Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni borostyán...

Mit lehet kezdeni borostyán szülővel?

Figyelt kérdés

Szeretem, de megfojt. Minden nap hív..ha nem hívom, akkor jön az érzelmi zsarolás..túl sokat akar belőlem. Lassan 3 éve nem élek vele. Heti többször is találkozunk, nekem kevesebb is elég lenne. Beszélni nem nagyon lehet vele, és megbántani sem akarnám, de nem bírok így létezni, hogy minden dolgomba bele akar szólni, és kb gyereknek tart..lekezelő, negatív stílusa van. Sokszor kéretlenül segít, beakarná osztani az időmet..a párom is kivan tőle.

Viszont idős, és nincs igazán társasága, de ezt az űrt akkor sem velem kéne betöltenie..

Ti mit tennétek?

2021. febr. 9. 15:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Amíg TE NEM ÁLLSZ KI magadért, és nem teszed helyre, addig ez lesz.

Egyszerüen nem veszed fel a telefont, nem hívod naponta, nem találkozol vele hetente többször, nem mondasz el mindent magadról - elöször emgsértödik, idövel pedig megszokja.

2021. febr. 9. 15:54
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

mik ezek a kifejezések, honnnan szeditek őket? helikopterszülő, borostyánszülő xddd

Amúgy meg ameddig te magad nem nősz fel fejben, addig hogy várod el, hogy ő felnőttnek tekintsen? Állítsd le, ha majd úgy érzed képes vagy rá.

2021. febr. 9. 16:02
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Ezen sajnos csak Te tudsz változtatni, a sarkadra kell állnod. Hasonló cipőben voltam, tapasztalatból beszélek. Először is ülj le vele és mond el hogy mit is érzel, illetve azt, hogy Te ezen változtatni fogsz, ha tetszik neki ha nem. Eleinte kezd azzal hogy nem beszélsz vele csak minden harmadik nap, ha pedig úgy érzed hogy elkezdne érzelmileg zsarolni, akkor figyelmeztesd hogy Te előre szoltál, ha nem fejezi be azonnal akkor ráfgod tenni a telefont. Ha nem érdekli akkor pedig így is kell tenned. Az első hónapok biztos nem lesznek neki könnyűek, arra garantáltan számíts hogy meg fog sértődni, de hidd el, ha nem is fogja megérteni, elfogadni elfogja a helyzetet. Neked pedig csak ez a lényeg, a saját mentális egészséged érdekében.
2021. febr. 9. 16:17
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Először gondolkozz el rajta mennyi távolságot szeretnél tőle és hol húzod meg a határt aztán beszéld meg vele.

Elsőre, másodikra és harmadikra sem fogja elfogadni de ha elég sokáig nem engedsz belőle idővel belenyugszik.

Lényeg, hogy miután elhatároztad a részleteket ragaszkodj hozzájuk minden egyes alkalommal és ne engedj belőle.

Kezdetben megpróbál majd érzelmileg zsarolni de ne engedd magad.

Nekem az volt az elhatározásom, hogy hetente kettő telefonhívás maximum 10-15 percig és havi egyszer találkozás maximum 2 óra erejéig.

Megkérdeztem milyen hobbihoz lenne kedve és az alapján vettem neki bérletet egy tanfolyamra, hogy többet legyen emberek között.

Nagyjából fél év volt mire megszokta de most már elég kördülékenyen megy.

2021. febr. 9. 17:15
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Fú én azt hittem minden ezo szarságot ismerek, de a borostyán még nekem is új.
2021. febr. 9. 18:14
 6/13 TR75 ***** válasza:
75%
Muszáj meghúznod a határokat.
2021. febr. 9. 19:19
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
Először közöld vele normálisan, hogy szerinted nem kellene ennyit találkoznotok/beszélnetek. Mondd el neki, hogy már külön élsz. Ezt fogadja el. Majd fogod hívni, de most leteszed a telefont. Ha hív vagy zsarol, ne vedd fel, ne foglalkozz vele. 2-3 hét múlva hívd, ha addig kibírja. Azt is mondd neki hogy Te fogod keresni és ne ő téged
2021. febr. 9. 19:23
 8/13 ZsanettPuzsoma válasza:
81%
Mondd el neki hogy te már felnőtt vagy és nem kell minden lepesedre oda figyelnie.
2021. febr. 9. 20:02
 9/13 TR75 ***** válasza:
78%

Ez nem ezó, ez csak egy elnevezés, ami az ilyen szülő jellegzetes viselkedésére utal (v.ö. hasonlat, metafora és társai).

2021. febr. 9. 20:25
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

#9:

Persze. Nekem pl. porcelán anyám és WC pumpa apám van.

2021. febr. 10. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!