkal. A szeretet nem ilyen dolgokban mérendő, és ez nem megromlott kapcsolatra utal. Otthon már az is irritálja őket, ha csendben, elvonulva éjfélkor gépezek. Hosszú távon nem tudnánk együtt lakni, és ezzel semmi baj sincs.
2021. febr. 10. 15:20
 7/40 anonim ***** válasza:
96%

Párral azért más a dolog, mert nyilván alapvetően olyan emberrel maradsz együtt hosszú távon, akivel hasonlóak a nézeteitek, az életstílusotok, a szokásaitok és akivel tudtok egymáshoz alkalmazkodni. A párodat ugyanis te választod meg, a szüleidet nem.

És nem mindegy, hogy néhány dologban kell alkalmazkodni vagy nagyon sok dologban, mint a szülőknél - főleg, mert a szülők, ahogy az 5-ös írja, sokszor nem is tudnak kilépni a szerepből, nevelni akarnak és nem alkalmazkodni.

2021. febr. 10. 15:24
 8/40 anonim ***** válasza:
93%
Szeretem őket, gyakran is latogatjuk őket parommal, de velük lakni... Nem egeszseges rgyik fel szamara sem, sok a konfliktusforras. Parommal lakom, ergo eleg egy emberhez alkalmazkodnom. Ha szuleimmel laknek, meg a parom is, akkorar rogton 5 emberhez kellene alkalmazkodnom, mert van 2 fiatalkoru ocsem is. Na ezert nem, nekem igy nyugodt es teljes az eletem. Arra van idom amire akarom, akkor pihenek, amikor akarok, nincs az h apam hajnali 3kor indul dolgozni, en meg aludnek, de nem tudok. Vagy higy en 11kor erek haza, es ok nem tudnak tolem rendesen pihenni.
2021. febr. 10. 15:25
 9/40 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, hány éves vagy?

Feltételes módban sokan tudNÁNK együtt élni... De kijelentő módban nem biztos! :-DDDD

Bármennyire is szeretjük egymást! A többiek már leírták előttem...

2021. febr. 10. 15:30
 10/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem romlik meg a kapcsolat, hanem egyszerűen felnövünk és ki akarunk lépni a gyerekszerepből. A szüleinknek meg 60 évesen is a gyereke leszünk. Aki szól hogy húzz kabátot mert megfázol. Önállósodni akarunk. A párunk az meg teljesen más. Ott átlagban igaz a mondás az ágy kibékít. Ne lehet összekeverni együttélésben egy szülőt és egy társat.
2021. febr. 10. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!