Szüleim elváltak, de már 10 éve nincs igazi kapcsolatuk, mégis egy idő után újra együtt kell, hogy éljek apámmal, anyámmal egy helyen. Volt ilyen tapasztalatotok, ti hogy oldanátok meg, hogy tényleg szét legyen választva a két szülő?
Figyelt kérdés
Részletesebben: a szüleim 2 éve váltak el papíron, de az ingatlan, ahol most élek, az apám tulajdonában van. Apám félrelépése volt az utolsó csepp a pohárban a válás előtt. Ő elköltözött az új barátnőjéhez, született/becsúszott ott egy gyerek, azonban apám ezt nem akarta, nem is áll közel ahhoz a gyerekhez. A barátnője, aki már a felesége besokallt, hogy alig tölt időt a született gyerekkel, valószínűleg azért, mert rendkívül pocsék ott a légkör, nem áll közel ahhoz a gyerekhez. Nagyon sokáig nyugodtan éltünk, apám az új kapcsolatával töltötte ideje nagyon nagy részét, azonban a becsúszott gyerek miatt már megutálta azt a helyet. A bírósági végzés szerint 20 millió forintot kéne anyámnak kifizessen és akkor elmennénk innen (2 testvéremmel). Van valami ötletetek a megoldásra? Ha bármi fontos részlet hiányzik még, akkor írok.2021. febr. 8. 09:56
11/17 anonim válasza:
De ha anyukádnak semmi köze az ingatlanhoz, akkor mire követelne 20 milliót? Még arra gondoltam, hogy házastársi közös vagyonnak minősül, de ha nem a szüleidé, akkor ez nem jön szóba. Anyukádnak nincs haszonélvezete? Mert ha nincs, akkor a tulajdonos bármikor kirakhat titeket.
12/17 A kérdező kommentje:
van haszonélvezete, ezért nem történt még kirakás
2021. febr. 8. 10:47
13/17 anonim válasza:
Akkor a haszonélvezet megváltását lehet kérni, úgy reális, hogy fizetnek anyádnak. De úgy nehéz segíteni, ha találgatni kell és harapófogóval kihúzni a választ. Az eredeti kérdésedet meg továbbra sem értem.
14/17 A kérdező kommentje:
ezért írtam, hogy még írok ha kell valami, gyerekként nem vagyok egyáltalán tisztában azzal, hogy hogyan történnek a dolgok ilyesmi esetekben, viszont köszönöm a válaszokat, már jobban átlátom, megértem a hekyzetet
2021. febr. 8. 10:54
15/17 anonim válasza:
Gyerekként nem is neked kell ezzel foglalkozni,bízd a szüleidre!
16/17 anonim válasza:
Ha a BÍRÓSÁGI VÉGZÉSBEN az áll, hogy az apa köteles fizetni az anyának X összeget, ha kiköltözik, akkor EZ ÉRVÉNYES!
A bíróság annak idején garantáltan megfelelö jogalap miatt döntött így, ezen nincs mit vitatkozni.
17/17 anonim válasza:
Az lehetséges, hogy házasság alatt értéknövelő beruházást csináltak az ingatlanon, így keletkezhetett tulajdon joga anélkül is, hogy a nevén lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!