Mit lehet kezdeni borostyán szülővel?
Szeretem, de megfojt. Minden nap hív..ha nem hívom, akkor jön az érzelmi zsarolás..túl sokat akar belőlem. Lassan 3 éve nem élek vele. Heti többször is találkozunk, nekem kevesebb is elég lenne. Beszélni nem nagyon lehet vele, és megbántani sem akarnám, de nem bírok így létezni, hogy minden dolgomba bele akar szólni, és kb gyereknek tart..lekezelő, negatív stílusa van. Sokszor kéretlenül segít, beakarná osztani az időmet..a párom is kivan tőle.
Viszont idős, és nincs igazán társasága, de ezt az űrt akkor sem velem kéne betöltenie..
Ti mit tennétek?
Amíg TE NEM ÁLLSZ KI magadért, és nem teszed helyre, addig ez lesz.
Egyszerüen nem veszed fel a telefont, nem hívod naponta, nem találkozol vele hetente többször, nem mondasz el mindent magadról - elöször emgsértödik, idövel pedig megszokja.
mik ezek a kifejezések, honnnan szeditek őket? helikopterszülő, borostyánszülő xddd
Amúgy meg ameddig te magad nem nősz fel fejben, addig hogy várod el, hogy ő felnőttnek tekintsen? Állítsd le, ha majd úgy érzed képes vagy rá.
Először gondolkozz el rajta mennyi távolságot szeretnél tőle és hol húzod meg a határt aztán beszéld meg vele.
Elsőre, másodikra és harmadikra sem fogja elfogadni de ha elég sokáig nem engedsz belőle idővel belenyugszik.
Lényeg, hogy miután elhatároztad a részleteket ragaszkodj hozzájuk minden egyes alkalommal és ne engedj belőle.
Kezdetben megpróbál majd érzelmileg zsarolni de ne engedd magad.
Nekem az volt az elhatározásom, hogy hetente kettő telefonhívás maximum 10-15 percig és havi egyszer találkozás maximum 2 óra erejéig.
Megkérdeztem milyen hobbihoz lenne kedve és az alapján vettem neki bérletet egy tanfolyamra, hogy többet legyen emberek között.
Nagyjából fél év volt mire megszokta de most már elég kördülékenyen megy.
Ez nem ezó, ez csak egy elnevezés, ami az ilyen szülő jellegzetes viselkedésére utal (v.ö. hasonlat, metafora és társai).
#9:
Persze. Nekem pl. porcelán anyám és WC pumpa apám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!