Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nyomja a diplomát ennyire??

Miért nyomja a diplomát ennyire??

Figyelt kérdés
Anyukám mindenáron mondja hogy menjek Egyetemre. Gimnáziumba jártam de nem vagyok valami jó tanuló. Én a saját környezetemben azt látom hogy egy jó szakma 1000% kifizetődöbb. Még egy villanyszerelő is hülyére keresi magát. Néztem az egyetemi szakokat de egyiket sem csinálnám szívesen. Meghülyülnék. Nem illik hozzám a szellemi munka. Vélemény?
2021. jan. 31. 20:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%
Vélemény? Szerintem sem illik hozzád a szellemi munka.
2021. jan. 31. 20:38
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Akkor legyél villanyszerelő. Ha 18 elmúltál, akkor azt csinálsz, amit akarsz.
2021. jan. 31. 20:43
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
Azért a villanyszerzés kitanulásához kell ész.
2021. jan. 31. 20:44
 4/21 anonim ***** válasza:
66%
szerelés na
2021. jan. 31. 20:44
 5/21 anonim ***** válasza:
64%

Magyarországon jelenleg divat a diploma szerzése. Sok ember szerint akkor érsz csak valamit, ha van. Tökmindegy, milyen büfészakról van használhatatlan papírod, de legyen, ugye. Sok ilyet tudok, főleg bölcsészek között szoktak lenni ilyenek (nem mindenki, aki odajár, persze!). De a filozófus szakon ha végigtekintesz, láthatod a jövő bolti kasszás per árufeltöltő nemzedéket...

Ha azt hiszed viszont, hogy a szakmunkásoknak annyival könnyebb és nem kell gondolkozniuk, akkor ki kell ábrándítsalak. A jó szakmunkások szeretik amit csinálnak és értenek hozzá. Ha te szívesen ölsz bele időt, energiát és tanulást, akkor hajrá.

2021. jan. 31. 20:55
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Azért a szerelök többsége NEM keresi magát hülyére, legfeljebb, ha vállakozó, több alkalmazottal, de még ez sem biztos.
2021. jan. 31. 20:56
 7/21 anonim ***** válasza:
75%
Tanulj ki villanyszerelőnek. Ha képes vagy rá.
2021. jan. 31. 21:02
 8/21 anonim ***** válasza:
80%

Csináld amit szeretnél!

Ha nem tetszene a szakma még majd elmehetsz egyetemre.

Azt nagyon meglehet bánni hogy más mondja meg mit csinálj.

De szakmával vállalkozni kell hogy jól keress.

2021. jan. 31. 21:08
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Én azért mentem villamosmérnöknek (amivel hivatalosan nem maszekolhatok), és nem villanyszerelőnek, mert idősebb koromra is biztosítani szeretném a megélhetésemet.

Lehet, hogy "csak" 300 ezret fogok keresni pár évig, de mérnökként egy vállalkozás vezetésének terhei nélkül is kereshetek úgy, hogy el tudjam tartani magamat, később esetleg a jövendőbeli családomat.

Arról már nem is beszélek, hogy a szellemi munkát végző (diplomás) ismerőseim általában jobb állapotban vannak idősebb korukban, mint a velük egyidős, fizikai/megterhelő szakmunkát végző ismerőseim.

20F

2021. jan. 31. 21:26
 10/21 anonim ***** válasza:
79%

Még egy villanyszerelő is hülyére keresi magát

Úgy ám. Minimálbérre bejelentve, heti hatszor 10-12 órában.

2021. jan. 31. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!