Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fogadnál örökbe roma kisbabát?

Fogadnál örökbe roma kisbabát?

Figyelt kérdés

Nos, a legtöbb gyerek akit örökbe lehet fogadni roma.

Nekem ezzel nincs bajom mert hiszem, hogy megfelelő neveléssel többet is ki lehet hozni belőle.

Vannak aggályaim is mert a bankban ahol dolgozom, egy roma férfit a bőrszíne miatt csak back office pozícióba vették fel, mivel a főnök szerint az ügyfelek nem tekintenének rá bizalommal. Pedig ugyanúgy megvan az egyetemi végzettsége.

Tehát félek, hogy ebből hátránya lenne és mi is meg lennénk bélyegezve.

2021. febr. 2. 16:27
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
79%
Milyen érdekes, hogy itt a gyakorin csak sikeres roma legényekről lehet olvasni, akik amint kikerültek a mérgező magyarországi közegből, egyből sikeresek lettek :))))
2021. febr. 2. 19:35
 32/43 anonim ***** válasza:
89%

soha! Nem egy ismerősömnél a roma cuki kisbaba ugyanolyan hibákat követett el, amik jellemzőek egy romára. A rasszoknak adott tulajdonságok nem véletlenül alakulnak ki egy emberben és ez igaz magyarra, tótokra stb.

Cigányról szóló regényt olvastam(több mint 100 éves regény) és olyan mintha a mai cigányokat írta volna le, semmi nem változott azóta sem, szóval kizárt lenne, hogy cigányt fogadjak örökbe.

2021. febr. 2. 19:45
 33/43 anonim ***** válasza:
68%
Olvastam olyan német jelentést amiből ha kihúzód a megszólításokat napjainkra is igaz.
2021. febr. 2. 21:03
 34/43 anonim ***** válasza:
48%
Ezen már többször elgondolkodtam, de nem tudom a választ. Ha csak a férjemet és magamat nézem, valószínűleg nem zárkóznánk el egy cigány csecsemőtől (a férjem szerintem még egy pár évestől sem). De ha azt nézem, hogy mennyire lenne jó neki a mi családunkban... nem tudom. Van 1-2 tag, akinél meglepne, ha egy ilyen után a gyerekeit a közelünkbe engedné, de ez az ő dolguk. A többség szerencsére nem utálja őket viszont a tágabb ismeretségi körünkben van több rossz példa is, így valószínűleg elég pesszimistán állnának a dologhoz, amit a gyerek is megérezne. Nem lehet jó úgy felnőni, hogy az az alapfeltevés, hogy "a vér nem válik vízzé".
2021. febr. 2. 23:42
 35/43 anonim ***** válasza:
75%
34- arra nem gondoltál, hogy esetleg, netalán tán van némi alapja ezeknek a szólás-mondásoknak?
2021. febr. 2. 23:47
 36/43 anonim ***** válasza:
78%
Van alapja ennek, mindig rájövök, hogy van. Persze vannak kivételek,de hát azért kivételek mert ritka.
2021. febr. 2. 23:55
 37/43 anonim ***** válasza:
93%

#35 Tudom, hogy van alapja, de azon a hozzáértők már vagy 100 éve vitatkoznak, hogy mennyit számít az öröklés és mennyit a nevelés. Még a szűkebb családomban is vannak páran, akik ha nem olyan családba születtek volna, ahol megtanulhatták elfogadott mederbe terelni a természetüket, könnyen lehet, hogy "elvesztek" volna. Egy alapvetően agresszióra és impulzív cselekedetekre hajlamos embernél van erre esély.

Egy nagyobb gyereknél az öröklött dolgok mellé már egy hatalmas puttony is jár, tele rossz mintákkal és sérülésekkel, minden elismerésem azé, aki vállalja ezt és segít letenni a gyereknek ezt a terhet! Én valószínűleg nem lennék képes rá. De ha választanom kellene egy cigány kisbaba és az örök gyermektelenség között, lehet, hogy az előbbit választanám.

2021. febr. 3. 00:28
 38/43 anonim ***** válasza:
92%

Nem hiszem, hogy megtenném.

Nekem családban van tapasztalatom.

Az egyik örökbefogadott fiú, a következő, pár év múlva lány. Mindkettőjüket pár hónaposan fogadták örökbe, max fél évesek voltak.

A fiú 10 éves kora körül elkezdte szexuálisan molesztálni a lányt, aki akkor max 7 éves volt. A lány pedig kicsalta a "nagyszülőktől" a pénzüket, több milliót és lelépett vele külföldre.

Azt nem állítom, hogy tökéletes nevelést kaptak és nem volt a család teljesen rendben, voltak alkoholproblémák az apával, az is igaz.

2021. febr. 3. 07:40
 39/43 anonim ***** válasza:
90%
Az unokatestvéremék örökbe fogadtak egy roma kislányt,mert nem lehetett saját gyerekük.Az unokatestvérem műszaki vezető,a neje élelmezésvezető. Nagyon szépen nevelték,mindent megadtak neki,szerették. A gondok 12 évesen kezdődtek amikor elkezdett egy roma sráccal barátkozni,amiről nem lehetett lebeszélni,se szép szóval,se kemény fellépéssel. Onnantól kezdve volt 14 évesen abortusz,dohányzás,alkoholizmus,drogozás,fél év pszichiátria,felfüggesztett börtönbüntetés,ellopta a család készpénzét,ékszereit,drogosan jogosítvány nélküli vezetés,uzsorások a ház előtt.Most 19 éves,8 ált végzettséggel,pár havonta cseréli a kapcsolatát,van,hogy egyszerre többel van,munkahelye nincs,1 gyereke van akinek nincs kapcsolata az apjával,ha nem lennének az unokatesómék,már intézetbe lenne. Őket tönkretette ez a lány minden téren és nagyon megbánták,hogy örökbe fogadták.
2021. febr. 3. 10:29
 40/43 anonim ***** válasza:
90%
Nem, mondjuk fehéret se.
2021. febr. 3. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!