Miért romlik meg ilyen sok embernél a gyermek szülői kapcsolat?
Olyan sokszor látom hogy sok ember szereti a szüleit de ha pl. már együtt kéne lakni vele akkor isten mencs, mert nem tudnék anyámmal vagy apámmal együtt élni..
Nemrég volt egy ilyen kérdés hogy miért ciki ha együtt él valaki a szüleivel..
Hát nem tudom én most külön élek de bármikor tudnék együtt élni anyummal vagy apámmal

Az, hogy felnőtt emberek nem szívesen laknak együtt, nem azt jelenti, hogy megromlott a kapcsolat, hanem azt, hogy annyira eltérően élnek, hogy az már folyamatos konfliktust generálna.
Ha hazaköltöznél, lehet, hogy 3 hónap után te is ezt mondanád.
Mert hiába szeretem én az anyám, ha ő mindent Domestossal és hipóval takarítana, én meg vegyszermentesen. Ha ő húst hússal enne, én meg zöldséget zöldséggel. Ha őt rendetlenségnek érzi, hogy ott van a komódón a befizetésre váró csekk, én meg szeretem, ha szem előtt vannak az ilyen dolgok.
A kompromisszumoknak is van mértéke.
Szerintem azért mert a szülők nem ismerik igazán a saját gyereküket.
Én sem lakok a szüleimmel lakom.
20F

A szülő mindig a gyereket latja benned és nagyon sokszor nem tud kilépni a nevelő szerepből. Be akarja osztani az idődet, átrendezni a szobádat, megmondani milyen ruhát vegyél fel, stb.
A párod felnőttként ismer meg, nem akar nevelni, a partnered akar lenni, egymáshoz alakultok.

Párral azért más a dolog, mert nyilván alapvetően olyan emberrel maradsz együtt hosszú távon, akivel hasonlóak a nézeteitek, az életstílusotok, a szokásaitok és akivel tudtok egymáshoz alkalmazkodni. A párodat ugyanis te választod meg, a szüleidet nem.
És nem mindegy, hogy néhány dologban kell alkalmazkodni vagy nagyon sok dologban, mint a szülőknél - főleg, mert a szülők, ahogy az 5-ös írja, sokszor nem is tudnak kilépni a szerepből, nevelni akarnak és nem alkalmazkodni.

Kérdező, hány éves vagy?
Feltételes módban sokan tudNÁNK együtt élni... De kijelentő módban nem biztos! :-DDDD
Bármennyire is szeretjük egymást! A többiek már leírták előttem...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!